Plzeň skórovala, no zostrelil ju Lewandowski. Lobotka bol pri debakli Liverpoolu

Robert Lewandowski.
Robert Lewandowski. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|7. sep 2022 o 22:53 (aktualizované 7. sep 2022 o 23:11)

Inter s Milanom Škriniarom prehral. Šialený záver na ihrisku Atlética.

BARCELONA. Futbalisti českej Viktorie Plzeň prehrali v prvom zápase Ligy majstrov na ihrisku španielskeho FC Barcelona vysoko 1:5.

Jediný gól hostí strelil v 44. minúte Jan Sýkora, znižoval na 1:2. Zápas však režíroval Robert Lewandowski, ktorý okrem víťazného gólu zaznamenal aj hetrik. V piatich súťažných dueloch v katalánskom klube strelil už osem gólov.

Od 79. minúty hral aj slávnom štadióne Camp Nou v drese hostí slovenský krídelník Erik Jirka, brankár Marián Tvrdoň presedel zápas na lavičke náhradníkov.

ONLINE: Barcelona - Viktoria Plzeň

ste sledovali na tomto odkaze >>>

V šlágri C-skupiny vyhral Bayern na pôde Interu 2:0. V základnej zostave milánskeho tímu hral slovenský reprezentačný kapitán Milan Škriniar do 72. minúty.

Hostia boli v úvodnej polovici nebezpečnejší, pokusy Joshuu Kimmicha a dve šance Thomasa Müllera sa neujali, ale v 25. minúte už otvoril skóre Leroy Sane, ktorého vysunul oblúčikom za obranu Kimmich.

Na druhej strane bol strelecky aktívny najmä Edin Džeko, no chýbala mu presnosť. Bayern si poistil víťazstvo v 66. minúte po vlastnom góle Danila D'Ambrosia a v závere si ho bez problémov postrážil.

ONLINE: Inter Miláno - Bayern Mníchov

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Futbalisti SSC Neapol zaskočili v prvom polčase šlágra A-skupiny anglický FC Liverpool, keď viedli 3:0.

Neapol začal duel ofenzívne naladený a ešte viac mu to uľahčovala defenzíva Liverpoolu, ktorá od úvodu horela. Prvý polčas nezvládol najmä Joe Gomez.

SSC mohlo viesť už v prvej minúte, ale Victor Osimhen, ktorý bol už za Alissonom, trafil z uhla len žrď. O štyri minúty zahral v šestnástke rukou kapitán hostí James Milner a Piotr Zelinski jedenástku premenil.

To sa v 18. minúte nepodarilo Osimhenovi, no po ďalšej Gomezovej chybe zvýšil po polhodine hry Andre Anguissa, ktorý si narazil loptu so Zelinským medzi štyroch hráčov súpera.

Minútu pred koncom polčasu vyšla domácim rýchla kontra, Chviča Kvaracchelia prešiel na ľavej strane okolo Gomeza a prihral pred prázdnu bránku striedajúcemu Giovannimu Simeonemu - 3:0.

Anglický stopér už do druhej časti nenastúpil, no Liverpoolu to príliš nepomohlo a v 47. minúte mu dal štvrtý gól Zielinski. O dve minúty znížil Luis Diaz, ale o výsledku bolo už viac-menej rozhodnuté.

Za Neapol nastúpil od začiatku slovenský stredopoliar Stanislav Lobotka.

ONLINE: Neapol - Liverpool

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Šialený záver stretnutia videli fanúšikovia na štadióne Atlética Madrid. Domáci zdolali Porto 2:1, pričom všetky tri góly padli v nadstavenom čase. O víťazný sa v 11. minúte nadstavenia postaral Antoine Griezmann.

V druhom zápase B-skupiny vyhrali Bruggy doma nad Lverkusenom 1:0 gólom Abakara Syllu.

Neapolčania obrali o prvé miesto v skupine A holandský Ajax Amsterdam, ktorý zdolal podvečer škótsky Glasgow Rangers 4:0.

Holanďania od začiatku potvrdzovali papierové predpoklady.

V aréne Johana Cruijffa čakali na úvodný zásah len niečo vyše štvrťhodinu. Pri rohovom kope si na center z pravej strany nabehol nestrážený Edson Alvarez a hlavou rozvlnil sieť.

V 32. minúte zvýšil Steven Berghuis aj s pomocou jemného teču Jamesa Sandsa a o minútu neskôr pridal po samostatnej akcii tretí gól Mohammed Kudus.

Po zmene strán upravil na 4:0 Steven Bergwijn. Ajax mal 70-percentné držanie lopty a pomer striel vyhral 17:5 a 9:1 na bránku.

Sporting Lisabon zvíťazil v déčku na ihrisku Eintrachtu Frankfurt 3:0. Prvý polčas bol taktický a vyrovnaný a na góly sa čakalo vyše hodinu hry.

V 65. minúte prihral Hidemasa Morita zľava do šestnástky Marcusovi Edwardsovi a jeho zrazená strela skončila v sieti. O necelé tri minúty prehrával úradujúci víťaz Európskej ligy 0:2, keď po rýchlom brejku prihral Edwards Trincaovi a ten zvnútra šestnástky prestrelil brankára.

Tretí gól prišiel osem minút pred koncom po ďalšej rýchlej akcii, prenesení hry od Pedra Porra a zakončení Nuna Santosa.

V druhom skupinovom súboji vyhral domáci Tottenham nad Marseille 2:0. Spurs sa presadil v druhom polčase po vylúčení hosťujúceho Chancela Mbembu, oba góly strelil Richarlison.

Liga majstrov - streda - večerné zápasy:

A-skupina

SSC Neapol - FC Liverpool 5:1 (3:0)

Góly: 5. a 47. Zielinski (prvý z 11m), 31. Anguissa, 44. Simeone - 49. Diaz

/Stanislav Lobotka (Neapol) v základnej zostave/

B-skupina

Atlético Madrid - FC Porto 2:1 (0:0)

Góly: 92. Hermoso, 101. Griezmann - 96. Uribe (pen.)

ČK: 82. Taremi (Porto, po druhej ŽK)

FC Bruggy - Bayer Leverkusen 1:0 (1:0)

Gól: 42. Sylla

C-skupina

FC Barcelona - Viktoria Plzeň 5:1 (3:1)

Góly: 34., 45.+3 a 67. Lewandowski, 13. Kessie, 71. F. Torres - 44. Sýkora

Inter Miláno - Bayern Mníchov 0:2 (0:1)

Gól: 25. Sane, 66. D'Ambrosio (vl.)

/Milan Škriniar (Inter) v základnej zostave/

D-skupina

Tottenham Hotspur - Olympique Marseille 2:0 (0:0)

Góly: 76. a 81. Richarlison

ČK: 48. Mbemba (Olympique)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Plzeň skórovala, no zostrelil ju Lewandowski. Lobotka bol pri debakli Liverpoolu