Liga majstrov: Neapol s Lobotkom deklasoval FC Liverpool

SSC Neapol vs. Liverpool FC, online prenos Liga majstrov dnes.
SSC Neapol vs. Liverpool FC, online prenos Liga majstrov dnes. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|7. sep 2022 o 13:35 (aktualizované 8. sep 2022 o 01:13)

Sledovali ste s nami ONLINE prenos zo zápasu Ligy majstrov: SSC Neapol - Liverpool FC.

NEAPOL. Futbalisti talianskeho SSC Neapol a anglického FC Liverpool dnes hrali zápas v rámci A-skupiny nového ročníka Ligy majstrov.

V drese domáceho tímu pôsobí aj slovenský futbalista Stanislav Lobotka, ktorý nechýbal v zostave.

Liverpool v predošlom ročníku prehral vo finále s Realom Madrid a najlepšiu nemá ani aktuálnu formu, keď vyhral len dva zo šiestich ligových duelov.

Svoje trápenie potvrdil Liverpool aj v tomto prípade. Neapol totiž zvíťazil vysoko 4:1. Už po polčase bol stav 3:0.

Sledovali ste futbal naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: SSC Neapol - Liverpool FC dnes (LIVE z Liga majstrov 2022/2023, skupina A, streda)

Liga majstrov Skupina A 2022/2023
07.09.2022 o 21:00
Neapol
4:1
(3:0, 1:1)
90+3 minúta
Ukončený
Liverpool
Prehľad
Góly: 6. Zieliński (pen.), 32. Anguissa, 44. Simeone, 47. Zieliński – 49. Milner. ŽK: 66. Rrahmani (NEA) – 10. Milner (LIV), 18. van Dijk (LIV). Rozhodca: C. Del Cerro.
Prenos
90+4
Koniec zápasu.
Neapol dnes na domácom trávniku prekvapivo zdemoloval favorizovaný Liverpool rozdielom triedy 4:1. O výsledku zápasu sa prakticky rozhodlo už v prvom polčase, keď domáci viedli zásluhou Zielińskeho, Anguissu a Simeoneho už 3:0. Po prestávke sa presadil ešte raz Zieliński a listinu strelcov uzavrel Luis Diaz.
Neapolu tak v A skupine patrí druhá priečka o skóre za prvým Ajaxom, ktorý dnes zdolal Rangers 4:0. Liverpool je teda tretí a v ďalšom priebehu skupinovej fázy bude musieť jednoznačne zabrať.
90+3
Ani jeden z tímov sa už v závere nikam neženie a zápas sa už pravdepodobne iba dohrá.
90
Nadstavovať sa budú ešte 4 minúty.
89
Liverpool si po ďalšom centri, ktorý odvrátil Giovanni Di Lorenzo, vypracoval rohový kop.
87
Strela Alessia Zerbina sa po individuálnom prieniku snažil presadiť z hranice šestnástky. Jeho pokus však chytil gólman Alisson.
86
Trent Alexander-Arnold premárnil ďalším nepresným centrom aj túto príležitosť a do protiútoku tak môžu ísť domáci.
84
Center Trenta Alexandra-Arnolda odpratala neapolská obrana do bezpečia.
84
Po Arthurovej zblokovanej strele bude mať Liverpool rohový kop.
82
Oba tímy si teraz vystriedali rýchle protiútoky. Strelu Giovanniho Simeoneho však zablokovala obrana Liverpoolu a na druhej strane nepresnú prihrávku prikryl Alex Meret.
81
Liverpool sa v závere vyvíja nejakú útočnú snahu, ale ich tempo hry je príliš pomalé a jeho hráči vyzerajú čoraz viac odovzdanejší.
78
Alex Meret už napokon vyzerá byť v poriadku a hra pokračuje.
77
changeLiverpool medzitým strieda Harveyho Eliotta za Arthura.
76
Center Lvierpoolu zacyhtil vo vzduchu Alex Meret. Ten však ostáva po kontakte s Núňezom ležať na trávniku a bude potrebovať aj opateru lekárov.
74
changeZápas nedokončí dvojica Zieliński a Oliveira. Na ich miesto prídu Eljif Elmas a Mário Rui.
73
Táto akcia Neapolu sa končí ofsajdom a Alisson tak bude rozohrávať od svojej brány.
70
Hirving Lozano vypálil z hranice šestnástky, ale po otočke nedokázal namieriť presne a tesne minul ľavú tyčku Alissonovej brány.
68
Darwin Núñez sa dopracoval k prvej strele pár minút po striedaní, no nedokázal prepáliť dobre postavených obrancov Neapolu.
66
Trent Alexander-Arnold vyslal z priameho kopu center, ktorý však končí mimo hracej plochy a loptu budú mať domáci.
66
yellowCardAmir Rrahmani svojím tvrdým zákrokom nedovolene zastavil prienik Lusia Diaza a hlavný rozhodca mu ukazuje žltú kartu.
63
changeStriedanie v tíme Liverpool FC:
z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Darwin Núñez,
z ihriska odchádza James Milner, prichádza Thiago Alcântara,
z ihriska odchádza Mohamed Salah, prichádza Diogo Jota.
63
Center od rohovej zástavky sa Alexandrovi-Arnoldovi nevydaril, keďže nenašiel nikoho zo spoluhráčov a Neapolčania už loptu odpratali do bezpečia.
62
importantĎalší dobrý pokus vyslal na bránu Luis Diaz, Kolumbijčana však tentokrát vychytal Alex Meret a uvidíme iba rohový kop.
59
Po ďalšej prihrávke za obranu Liverpoolu pálil z veľkej diaľky čerstvý hráč na trávniku Hirving Lozano. Jeho pokus však končí ďaleko mimo brány a Mexičanovi bol navyše aj dodatočne odpískaný ofsajd.
57
changeS prvými striedaniami prichádza aj Neapol. Zápas končí pre dvojicu Politanoa Kvaratskhelia. Nahradia ich Hirving Lozano s Alessiom Zerbinom.
55
Liverpool sa snažil ukľudniť hru a pomalým prechodom do útoku prekonať súperovu obranu. Nakoniec však ich akcia skončila po nepresnom centri.
53
Mohamed Salah sa snažil vysunúť jedného zo svojich spoluhráčov dlhou loptou za obranu, no Alex Meret mu svojím vybehnutím plány prekazil.
51
Luisa Diaza strelený gól očividne povzbudil a po pár minútach pálil znova z podobného miesta. Tentokrát však presný nebol a nasledovať bude odkop od brány.
49
49
goalLiverpool dal gól!
LUIS DIAZ sa dokázal pred šestnástkou uvoľniť a peknou strelou k pravej tyči prekonal brankára Mereta. Liverpoolu sa tak podarilo okamžite znížiť a vypracovať si aspoň minimálnu šancu na vyrovnanie.
47
47
goalNeapol dal gól!
Domáci pokračujú v druhom polčase presne tam, kde v tom prvom skončili. Po dobrom centri za obranu sa sám pred Alissonom ocitol PIOTR ZIELIŃSKI. Brazílsky brankár síce prvú strelu chytil, no na následnú dorážku už bol prikrátky a stav je tak 4:0.
46
changeJoe Gomez si už v druhom polčase nezahrá. Nahradí ho Joël Matip.
46
Začal sa druhý polčas.
45+2
Prvý polčas sa skončil.
V prvom dejstve sme sledovali jasnú dominanciu Neapolu proti minuloročnému finalistovi Ligy majstrov Liverpoolu. Domáci boli lepší prakticky vo všetkých ohľadoch a z množstva vypracovaných šancí dokázali tri využiť. Uvidíme teda, či sa v druhom polčase podarí zverencom Jurgena Kloppa zápas aspoň trochu zdramatizovať, alebo už máme o výsledku rozhodnuté.
45+2
Joe Gomez fauloval a loptu budú mať domáci.
45+1
Nadstavovať sa budú ešte 2 minúty.
44
44
goalNeapol dal gól!
Čerstvý hráč na trávniku GIOVANNI SIMEONE využil svoju prvú šancu a z bezprostrednej blízkosti poslal loptu do siete. Celú akciu však začal Anguissa, ktorý prešiel stredom poľa a loptu následne posunul asistujúcemu Kvaratskheliovi. Neapol tak vedie už rozdielom triedy.
41
changeVictor Osimhen sa bohužiaľ zranil. Napriek dobrému výkonu tak Nigérijčana v druhej polovici zápasu neuvidíme, keďže ho nahradí Giovanni Simeone.
39
Po Fabinhovom faule bude zo stredu poľa rozohrávať Neapol.
39
O strelu z prvej sa pokúsil Trent Alexander-Arnold. Jeho tvrdý pokus však trafil iba jedného zo súperových obrancov.
37
Ďalšia akcia Liverpoolu sa končí nepresnou prihrávkou, ktorú pohodlne prebral brankár Alex Meret. Bezzubosť anglického celku v útoku tak naďalej pokračuje.
35
Ďalší kvalitný center dostal v dobrej pozícii Harvey Eliott. Jeho strela z voleja však minula bránu o pár desiatok centimetrov.
34
Virgil van Dijk si našiel v súperovej šestnástke vysoký center a pokúsil sa hlavičkovať. O jeho strelu sa však postaral brankár Meret.
32
32
goalNeapol dal gól!
Joe Gomez spravil ďalšiu chybu, vďaka ktorej sa hráči Neapolu dostali až k bráne. Tam sa po dobrej kombinácii ocitol pred brankárom ANDRÉ ANGUISSA, ktorý presnou strelou prekonal Alissona.
30
Lvierpool sa pomalým útokom prepracoval až k bráne súpera. Zo šestnástky napokon vystrelil Salah, ale Alex Meret predviedol dobrý zákrok.
28
importantVictor Osimhen dokázal na pravom kraji ihriska obísť Gomeza a pred bránou ešte prihral Kvichovi Kvaratskelivovi. Ten však vo svojej premiére v Lige majstrov neskóroval, keďže mu gól fantastickým defenzívnym zákrokom vyfúkol Virgil van Dijk.
27
Ďalší útok The Reds končí odvráteným centrom a anglický tím bude mať k dispozícii roh.
25
Zdvihnutá zástavka teraz ukončila akcie oboch tímov a hra je tak momentálne rozkúskovaná.
23
Mohamed Salah dostal dobrú loptu do voľného priestoru, odkiaľ sa mohol pokúšať o vyrovnanie. Egypťanovi však vôbec nevyšlo spracovanie a nasledovať bude odkop od brány.
23
Akciu hostí zastavil André Anguissa, ale iba za cenu ďalšieho rohového kopu.
22
importantTrent Alexander-Arnold teraz trochu nečakane poslal loptu priamo na bránu a Meret mal čo robiť, aby ju vyrazil. Kopať sa teda bude roh.
21
Liverpool teraz po faule súpera dostane šancu v podobe priameho kopu.
19
penCatchAlisson dokonale vystihol smer Osimhenovej strely a loptu vyrazil priamo pred seba. Následná dorážka Politana končí nad bránou a Liverpool tak najmä vďaka svojmu gólmanovi prehráva iba o gól.
18
yellowCardVirgil van Dijk vidí za svoj zákrok v pokutovom území žltú kartu.
18
importantCarlos del Cerro ukazuje na biely bod, pretože na videu skutočne videl faul. Strely sa tentoraz chopí Victor Osimhen.
17
Hlavný arbiter prerušuje hru, pretože v súboji Osimhena s van Dijkom mohlo dôjsť k faulu.
16
importantVictor Osimhen sa opäť snažil prepracovať ku strele a nakoniec aj spadol v šestnástke. Virgil van Dijk si však počínal čisto a penalta sa tak kopať nebude,
15
Center Alexandra-Arnolda vyboxoval brankár Meret do bezpečia.
14
Andrew Robertson vybojoval na ľavej strane ihriska rohový kop.
13
Victor Osimhen je v úvode zápasu veľmi aktívny a od Joea Gomeza si tentokrát vypýtal faul.
11
O jedno z prvých zakončení hostí sa postaral Mohamed Salah. Egypťanov pokus z prvej však trafil iba jedného z obrancov Neapolu.
10
yellowCardJames Milner teraz nenačasoval svoj sklz vôbec ideálne a po tvrdom faule dostáva žltú kartu.
7
Liverpool sa snaží hneď odpovedať a vybojoval si aj roh. Center Alexandra-Arnolda však obrana Neapolu odpratala.
6
6
goalNeapol dal gól!
PIOTR ZIELIŃSKI poslal Alissona do opačnej strany a pohodlným spôsobom premenil pokutový kop. Domáci tak idú zásluhou poľského stredopoliara rýchlo do vedenia.
5
5
importantTak nakoniec uvidíme penaltu. Hlavný rozhodca si po pozretí záznamu všimol, že Zielińského strelu zablokoval Milner rukou.
4
Piotr Zieliński sa dostal v šestnástke ku strele, no trafil iba jedného z hráčov Liverpoolu a kopať sa bude rohový kop.
3
Domáci sú zatiaľ aktívnejší a liverpoolsku obranu skúšali prekonať ďalšou vysokou prihrávkou za obranu. Proti Osimhenovi však úspešne vybehol Alisson.
1
1
importantVictor Osimhen si prebral v rýchlosti dobrý center za obranu a napokon sa mu podarilo obehnúť aj brankára Alissona. Neapolský útočník však z veľkého uhla trafil iba tyč.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Všetkým futbalovým fanúšikom prajem pekný večer a vítam Vás pri našom online prenose z Ligy majstrov. V zápase Skupiny A na seba narazia SSC Neapol a Liverpool FC.

SSC Neapol
Taliansky klub sa do Ligy majstrov prebojoval po ročnej pauze vďaka tretiemu miestu v domácej súťaži. Na to, aby zopakoval postup do osemfinále, však bude musieť predviesť mimoriadne kvalitné výkony. V skupine A ho totiž čaká okrem Liverpoolu aj Ajax a jednoduchým súperom nebude ani minuloročný finalista Európskej ligy Rangers.
Neapol si zatiaľ v tomto ročníku drží slušnú formu, keď mu v talianskej Sérii A patrí druhá priečka. Doteraz však nevyzval žiadneho z rivalov v súboji o titul a zápas s Liverpoolom tak bude pre zverencov trénera Spalettiho poriadnou previerkou.


Liverpool FC
Anglický veľkoklub bude po minuloročnom finále aj v tejto sezóne dobýjať najvyššie priečky v najslávnejšej klubovej súťaži. Úvod v Premier League im však príliš nevyšiel, keď ku trom remízam a jednej prehre pridali len dve víťazstvá proti Newcastlu a Bournemouthu. Jurgen Klopp by tak svoj tím chcel určite nabudiť na pohárovej scéne, kde sa im minule tak darilo. Proti však Neapol, ktorý The Reds neporazili v posledných troch zápasoch.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Liga majstrov: Neapol s Lobotkom deklasoval FC Liverpool