Viedol tréningový proces druholigistu. Angažmán o súťaž nižšie považuje za výzvu

Volodymyr Vasylyev.
Volodymyr Vasylyev. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|9. júl 2024 o 10:00

Novým trénerom Rimavskej Soboty sa stal Volodymyr Vasylyev.

Pochádza z Ukrajiny, no pred desiatimi rokmi sa presťahoval na Slovensko, lebo jeho syn dostal ponuku z Trenčína. Synovu futbalovú kariéru napokon ukončilo zranenie achilovky, z otca sa však stal tréner.

VOLODYMYR VASYLYEV v uplynulých sezónach pôsobil v Spartaku Myjava, najprv pri mládeži, potom viedol tréningový proces mužov.

Od začiatku júla sa stal trénerom účastníka III. ligy Východ MŠK Rimavská Sobota. O svojich prvých dojmoch i ambíciách porozprával v rozhovore pre Sportnet po prvom prípravnom zápase svojho tímu.

Do Rimavskej Soboty ste prišli začiatkom júla. Aké sú vaše prvé dojmy?

Som tu týždeň a čo sa týka mesta a ľudí, veľmi sa mi tu páči. Rozmýšľam, či sa sem nepresťahujem z Trenčína, lebo je to milé mestečko, je tu pekná príroda, jazerá. Som rybár a som úplne spokojný.

Už vám ukázali dobré miesta na rybárčenie?

Jasné, pán konateľ Ondrej Václavik mi ukázal všetko dôležité. Keď budem mať voľný čas, hoci ho veľa nemám, tak určite pôjdem na ryby.

Ako k tomu prišlo, že ste zakotvili práve v Rimavskej Sobote?

Ukončil som trénerské pôsobenie na Myjave, zmluvu som mal do konca sezóny. Ostal som bez klubu a hľadal som nový angažmán. Ozvala sa mi Rimavská Sobota. S pánom Václavikom sme sa dohodli a tak som tu.

Nechceli ste ostať v Myjave, keďže teraz aj tá bude hrať tretiu ligu?

Myjava mala nejaký plán, viac ráta s domácimi hráčmi a s domácim trénerom. Myslím si, že som tam za tri roky odviedol dobrú prácu. Išiel som ďalej. Taký je trénerský život. Je pre mňa výzva skúsiť niečo nové.

Pracovali ste už pri mužoch ako hlavný tréner?

V Myjave som bol písaný ako asistent, ale viedol som tréningový proces mužov. V Trenčíne a v Seredi som trénoval mládež.

Ako veľmi poznáte tretiu ligu Východ?

Pár mužstiev poznám, napríklad Spišskú Novú Ves a Dolný Kubín, ktoré vypadli z druhej ligy.

Pochádzam z Užhorodu, takže východné Slovensko nie je pre mňa neznáme. Ale tretia liga je pre mňa nová, ani skupinu Západ, ani Východ zatiaľ veľmi nepoznám.

Rimavská Sobota vo svojom prvom prípravnom zápase podľahla Lučencu 0:3. Aké máte prvé dojmy z tímu?

Mužstvo je v štádiu budovania, máme veľa nových hráčov, ešte budú príchody aj odchody. Prvý prípravný zápas nám ukázal, kde máme ešte nejaké chyby, čo potrebujeme dotiahnuť, ale verím, že ideme správnym smerom. Mužstvo je sympatické, má potenciál byť hore, len musíme doladiť nejaké detaily.

Rimavská Sobota mala v minulej sezóne výbornú jeseň, no na jar to bolo výsledkovo slabšie. Aké budú ciele na nasledujúcu sezónu?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Viedol tréningový proces druholigistu. Angažmán o súťaž nižšie považuje za výzvu