Gólmi ťahá Podbrezovú za postupom. Pavúkovi pomohlo aj hosťovanie v Prešove

Daniel Pavúk.
Daniel Pavúk. (Autor: FK Železiar Podbrezová)
Jakub Bobovič|24. mar 2022 o 19:45

Odchovanec prešovského Tatrana je druhú sezónu po sebe ofenzívnou oporou Podbrezovej.

PODBREZOVÁ. Vydarený úvod jarnej časti druhej futbalovej ligy majú za sebou futbalisti Podbrezovej.

V štyroch vystúpeniach v rámci odvetnej časti súťaže, nezaváhali ani raz, vďaka čomu si upevnili svoju pozíciu na čele tabuľky.

Doposiaľ posledné víťazstvo zaznamenali v stredu, na domácom trávniku, kedy si v rámci prípravného stretnutia poradili s fortunaligistom zo Serede.

Ešte predtým, v ligovom stretnutí, zdolali ambicózne Košice v pomere 3:1. Dvoma gólmi sa na výhre Železiarov podieľal 24 - ročný krídelník Daniel Pavúk.

Košice mu ako súper sedia

Prešovský rodák sa v aktuálnej sezóne, podobne ako v tej predošlej, zaradil medzi opory mužstva. Na svojom konte má deväť gólov a tri asistencie a patrí k ofenzívnym lídrom mužstva vedeného trénerom Romanom Skuhravým.

Odchovanec prešovského Tatrana je na najlepšej ceste k tomu, aby prekonal svoju bodovú štatistiku z uplynulej sezóny, kedy zaznamenal desať gólov a dve asistencie.

"Trúfam si na to, aby som túto métu prekonal. Je to v tejto sezóne môj najväčší osobný cieľ a výzva zároveň. Mám ešte deväť stretnutí na to, aby som svoj doterajší rekord v počte gólov a prihrávok zlomil. Verím, že sa mi to podarí," vraví na úvod hráč, ktorý to v minulosti skúšal aj v Pohroní.

Ak sa bližšie pozrieme na Pavúkove tohtosezónne štatistiky, zdá sa, že súperom, ktorý mu najviac sedí, sú práve Košice. V dvoch stretnutiach im strelil tri góly.

"Nepozerám sa na to takto, či mi nejaký súper sedí viac, alebo nie. Do každého stretnutia idem rovnako nastavený. Nebol by som však proti, ak by súperov, proti ktorým strelím gól v oboch vzájomných stretnutiach, bolo čo najviac," dodáva ďalej a zhodnotí aj víkendovú výhru nad súperom z metropoly východu.

"Som rád, že sa mi podarilo streliť dva góly a pomohol som tým mužstvu k zisku troch bodov. Stretnutie hodnotím z nášho pohľadu pozitívne, keďže sme hrali to, čo sme chceli a súpera sme do veľkých príležitostí, až na jednu, z ktorej strelil gól, nepustili.

Ak si aj Košice vytvorili nejaký náznak šance, podržal nás dobre chytajúci Rišo Ludha. Zároveň, veľmi dobre sme reagovali na inkasovaný gól, kedy sme vzápätí na to pridali tretí a zápas až do záveru kontrolovali."

Spoluprácu so Skuhravým si pochvaľuje

Pavúk nastupuje v zostave českého trénera Skuhravého striedavo ako hrotový útočník a ľavý krídelník.

"Väčšinu stretnutí som odohral z ľavej strany. Je mi jedno, či hrám z ľava alebo v strede. Celú svoju doterajšiu kariéru som odohral na týchto dvoch pozíciách, na oboch sa cítim veľmi dobre," vraví ďalej hráč, ktorý si pochvaľuje aj spoluprácu s trénerom Skuhravým.

Český tréner je známy najmä z pôsobenia v Opave. V sezóne 2017/2018 s ňou oslávil postup do najvyššej českej súťaže.

Podobný úspech môže zopakovať aj v tejto sezóne na lavičke Železiarov.

"Myslím si, že som sa vďaka spolupráci s ním herne posunul vo viacerých aspektoch a futbal som začal vnímať trochu inak. Som rád, že mám možnosť pracovať práve pod jeho vedením.

Dôraz kladie na komunikáciu, či už ide o mladšieho alebo staršieho hráča. S každým hráčom veľa komunikuje. Taktiež kladie dôraz na to, aby sme nič nepodcenili a robili všetko na sto percent. A čo sa týka hry, vyžaduje, aby sme boli čo najviac odvážni, na oboch stranách ihriska."

Rád by pokoril stovku stretnutí

Do zostávajúcich stretnutí bude podľa druhého najproduktívnejšieho hráča Podbrezovej v aktuálnej sezóne dôležité, aby mužstvo nič nepodcenilo a tiež, aby na ihrisku plnilo všetky pokyny, ktoré v šatni odznejú.

"Musíme sa v prvom rade pozerať sami na seba a to v každom nastávajúcom stretnutí," vraví Pavúk, ktorý ak odohrá všetky zostávajúce stretnutia v aktuálnej sezóne, bude mať na svojom konte presnú stovku stretnutí v druhej najvyššej súťaži.

V druhej lige debutoval ešte v sezóne 2017/2018 v drese Pohronia.

"Na margo štatistiky, ktorú ste spomenuli, priznám sa, tak podrobne to celé nesledujem. Verím však, že sa mi tú stovku podarí pokoriť.

Súťaž je viac vyrovnaná, ako tomu bolo v sezóne 2017/2018, je v nej viac kvalitných mužstiev. V porovnaní s Fortuna ligou, je o niečo pomalšia, ale jej kvalita ide podľa mňa každým rokom hore."

Galčíkovi prestup doprial

Aj vzhľadom na fakt, že v druhej lige už má Daniel Pavúk čo to odohrané a tiež dlhodobo dobrú formu, potvrdenú štatistikami, nám nedalo sa neopýtať, či neeviduje ponuky z iných klubov či súťaží.

"Zatiaľ neevidujem žiadnu konkrétnu ponuku. V prvom rade sa sústredím na náš tohtosezónny cieľ, ktorým je postup do Fortuna ligy," konštatuje na margo prípadných prestupových špekulácii.

Z Podbrezovej nedávno prestúpil do Žiliny poľský obranca Jakub Kivior, ktorý dnes účinkuje v talianskej Serii A a Šošonom sa upísal aj útočník Roland Galčík, ktorý ale jarnú časť sezóny hosťuje práve na Horehroní.

"Čo sa týka Rolanda, je to pre neho odmena za výkony, ktoré v Podbrezovej odvádza. Prajem mu, aby sa mu v Žiline po jeho plnohodnotnom odchode darilo minimálne tak, ako v Podbrezovej," vraví Pavúk, ktorý snína o možnosti zahrať si v jednej zo svetových súťaží.

"Najviac ma láka španielska La Liga, ale nepohneval by som sa, ak by to bola anglická, talianska, nemeká či francúzska najvyššia súťaž (úsmev)."

Hosťovanie v Prešove mu pomohlo

Odchovanec Tatrana sleduje aj výsledky svojho materského klubu, ktorý aktuálne účinkuje v tretej najvyššej súťaži.

"Je škoda, že klub ako je Tatran, vypadol až do tretej ligy. Mám za to, že klub patrí do najvyššej súťaže a zaslúži si nový štadión. Mám k Tatranu blízky vzťah, keďže som tam vyrastal a prajem mu, aby tento rok postúpil do druhej najvyššej súťaže."

Sám Pavúk pôsobil v Tatrane naposledy na jeseň 2019, v období, kedy klubu šéfoval Miroslav Remeta a na lavičke bol v pozícii trénera Peter Petráš.

"Vtedy som to bral ako krok späť, keďže som predtým hral v najvyššej súťaži a vrátil som sa do druhej ligy. Dnes však viem, že mi to vtedy pomohlo. Vracal som sa do Prešova s cieľom odohrať čo najviac stretnutí, streliť góly a získať viac sebavedomia," dodáva na záver nádejný futbalista.

Tabuľka II. futbalovej ligy

Názov družstvaDružstvo
Z
V
R
P
Skóre
B
Forma
1
FK Železiarne PodbrezováFK Železiarne PodbrezováFK Železiarne Podbrezová
21
17
1
3
49:16
52
V
V
V
V
V
2
*MFK Dukla Banská Bystrica*MFK Dukla Banská Bystrica*MFK Dukla Banská Bystrica
21
15
4
2
44:16
49
V
V
V
P
V
3
MFK SkalicaMFK SkalicaMFK Skalica
21
13
4
4
28:12
43
R
V
P
V
R
4
KFC KomárnoKFC KomárnoKFC Komárno
21
11
7
3
34:20
40
P
R
R
R
R
5
FC KOŠICEFC KOŠICEFC KOŠICE
21
11
3
7
47:28
36
R
P
P
V
V
6
Futbalový klub HumennéFutbalový klub HumennéFutbalový klub Humenné
21
11
6
4
21:16
39
V
R
P
R
P
7
FC ŠTK 1914 ŠamorínFC ŠTK 1914 ŠamorínFC ŠTK 1914 Šamorín
21
9
2
10
33:32
29
P
P
V
R
P
8
FC PetržalkaFC PetržalkaFC Petržalka
21
9
4
8
37:23
31
P
V
P
P
V
9
MŠK ŽilinaMŠK ŽilinaMŠK Žilina
21
8
5
8
35:32
29
R
P
V
V
R
10
SLAVOJ TREBIŠOVSLAVOJ TREBIŠOVSLAVOJ TREBIŠOV
21
7
5
9
19:30
26
P
R
P
V
R
11
FK Dubnica nad VáhomFK Dubnica nad VáhomFK Dubnica nad Váhom
21
6
4
11
27:34
22
V
R
V
P
P
12
MŠK PúchovMŠK PúchovMŠK Púchov
21
5
4
12
27:35
19
P
V
V
V
P
13
FC RohožníkFC RohožníkFC Rohožník
21
6
3
12
21:38
21
V
P
P
P
P
14
ŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbalŠK Slovan Bratislava futbal
21
4
3
14
20:47
15
V
P
R
P
V
15
Partizán Bardejov BŠKPartizán Bardejov BŠKPartizán Bardejov BŠK
21
3
8
10
18:29
17
R
R
V
R
V
16
MŠK NámestovoMŠK NámestovoMŠK Námestovo
21
0
3
18
11:63
3
P
R
P
P
P
Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body
Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Gólmi ťahá Podbrezovú za postupom. Pavúkovi pomohlo aj hosťovanie v Prešove