Trnava môže dokázať to, čo nikdy nikto. Termín finále je známy

Víťaz Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2022/23 Spartak Trnava.
Víťaz Slovenského pohára - Slovnaft Cupu 2022/23 Spartak Trnava. (Autor: Roman Ferstl, SFZ)
Ivan Mriška|7. mar 2024 o 14:30

Hrať sa bude na štadióne v Košiciach.

KOŠICE. Spartak Trnava, MFK Ružomberok a senzačne treťoligista ŠK Odeva Lipany majú miestenky isté.

Meno posledného semifinalistu 55. ročníka Slovnaft Cupu určí dohrávka 13. marca medzi ŠK Slovan Bratislava a FK Železiarne Podbrezová.

Semifinále pohárovej súťaže sa hrá už na odvety, mená dvojíc určí žreb 14. marca od 13:00 h, vysiela ho Futbalnet TV.

Víťazi semifinále sa stretnú vo finále, ktoré sa uskutoční 1. mája o 15:00 h v Košiciach. Fanúšikovia ho budú môcť sledovať v priamom prenose na JOJ Šport.

„Košickú futbalovú arénu za dejisko finále 55. ročníka Slovnaft Cupu schválili členovia Výkonného výboru Slovenského futbalového zväzu na svojom zasadnutí 4. júla 2023,“ informuje SFZ s tým, že po novom je už známy aj čas úvodného výkopu.

Víťazstvo z posledných dvoch ročníkov obhajuje Spartak Trnava, ktorý tak má šancu na unikátny hetrik. Dokázať môže to, čo sa nikdy nikomu nepodarilo.

Za vyše päťdesiat rokov sa stalo viackrát, že klub vyhral dva roky po sebe, pamätné sú triumfy Interu v rokoch 2000 a 2001 či dominancia Trenčína v rokoch 2014 a 2015, štyrikrát obhájil víťazstvo v pohárovej súťaži bratislavský Slovan.

Nikdy sa však nestalo, aby klub vyhral Slovenský pohár trikrát po sebe. Teda zaznamenal pohárový hetrik.

Ak v tomto ročníku vyhrá Spartak pohár po tretíkrát v rade, stane sa vôbec prvým klubom, ktorému sa to od vzniku súťaže, teda od roku 1969 podarilo.

„Bolo by krásne zahrať si finále trikrát po sebe. Verím, že sa to splní,“ vyhlásil skúsený 30-ročný obranca Spartaka Trnava Kristián Koštrna.


Pohárová súťaž Slovnaft Cup má v tomto ročníku rekordný počet účastníkov. Do boja o trofej sa zapojilo dovedna 280 tímov, čo je o 25 viac než v uplynulej sezóne.

Do ročníka 2023/2024 Slovnaft Cup sa prihlásilo 31 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 72 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 47 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 31 treťoligistov.

/Pavúk súťaže nájdete na tomto odkaze >>>/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trnava môže dokázať to, čo nikdy nikto. Termín finále je známy