Štartuje tretí ročník Futbalu v meste. Víťaz si príde na zaujímavé ceny

Organizátorom podujatia je Únia ligových klubov na čele s Ivanom Kozákom.
Organizátorom podujatia je Únia ligových klubov na čele s Ivanom Kozákom. (Autor: TASR)
TASR|28. mar 2022 o 12:51

Víťazstvo obhajujú futbalisti Interu Bratislava.

BRATISLAVA. Riadiaca organizácia Fortuna ligy - Únia ligových klubov (ÚLK) a jej partneri odštartovali spoločný projekt pre mladé futbalové talenty z celého Slovenska "Futbal v meste".

Ambasádorom podujatia Hamšík

Ambasádorom je slovenský reprezentant a osemnásobný víťaz ankety Futbalista roka Marek Hamšík.

V poradí tretí ročník projektu je opäť zameraný na mladé futbalové talenty do 11 rokov. Turnaj sa rozohrá v šiestich najväčších mestách na Slovensku.

Názov "Futbal v meste" je príznačný, futbalové ihriská vyrastú v centrách miest, na námestiach, pri obchodných centrách.

Tímy do 11 rokov sa môžu registrovať na turnaj na webe www.futbalvmeste.sk. Obhajcom trofeje je družstvo FK Inter Bratislava, ktoré zvíťazilo v minuloročnom finále v Bratislave.

"Teší nás, že sa nám spolu s významným partnerom o.z. BILLA ľuďom podarilo odštartovať už tretí ročník Futbalu v meste," povedal prezident ÚLK Ivan Kozák.

"Uplynulý rok bol najmä pre ochorenie Covid-19 a opatrenia súvisiace s pandémiou náročný. Museli sme meniť formát turnaja, no napokon veľké finále v Bratislave ukázalo, že projekt má obrovský potenciál.

Hlavnou myšlienkou je vytiahnuť futbal zo štadiónov na námestia, verejné plochy, dostať futbal bližšie k ľuďom. Aj v tomto roku, rovnako ako v minulom, bude turnaj určený pre mladé futbalové talenty do 11 rokov, veríme, že budúce ligové hviezdy a veríme, že aj tento projekt ich motivuje k futbalu.

Je dôležité, aby sa deti hýbali, aby sa venovali futbalu, aby mali svoje športové vzory. To všetko by im mal ponúknuť náš projekt Futbal v meste," dodal pre web fortunaliga.sk.

Projekt Futbal v meste sa nezameriava na profesionálnych futbalistov, ale na futbalové nádeje do 11 rokov, možno budúce ligové hviezdy.

"Pamätám si časy, keď som bol malý chlapec a trávil som veľa času na ulici s loptou na nohe. Futbal v meste deti na ulice vracia. Je to skvelý projekt.

Počul som o ňom aj od chalanov z našej akadémie alebo od syna Lucasa, ktorý bol so svojimi spoluhráčmi vlani na finále. Som veľký fanúšik tohto projektu a som rád, že som jeho ambasádorom," povedal slovenský reprezentačný stredopoliar Marek Hamšík.

Víťaz si príde na zaujímavé odmeny

Futbal v meste je séria futbalových turnajov v šiestich mestách na Slovensku (Bratislava, NItra Žilina, Banská Bystrica, Košice a Prešov).

Hlavnou časťou projektu je turnaj detí, na ktorý môžu futbalové družstvá alebo školy registrovať svoje tímy do 11 rokov (chlapci a dievčatá narodení 2011 a neskôr).

Najskôr sa v mestách rozohrajú semifinálové turnaje, z ktorých 16 najlepších tímov postúpi do celoslovenského finále, ktoré je na programe na konci augusta v Bratislave pri OC Eurovea.

Okrem spomenutých turnajov sú na programe aj ďalšie aktivity a pripravený je celý rad futbalových atrakcií.

Víťazné tímy Futbalu v meste si odnesú ceny v hodnote 20.000 eur, víťazný tím si bude môcť nakúpiť športové vybavenie v celkovej cene 5000 eur a pôjde aj na futbalový kemp s bývalým slovenským reprezentantom Róbertom Vittekom.

Program projektu Futbal v meste:

30. apríla 2022 – Bratislava (OC Eurovea)

7. mája 2022 – Prešov (Námestie legionárov, divadlo Jonáša Záborského)

28. mája 2022 – Nitra (Svätoplukovo námestie)

4. júna 2022 – Košice (OC Aupark)

11. júna 2022 – Žilina (Hlinkovo námestie)

18. júna 2022 – Banská Bystrica (OC Terminal)

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Štartuje tretí ročník Futbalu v meste. Víťaz si príde na zaujímavé ceny