Zväz odobril béčko Slovana i Spartak Myjava, druhá liga je kompletná

Štadión tímu Spartak Myjava.
Štadión tímu Spartak Myjava. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
SITA|6. júl 2022 o 10:10

Výkonný výbor SFZ potvrdil všetkých 16 účastníkov druhej ligy.

BRATISLAVA. V druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaži bude v nasledujúcej sezóne 2022/2023 pôsobiť aj "béčko" bratislavského Slovana a Spartak Myjava.

Ako referuje oficiálna stránka Slovenského futbalového zväzu (SFZ), o zaradení týchto mužstiev do II. ligy rozhodol výkonný výbor. V súťaži bude opäť pôsobiť 16 tímov.

Keďže z Fortuna ligy zostúpilo mužstvo FK Pohronie a duo tímov FK Senica a ŠKF Sereď nesplnilo licenčné podmienky pre ročník 2022/2023 a prihlásilo sa do III. ligy, museli predstavitelia dvoch najvyšších súťaží doplniť počty mužstiev v ligách.

Z minulosezónnych druholigistov zamierili do najvyššej súťaže okrem FK Železiarne Podbrezová i mužstvá, ktoré skončili na druhom a treťom mieste v tabuľke - MFK Dukla Banská Bystrica a MFK Skalica. Tie prešli skráteným licenčným konaním.

V druhej najvyššej súťaži sa po vypadnutí Námestova uvoľnili ďalšie dve miestenky. V pásme zostupu v minulej sezóne skončili i Partizán Bardejov, rezerva Slovana a FC Rohožník.

Všetci víťazi tretích líg - FK Rača Bratislava, MŠK Považská Bystrica, MFK Dolný Kubín a 1. FC Tatran Prešov, využili možnosť štartovať o súťaž vyššie.

Jedno z dvoch uvoľnených miest nakoniec pripadlo Spartaku Myjava, ktorý v III. lige Západ skončil na 2. mieste. SFZ ponúkol "kopaničiarom" miestenku v II. lige vzhľadom na regionálnu príslušnosť, keďže ŠKF Sereď bude v nasledujúcej sezóne účinkovať v III. lige Západ.

Poslednú voľnú miestenku v II. lige ponúkli klubom, ktoré v minulej sezóne skončili v pásme zostupu. Funkcionári Rohožníka odmietli možnosť pokračovania v II. lige.

Šance sa tak chopili v bratislavskom Slovane a v budúcej sezóne tak budú mať opäť B-mužstvo v druhej najvyššej súťaži. Tá sa začne piatimi duelmi v sobotu 16. júla.

Účastníci druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaže v ročníku 2022/2023:

FK Pohronie, KFC Komárno, FC Košice, FK Humenné, FC ŠTK 1914 Šamorín, FC Petržalka, MŠK Žilina B, Slavoj Trebišov, FK Dubnica nad Váhom, MŠK Púchov, FK Rača Bratislava, MŠK Považská Bystrica, FC Tatran Prešov, MFK Dolný Kubín, ŠK Slovan Bratislava U21, Spartak Myjava

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zväz odobril béčko Slovana i Spartak Myjava, druhá liga je kompletná