Prehľad až po šiestu ligu. Aké bude zloženie krajských súťaží na strede?

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia.
Titanilla Bőd|20. máj 2022 o 10:00

Pozrite si model obsadenia regionálnych súťaži po reorganizácii.

BRATISLAVA. Regionálny futbal čakajú od ďalšej sezóny zásadné zmeny. Po plánovanej reorganizácii budú už len dve tretie ligy – skupina Východ a Západ, ktoré bude riadiť Slovenský futbalový zväz (SFZ).

Najvyššou krajskou súťažou budú takzvané Majstrovstvá regiónu, čo bude štvrtá najvyššia súťaž.

Pôvodne boli v terminológii číslovania súťaží nejasnosti, no regionálne zväzy sa dohodli, že číslovanie bude reálne odzrkadľovať zaradenie danej súťaže. Najnižšou krajskou súťažou bude teda po novom VI. liga a nie piata, ako to bolo doteraz.

Pod Stredoslovenský futbalový zväz (SsFZ) budú patriť:

  • Majstrovstvá regiónu Stred, IV. liga (14 účastníkov)

  • V. liga – dve skupiny (Sever, Juh - po 14 účastníkov)

  • VI. liga – štyri skupiny (A, B, C, D - po 14 účastníkov)

Sportnet vám prináša prehľad toho, ako by vyzerali krajské súťaže na strednom Slovensku podľa aktuálneho stavu tabuliek.

Samozrejme, ide len o teoretický model, pretože konečné zloženie jednotlivých súťaží môžu ovplyvniť aj ďalšie faktory. Niektoré tímy trebárs nemusia prejaviť záujem prihlásiť sa do vyššej súťaže.

"Alternatív je strašne veľa. Múdrejší budeme začiatkom júna," zdôraznil Erik Gemzický, predseda Športovo-technickej komisie SsFZ.

Majstrovstvá regiónu – IV. liga

Súčasná III. liga Stred je špecifická, keďže mužstvá z nej sa posunú do oboch skupín novovytvorenej tretej ligy. Na území SsFZ preto bolo treba určiť hraničnú čiaru.

Do západnej skupiny môžu byť zaradené kluby z oblastných futbalových zväzov (ObFZ) Čadca, Žilina, Martin, Veľký Krtíš a z okresov Banská Bystrica, Zvolen a Krupina.

Kluby z ObFZ Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Rimavská Sobota a z okresov Brezno a Detva budú zaradené do východnej skupiny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Prehľad až po šiestu ligu. Aké bude zloženie krajských súťaží na strede?