Pre tento výsledok neexistuje ospravedlnenie. Tréner po vypadnutí nehľadal výhovorky

Radosť hráčov Šamorína po postupe do osemfinále Slovnaft Cup
Radosť hráčov Šamorína po postupe do osemfinále Slovnaft Cup (Zdroj: Facebook / FC ŠTK 1914 Šamorín)
Titanilla Bőd|20. okt 2022 o 12:30

Šamorín vyradil prvoligistu v Slovnaft Cupe.

ŠAMORÍN. Sedemnásobný majster Slovenska MŠK Žilina neprešiel cez 4. kolo Slovnaft Cupu.

Vyradil ho druholigista FC ŠTK 1914 Šamorín, ktorý na štadióne v Pomlé zvíťazil 2:1.

Domácich poslal do vedenia v 67. minúte Máté Szolgai, no už o dve minúty vyrovnal Dávid Ďuriš. Rozhodujúci gól padol v 85. minúte, keď sa presadil Bálint Csóka.

Prestížny súboj

„Je to veľký úspech pre klub. Prezentovali sme sa slušnou hrou, boli sme nebezpeční. Vytvárali sme si šance, nastrelili sme tri žrde,“ zhodnotil stretnutie pre Sportnet tréner Šamorína Michal Kuruc.

Jeho tím bol jedným z troch druholigových celkov, ktoré postúpili do osemfinále cez súperov z najvyššej súťaže.

Prešov zdolal Podbrezovú a o deň skôr sa postaralo o veľké prekvapenie Humenné, ktoré vyhralo nad DAC Dunajská Streda.

Šamorín je farmou práve Dunajskej Stredy a po úspechu ŠTK sa na sociálnej sieti objavili komentáre, že farma zachránila česť Žitného ostrova.

Samotní Šamorínčania to však takto nevnímali.

„V pohári hráme za Šamorín, hráči z DAC tam nemôžu chodiť. Bol to prestížny zápas pre nás a nevnímali sme to ako nejakú pomstu za DAC,“ uviedol Michal Kuruc.

Trénerovi chýbala presnosť

Žilina je v menšej kríze, naposledy vyhrala 17. septembra. Odvtedy v troch ligových zápasoch získala iba bod a teraz prišiel neúspech v pohári.

Tréner Jaroslav Hynek nehľadal výhovorky. „Pre tento výsledok neexistuje ospravedlnenie. Čokoľvek takéto povieš, išiel by z toho alibizmus, a to nechcem. Sme ligový tím, hráči sú reprezentanti a majú takéto zápasy a podnety v nich zvládať,“ povedal pre klubový web.

Rozhodujúci gól padol trochu kurióznym spôsobom. Hostia zahrávali priamy kop, no trafili múr. Z odrazenej lopty vznikla rýchla akcia a na jej konci Bálint Csóka skóroval.

„Paradoxne keď už domáci odpadávali, po chybe a po diskutabilnej situácii sme dostali ďalší gól. V závere sme znova nepremenili šancu, a tak o prehre a vypadnutí rozhodla naša slabá efektivita,“ vravel pre webovú stránku MŠK Žilina stredopoliar Patrik Iľko.

„Pri druhom góle súpera nastrelíme múr súpera, ktorý ide proti. Tam je to otázka rozhodnutia hlavného rozhodcu. Chýbala mi ale v našom výkone presnosť, aj pri nastavení hernej situácie, napríklad pri inkasovaných góloch, ale aj presnosť našich prihrávok,“ dodal Jaroslav Hynek.

VIDEO: Radosť hráčov FC ŠTK 1914 Šamorín po postupe

Brankár sa nenudil

Jedným z kľúčových hráčov Šamorína bol brankár Erik Gyurákovics. „Zápas bol z obidvoch strán ofenzívny. V bráne som sa rozhodne nenudil, ale šance sme mali aj my, dve sme dokázali premeniť, takže sme šťastní,“ povedal po stretnutí pre webstránku klubu.

„Dôležité bolo, že sme v prvom polčase pri množstve šancí Žiliny a ani po vyrovnávajúcom góle nespanikárili,“ doplnil ho Juraj Pančík.

Stretnutie videlo v Pomlé takmer 500 divákov.

„Atraktívnejšieho súpera sme ešte v Šamoríne nemali. Bolo pre nás motiváciou, že majú viacerých reprezentantov a sú niekoľkonásobní majstri Slovenska,“ zdôraznil tréner Michal Kuruc.

Koho by si priali? Slovan!

Žilina má dlhodobo nepriaznivú bilanciu s Dunajskou Stredou a Šamorín sa chce prezentovať podobným štýlom útočného futbalu, ako DAC. To sa ukázalo aj v pohárovom stretnutí.

„Máme typy hráčov na rýchle prechody do útoku. Tým, že súper chce hrať ofenzívne, má otvorené priestory vzadu a snažili sme sa to využívať. Takto sme na nich takticky pripravovali a vyšlo nám to,“ uviedol Kuruc.

Žreb osemfinále je na programe vo štvrtok 27. októbra. Tréner Šamorína by bol rád, ak by jeho tím privítal ďalšieho atraktívneho súpera.

„Pýtali sa ma to aj bezprostredne po zápase, tak som rovno povedal: Slovan! Uvidíme,“ uzavrel s úsmevom Michal Kuruc.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Pre tento výsledok neexistuje ospravedlnenie. Tréner po vypadnutí nehľadal výhovorky