Na ihrisku nechali dušu. V pohári vyradili tvrdých profesionálov, ktorí majú všetko

Radosť hráčov FK Humenné po víťaznom zápase s DAC Dunajská Streda.
Radosť hráčov FK Humenné po víťaznom zápase s DAC Dunajská Streda. (Zdroj: Facebook / FK Humenné)
Titanilla Bőd|18. okt 2022 o 22:54

V 4. kole Slovnaft Cup zdolalo Humenné Dunajskú Stredu.

HUMENNÉ. „Neľutujem ani jedinú chvíľu s tebou,“ znelo z domácej šatne po zápase 4. kola Slovnaft Cup medzi FK Humenné a DAC Dunajská Streda.

Fanúšikovia spod Vihorlatu určite neľutovali, že si v utorok poobede našli cestu na štadión – druholigové Humenné sa postaralo o senzáciu dňa a po víťazstve 2:1 vyradilo favorizovanú Dunajskú Stredu.

Diňa fandil obom

Na papieri to mala byť jasná záležitosť tímu zo Žitného ostrova.

„Nemyslel som na to, že by sme mohli remizovať alebo vyhrať. Veril som, že nedostaneme nejakú nakladačku,“ priznal po zápase tréner Humenného Andrej Čirák.

Humenné má v druhej najvyššej súťaži na konte po 13. kolách 14 bodov a dalo najmenej gólov zo všetkých mužstiev, iba osem. Naposledy prehralo doma s Púchovom. Práve po tejto prehre ukončil klub spoluprácu s doterajším hlavným trénerom Ondrejom Desiatnikom.

„Po výmene trénera som vravel, že motivácia príde sama, chlapci budú bojovať,“ poznamenal člen Klubu ligových kanonierov Pavol Diňa, ktorý počas svojej kariéry hral za Humenné i za Dunajskú Stredu.

V pohárovom zápase zahrával slávnostný výkop. „Fandil som jednému i druhému mužstvu,“ prezradil. Veril, že postúpi DAC, no úprimne sa tešil z víťazstva domácich. „Budem rád, keď do Humenného príde ďalšie ligové mužstvo,“ vravel s úsmevom.

Nešťastný strelec hostí

DAC nehral v najsilnejšom zložení, v základnej zostave chýbal aj najlepší strelec Fortuna ligy Nikola Krstovič. V základe bol však Zsolt Kalmár, Dominik Kružliak i Cesar Blackman.

„Oni trochu obmenili káder, myslel som si, že budú hrať v silnejšej zostave. Možno nás trochu podcenili,“ poznamenal domáci tréner Čirák.

V útoku DAC dostal po prvý raz príležitosť pohárový rekordér Lukas Leginus. Vlani v drese Šamorína skóroval v stretnutí Slovnaft Cup proti Spišskej Belej sedemkrát, čo je rekord súťaže.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Na ihrisku nechali dušu. V pohári vyradili tvrdých profesionálov, ktorí majú všetko