Slovan tesne vyhral v Stropkove. Dva zbytočné góly, vravel Weiss

Gólová radosť hráčov Slovana Bratislava.
Gólová radosť hráčov Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|9. nov 2022 o 15:29 (aktualizované 9. nov 2022 o 18:56)

Osemfinále Slovenského pohára pokračovalo tromi zápasmi. Štvrté kolo sa dohrávalo v Stropkove.

BRATISLAVA. Slovnaft Cup ponúkol v stredu štyri zápasy. Veľký sviatok sa konal v treťoligovom Stropkove, kam pricestoval úradujúci slovenský majster ŠK Slovan Bratislava.

Favorit z hlavného mesta vyhrával po štvrťhodine hry zásluhou Aleksandara Čavriča 2:0. Pred odchodom do kabín sa k nemu pridal belgický stopér Siemen Voet a úradujúci majster viedol rozdielom triedy - 0:3.

Očakával sa jasný scenár a vysoká výhra favorita. Slovan však poľavil, domáci hrali obetavo a potešili 2954 platiacich divákov. Po zásahoch Frederika Vargu a Martina Polaščíka Stropkov upravil na konečných 2:3.

Slovan Bratislava postupuje ďalej, pre klub z východu Slovenska sa súťaž končí. Stropkov však predviedol sympatický výkon a nemá sa za čo hanbiť.

Hlasy trénerov

Vladimír Weiss st. (tréner Slovana): „V prvom rade ďakujem domácim za milé prijatie, sympatické prostredie i za krásnu a zároveň slušnú atmosféru. V pohároch to tak býva, že na Slovan prídu ľudia. Stropkov bol veľmi snaživý, my by sme však pri takýchto šanciach mali normálne viesť o päť či šesť gólov. Za stavu 3:0 sme hrali výborne, no druhý polčas bol z našej strany laxný. Ku koncu sme inkasovali dva zbytočné góly, ktoré si však domáci za svoju snahu zaslúžili. My však musíme premieňať takéto príležitosti, mali sme 7-8 gólových momentov, ktoré sme nevyužili. Záver bol potom zlý, no prišli sme si pre postup, ten máme. Potrebujeme byť dôslednejší v útočnej fáze a nesmieme dostávať takéto lacné góly. Na hráčoch je už vidno koniec jesene, no musíme ešte zvládnuť dva zostávajúce domáce zápasy a urobiť všetko pre to, aby bol koniec úspešný, tak ako viac-menej bola aj jesenná časť. Ešte raz ďakujem domácim za privítanie. Stropkov by si za tento výkon zaslúžil minimálne druhú ligu, má na to mužstvo aj trénera.“

Ľuboš Reiter (tréner Stropkova): „Výsledok samozrejme beriem, pre nás je prehra 2:3 so Slovanom úspech. Keď sme na začiatku inkasovali lacný gól po prvom rohu, myslel som si, že dostaneme debakel. V druhom polčase však našim hráčom trochu opadol strach z kopačiek, prestali mať rešpekt pred Slovanom. Možno ak by sa hralo ešte desať minút, tak by sme to nejakým šťastným gólom mohli vyrovnať na 3:3. Gratulujem súperovi a želám Slovanu všetko dobré v lige, v Európe i v pohári. Ďakujem svojim hráčom.“

Zdroj: skslovan.com

Aj v ďalších zápasoch potvrdili fortunaligisti úlohu favorita. Trenčín doma deklasoval druholigovú Myjavu 5:0 a Liptovský Mikuláš vyhral rozdielom triedy v treťoligovej Bánovej.

V stretnutí dvoch druholigistov sa kopali penalty. Po remíze 1:1 a triumfe 4:3 na strely zo značky bieleho bodu postupuje ďalej Šamorín. S pohárom sa lúči Púchov.

Slovnaft Cup - osemfinále, streda:


Trenčín - Myjava 5:0 (2:0)

Góly: 2. Emeka, 31. Ibrahim, 54. Soares, 79. Sulaeman, 82. Ďuriška

Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

Bánová - Liptovský Mikuláš 0:3 (0:0)

Góly: 78., 84. Nečas, 51. Vaško

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

Šamorín - Púchov 1:1 (0:0), 4:3 pk

Góly: 55. Csóka - 54. Holiš

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

Slovnaft Cup - 4. kolo, streda:


Stropkov - Slovan Bratislava 2:3 (0:3)

Góly: 79. Varga, 88. Polaščík - 2., 14. Čavrič, 45. Voet

/Zostavy a štatistiky zo zápasu nájdete na tomto odkaze >>>/

Do pohára sa prihlásilo 26 klubov z Bratislavského futbalového zväzu, 58 zo Západoslovenského futbalového zväzu, 73 zo Stredoslovenského futbalového zväzu, 40 z Východoslovenského futbalového zväzu, 12 fortunaligistov, 14 druholigistov a 32 treťoligistov.

/Pavúk súťaže nájdete na tomto odkaze >>>/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan tesne vyhral v Stropkove. Dva zbytočné góly, vravel Weiss