Hoci majú za sebou historickú jeseň, tréner skončil. Zlákala ho Fortuna liga

Futbalisti Slavoja Trebišov.
Futbalisti Slavoja Trebišov. (Autor: facebook Slavoj Trebišov)
Daniel Dedina|13. dec 2022 o 13:30

Žiaden klub by takého trénera neposlal preč, tvrdia v Trebišove.

Mužstvo z chvosta tabuľky, krvopotne usilujúce sa o záchranu. Navyše pre mnohých súperov nachádzajúce sa poriadne ďaleko.

Trebišov nepatril v minulosti medzi najatraktívnejšie druholigové destinácie. Aktuálne to vyzerá inak. Zemplínčania majú za sebou najúspešnejšiu jesennú časť od postupu do druhej ligy. Nechýbalo veľa a mohli pridať povestnú čerešničku.

„Asi by sme veľmi prekvapili futbalovú verejnosť, ak by boli na špici tabuľky tri východniarske kluby,“ hovorí športový riaditeľ Slavoja Trebišov MARTIN ČIŽMÁR.

Pri mužstve v uplynulých dňoch skončil tréner Gergely Geri, ktorý ho prebral pred sezónou a počínal si veľmi úspešne. Prečo?

To je dobrá otázka. Ťažko sa mi hľadajú slová, aj pre mňa je to veľmi náročné. Poznáme sa dlho a prežili sme spolu, osobne aj futbalovo, veľmi veľa. Tréner Geri urobil v Trebišove za pol roka neskutočnú prácu. Priniesol inú filozofiu, ľudskosť a obrovskú profesionalitu smerom k hráčom i celkovo ľuďom v klube.

Verte, že žiaden klub na Slovensku by takého trénera neposlal dobrovoľne preč, ale túžil ísť vyššie a posunúť sa na ligovú úroveň. Aj keď mal zmluvu do 30. mája 2023, spoločne s prezidentom Eduardom Janoškom a správnou radou sme mu umožnili, aby si mohol plniť svoj trénersky sen a posúvať sa. Liga je liga.

Geri sa má presunúť do fortunaligových Zlatých Moraviec. Môžete to potvrdiť?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hoci majú za sebou historickú jeseň, tréner skončil. Zlákala ho Fortuna liga