Stropkov hostí výbornú spoločnosť. Na Šafranko Cup príde aj akadémia FC Barcelona

Šafranko Cup.
Šafranko Cup. (Autor: archív klubu)
Imrich Makó|20. máj 2023 o 00:00

Turnaj Šafranko Cup má pred sebou tretiu kapitolu.

STROPKOV. Turnaj futbalových prípraviek v kategórii U11 Šafranko Cup naberá na kvalite i prestíži. Prvýkrát ponúkne konfrontáciu tímov z piatich krajín.  

Na hlavnom štadióne v Stropkove sa 20. a 21. mája predstavia talenty zo Slovenska, Poľska, Ukrajiny, Rumunska a Maďarska, vrátane budapeštianskej akadémie FC Barcelona. 

Šafranko: Dnes sú iné možnosti 

Stropkov bol vždy známy prácou s mládežou. Dôkazom sú viacerí slovenskí reprezentanti a hráči, ktorí sa presadili v najvyšších súťažiach.  

Pred troma rokmi si ruku na spoluprácu podali odchovanec stropkovského futbalu Pavol Šafranko a MŠK Tesla Stropkov. 

„Prvou myšlienkou, ktorá stála za Šafranko Cupom, bolo priniesť stropkovským chlapcom zápasy, v ktorých by sa mohli konfrontovať s čo najlepšími mužstvami,“ vysvetľoval útočník Sepsi OSK Pavol Šafranko. 

„Z mojich žiackych čias si pamätám, že podobných turnajov sme nemali veľa a hlavne sme dookola hrali najmä proti mužstvám z regiónu východného Slovenska.  

(Autor: FB Sepsi OSK)

Dnes sú možnosti iné, preto sme sa vydali touto cestou. Som rád, že sa nám darí ponúknuť konfrontácie aj s inými štýlmi futbalu,“ priblížil Šafranko. 

Hoci ostatných šesť rokov pôsobí v zahraničí, či už to bolo v Dánsku, Škótsku, Juhoafrickej republike alebo aktuálne v Rumunsku, na klub, kde robil prvé futbalové kroky, nezabúda.  

Pri organizácii turnaja sám aktívne komunikuje s klubmi a osobne ich pozýva. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Stropkov hostí výbornú spoločnosť. Na Šafranko Cup príde aj akadémia FC Barcelona