Mládežnícky reprezentant sa udomácňuje medzi mužmi. Za farmu dal víťazný gól

Viktor Úradník.
Viktor Úradník. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|10. okt 2023 o 07:00

Viktor Úradník skóroval za Rimavskú Sobotu.

RIMAVSKÁ SOBOTA, BRATISLAVA. Na domácej pôde sú stopercentní a v tejto sezóne ešte neinkasovali. V tabuľke im patrí druhá priečka a najbližšiu nedeľu nastúpia na pôde lídra.

Futbalisti MŠK Rimavská Sobota zvíťazili v 10. kole III. ligy Východ nad Námestovom 1:0. Zverenci trénera Eugena Bariho štyri z piatich domácich zápasov vyhrali najtesnejším rozdielom.

Ich celkové skóre je 12:7. Hoci iba tri tímy dali v doterajšom priebehu súťaže menej gólov, v kombinácii s druhým najmenším počtom inkasovaných gólov to pre MŠK Rimavská Sobota znamená druhé miesto v tabuľke.

Zavrel oči a vystrelil

Zásluhu na tom majú aj futbalisti z Ružomberka, ktorí nastupujú za treťoligistu v rámci striedavých štartov.

Jediný gól zápasu proti Námestovu strelil Viktor Úradník, 19-ročný futbalista MFK Ružomberok. V predchádzajúcich stretnutiach už dvakrát trafil konštrukciu brány.

Aj proti Námestovu nastrelil v prvom polčase z voleja brvno. Po prestávke však po rohovom kope nechytateľne obstrelil brankára.

„Už asi tretíkrát som dal brvno, som rád, že som konečne dal aj gól. Išiel center, zavrel som oči a padlo to tam,“ opísal svoj gólový moment mládežnícky reprezentant.

Nastupuje na pravom kraji obrany, ale ťahá ho to aj do šestnástky súpera.

„V doraste som hral krídlo, takže občas rád pôjdem hore. Ale najdôležitejšia je defenzíva,“ uviedol Úradník.

Obrana Rimavskej Soboty často nastupuje v inom zložení, navyše za tím chytali v tomto roku už traja rôzni brankári z Ružomberka: Branislav Sokol, Tomáš Frühwald a Dominik Ťapaj.

„Herná filozofia je rovnaká ako v Ružomberku. Krajní obrancovia hrajú vyššie a stopéri to tam vzadu držia. Či tam je Peťo Petrán alebo Hugo Ciprus, to je úplne jedno. A brankári? Podľa mňa sú v Ružomberku všetci dobrí. Kvalitu majú a aj oni sa tešia z čistého konta, ako aj celý tím,“ vravel s úsmevom Viktor Úradník.

Nikto nie je namyslený

Možnosť hrať za farmu si pochvaľuje. „Pre mňa je dôležité, že môžem hrať. Nehľadím na to, či je to prvá, druhá, alebo tretia liga,“ zdôraznil.

„Partia je skvelá, niektorých hráčov som už poznal. Ale ani tí starší nie sú namyslení, berú nás ako súčasť tímu,“ povedal rodák z Banskej Bystrice.

V najvyššej súťaži má zatiaľ jedenásť štartov, z toho dvakrát v základnej zostave, keď v závere minulej sezóny odohral celé zápasy proti Michalovciam a Liptovskému Mikulášu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Mládežnícky reprezentant sa udomácňuje medzi mužmi. Za farmu dal víťazný gól