Michalovce už majú trénera, naposledy doviedol Tatran Prešov takmer do ligy

Marek Petruš ako nový tréner MFK Zemplín Michalovce.
Marek Petruš ako nový tréner MFK Zemplín Michalovce. (Autor: MFK Zemplín)
Michal Šášky|14. jún 2023 o 16:14 (aktualizované 14. jún 2023 o 18:05)

Marek Petruš strieda na lavičke Norberta Hrnčára.

MICHALOVCE. Štyridsaťsedemročný tréner Marek Petruš sa v stredu stal novým trénerom fortunaligového MFK Zemplín Michalovce.

Jeho asistentmi budú Erik Havrila a Branislav Benko. Ako prvý o tom informoval Východoslovenský futbalový zväz.

Večer informáciu potvrdil aj samotný klub na oficiálnych fórach.

Petruš sa sťahuje z jedného východoslovenského klubu do druhého. V uplynulej sezóne viedol Tatran Prešov.

Nováčika z tretej ligy doviedol až k druhému miestu v II. lige, no v baráži o postup do najvyššej súťaže neuspel v dvojzápase so Zlatými Moravcami.

Petruš v sezóne 2021/22 viedol aj Liptovský Mikuláš. Klub, ktorý o rok neskôr zostúpil do druhej ligy, doviedol až do baráže o účasť v pohárovej Európe.

Predtým viedol FK Poprad a bol asistentom slovenskej reprezentácie do 19 rokov.

Michalovce počas sezóny 2022/2023 viedol Norbert Hrnčár, ktorého vedenie jedno kolo pred koncom nadstavbovej časti odvolalo.

Mužstvu, ktoré sa bilo o účasť v majstrovskej vetve, totiž napokon v spodnej šestke hrozilo vypadnutie. Napokon skončilo na 10. mieste.

Marek Petruš sa stal nový tréner MFK Zemplín Michalovce.
Marek Petruš sa stal nový tréner MFK Zemplín Michalovce. (Autor: MFK Zemplín)

„Musím povedať, že hľadanie nového trénera bolo náročné, lebo najprv sme vyberali z iných trénerov. Mali sme rozjednané veci, ktoré nedopadli dobre. Nie však z našej strany, ale zmena nastala na druhej strane,“ povedal pre klubový web člen predstavenstva MFK Zemplín Ján Sabol.

Prešovský rodák bol pre klub plán B. „Rokovania s ním boli rýchlejšie a dopadlo to podľa našich predstáv. Sme radi, že tento tréner je dnes u nás,“ doplnil Sabol.

Petruš podpísal v Michalovciach kontrakt na jednu sezónu, letná príprava odštartuje až v pondelok 19. júna, pôvodne sa mal tím stretnúť už vo štvrtok.

Nové posily sú zatiaľ len v riešení. „Pred nami je ďalšia náročná fáza, ktorou je doplnenie mužstva. Čakali sme na vyriešenie trénerskej otázky, aby aj nový kormidelník mal možnosť zasiahnuť do budovania kádra,“ dodal na záver Sabol.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Michalovce už majú trénera, naposledy doviedol Tatran Prešov takmer do ligy