Podpis, gól, výhra v derby. Hancko zažíva mimoriadne obdobie

Dávid Hancko sa teší po strelenom góle.
Dávid Hancko sa teší po strelenom góle. (Autor: X Feyenoord Rotterdam)
Ivan Mriška|12. feb 2024 o 16:00

Dvaja Slováci strelili po dva góly.

BRATISLAVA. V holandskom Feyenoorde Rotterdam ho zbožňujú. Klub mu preto pripravil zmluvu do roku 2028, čím odpovedal na špekulácie o jeho odchode do Liverpool FC či Paríža St. Germain.

Dávid Hancko ju podpísal. „Oficiálne podpísané a spečatené,“ napísal na sociálnej sieti Instagram a k príspevku pridal pár fotografií.

„Vždy som hrdý, keď nosím dres Feyenoordu a môžem nastupovať na skvelom štadióne De Kuip pred vášnivými fanúšikmi. Podpísať zmluvu na dlhšie obdobie bolo preto jednoduché rozhodnutie,“ prezradil Hancko pred časom pre klubový web.

Päť zápasov neinkasovali

Tréner Arne Slot si obranu bez slovenského reprezentanta nevie predstaviť. Rodák z Kamenca pod Vtáčnikom patrí medzi najlepších defenzívnych hráčov v Eredivisie.

Feyenoord má skvelé defenzívne čísla, obhajca titulu neinkasoval už v piatom súťažnom zápase za sebou. A to aj zásluhou Hancka, ktorý hrá v životnej forme.

Odchovanec prievidzského futbalu bol cez víkend opäť najlepšie hodnoteným hráčom na ihrisku. V derby so Spartou Rotterdam odohral celý zápas a premenil penaltu, za čo dostal vysokú známku 8.7.

Strelecký účet v tejto sezóne Eredivisie si otvoril v 57. minúte, keď premenil pokutový kop po faule Djanga Warmerdama na domáceho Yankubu Minteha.

Exekúcia Hancka potvrdzuje, že tréner Arne Slot mu mimoriadne dôveruje. V mesiaci január bol Hancko vyhlásený za najlepšieho hráča Feyenoordu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Podpis, gól, výhra v derby. Hancko zažíva mimoriadne obdobie