Odchytal prvý zápas v tejto sezóne. V bránke čaroval a takmer chytil aj penaltu

Nástup hráčov pred zápasom Rimavská Sobota - Slávia TU Košice.
Nástup hráčov pred zápasom Rimavská Sobota - Slávia TU Košice. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|27. máj 2024 o 12:15

Rimavská Sobota remizovala so Sláviou TU Košice.

RIMAVSKÁ SOBOTA. Naposledy odchytal celý súťažný zápas pred takmer dvanástimi mesiacmi, v poslednom kole minulého ročníka.

Brankár MŠK Rimavská Sobota Daniel Kotrík dostal príležitosť v stretnutí 28. kola III. ligy Východ proti Slávii TU Košice a skvelými zákrokmi prispel k remíze 1:1. Oba góly padli z pokutového kopu.

Prvý zákrok bol najkritickejší

Rimavská Sobota je farma Ružomberka a tak v ligových stretnutiach v jej bránke stáli brankári z Ružomberka. Začiatkom jesennej časti sa objavil v zostave treťoligistu aj Tomáš Frühwald, neskôr za farmu nastupovali Dominik Ťapaj či Branislav Sokol.

V pohári, kde nemôžu hrať futbalisti v rámci striedavých štartov, zase chytal za Rimavskú Sobotu Kristián Gregor.

Kotríkovi ostal trpký údel náhradných brankárov, chodil na zápasy, rozcvičoval jednotku a vždy bol pripravený v prípade potreby naskočiť. V tejto sezóne mal na konte iba 14 minút, keď v pohárovom stretnutí v Málinci striedal v závere zápasu.

Keďže najvyššia súťaž sa už skončila a ligoví hráči dostali dovolenky, farmy sa musia väčšinou zaobísť bez posíl z vyššej súťaže. Takto dostal príležitosť aj 20-ročný brankár.

„Bol to môj prvý zápas v sezóne. Trochu som bol nervózny, ale aj som sa do brány tešil. Keď som prišiel na ihrisko, stres zo mňa opadol,“ poznamenal mladý brankár.

Rimavská Sobota nevyhrala už desať zápasov po sebe, bod získala po štyroch prehrách. Slávia TU naopak stratila body po štyroch víťazstvách v rade.

„Chceli sme zlomiť tú sériu, bojovali sme. Košičania mali viac šancí,“ vravel Kotrík.

Hostia mohli už v úvode zápasu vyhrávať o dva góly, no domácich podržal brankár.

„Prvý zákrok bol najkritickejší. Keby som to nechytil, bolo by veľmi zle,“ zdôraznil Kotrík.

Gól do šatne

Tesne pred prestávkou sa ujali vedenia Rimavskosoboťania. Sebastian Gembický vo vyloženej šanci trafil brvno, následnú dorážku Jakuba Rakytu zastavili hostia rukou. Jedenástku premenil Gembický, pre ktorého to bol tretí gól v sezóne a druhý v jarnej časti.

„Matej Vargic mu prenechal penaltu, nech sa Gembo konečne chytí a má nejaký ten gólik na konte,“ vysvetľoval kapitán mužstva Peter Petrán.

42-ročný srdciar je znovu aj hrajúcim trénerom, keďže vedenie rimavskosobotského klubu počas týždňa po vzájomnej dohode ukončilo spoluprácu s Eugenom Barim. Tréner na svoje mužstvo nezanevrel a bol prítomný na zápase.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Odchytal prvý zápas v tejto sezóne. V bránke čaroval a takmer chytil aj penaltu