Diera medzi druhou a treťou ligou sa zväčšuje. Presvedčil sa o tom nezdolaný tím

Gólová radosť hráčov Starej Ľubovne vo Vranove nad Topľou.
Gólová radosť hráčov Starej Ľubovne vo Vranove nad Topľou. (Autor: MFK Vranov - oficiálna stránka )
Titanilla Bőd|26. sep 2024 o 09:40

Stará Ľubovňa postúpila do 4. kola Slovnaft Cupu.

VRANOV NAD TOPĽOU. "Ešte ste nič neukázali," obrátil sa domáci usporiadateľ na predstaviteľov hostí na tribúne po vyše polhodine hry zápasu medzi MFK Vranov nad Topľou a FC Redfox Stará Ľubovňa.

"Teraz príde, uvidíte," odvetil pán v bunde ľubovnianskeho volejbalového klubu.

A veru prišlo. Hostia na konci prvého polčasu dal tri rýchle góly a už sa nemuseli strachovať o výsledok.

Stará Ľubovňa zdolala Vranov 4:1 a môže sa tešiť na pondelkový žreb pohára.

Trpezlivosť góly prináša

Tieto dve mužstvá sa stretli aj pred polrokom, keď v prvom jarnom kole tretej ligy vyhral Vranov nad Starou Ľubovňou 3:1.

Odvtedy sa však veľa vecí zmenilo, najmä u hostí. Tí postúpili do druhej ligy a prakticky vymenili celé mužstvo. 

Prišlo až sedemnásť nových hráčov. Z Popradu prišiel najlepší strelec IV. ligy Východ Abdulhakim Ahmad Daneji, ktorý dal vo Vranove dva góly. Na streleckú listinu sa zapísala aj akvizícia z Ruchu Chorzów Artur Marek Plaskowski aj Ervín Matta, ktorý prišiel na hosťovanie z FC Košice.

"Vranov má dobrých, behavých chlapcov, ale my sme boli trpezliví a presadili sme sa po veľmi dobrých kombináciách. V druhom polčase sme si to už ustrážili," uviedol po zápase tréner Starej Ľubovne Jozef Kostelník.

Aj on prišiel k mužstvu počas leta, na lavičke vymenil Piotra Kapustu, ktorý nemal kvalifikáciu na druhú najvyššiu súťaž. 

Zoznamujú sa s druhou ligou

V druhej lige sa nováčikovi zatiaľ výsledkovo príliš nedarí a má na konte iba päť bodov. Jediné víťazstvo dosiahol v zápase s Tatranom Prešov.

"V lige podávame dobré výkony, s každým hráme vyrovnanú partiu, len nedávame góly. Teraz sme ukázali, že máme chlapcov, ktorí vedia aj skórovať, len sa potrebujú viac zohrať a získať sebaistotu. Verím, že túto efektivitu prenesieme aj do ligy," vyhlásil Jozef Kostelník.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Diera medzi druhou a treťou ligou sa zväčšuje. Presvedčil sa o tom nezdolaný tím