Kráľ strelcov odskočil po štvorgólovom trháku. Dal ho materskému klubu

Najlepší strelec VI. ligy V Martin Letko s číslom 7.
Najlepší strelec VI. ligy V Martin Letko s číslom 7. (Autor: ZsFZ/Lucas Villem)
Marián Dragúň|16. jún 2024 o 08:00

Korunu kráľa strelcov chce o rok sebavedomý Brazílčan.

BRATISLAVA. Najproduktívnejšieho hráča uplynulej sezóny v súťažiach Západoslovenského futbalového zväzu nájdeme vo východnej skupine šiestej ligy HUMMEL.

Útočník ŠK Kmeťovo Martin Letko zaznamenal v 30-kolovej súťaži úctyhodných 37 gólov, kým druhý v poradí Joao Vitor Franz, ktorý viedol poradie po jeseni, skóroval za Marcelovú 30-krát.

Devätnásťročný šikovný Brazílčan sa však už teraz zastrája, že v budúcej sezóne vyhrá súťaž strelcov práve on.

Je dosť pravdepodobné, že ak by jeho 20-ročný krajan Tomaz Leme nevyužil začiatkom jari ponuku z druhej brazílskej ligy a zostal v Marcelovej, gólovo by z toho ťažil aj čiperný Franz a jesenný majster by neskončil nakoniec až na piatom mieste.

Len pre numerické porovnanie, najlepší strelec najkvalitnejšej krajskej súťaže, štvrtej ligy Kevin Zsigmond z ŠK 1923 Gabčíkovo je autorom 28 gólov.

Jeho tím skončil síce v konkurencii silných Nových Zámkov nakoniec pod postupovou priečkou, no hviezda južného regiónu už dostala vážnu ponuku z českých prvoligových Teplíc a aktuálne je na životnej skúške na Stínadlech.

Kanonierom už vyzváňajú telefóny

V piatej lige Juhovýchod triumfoval s 28 presnými zásahmi Matej Fuska z nováčikovského ŠK Báb a v tej „severnej“ 20-gólový Andrej Kaman z MFK Vrbové. No a keďže dobrý kanonier je nedostatkovým tovarom v každej súťaži, aj týmto futbalistom už s najväčšou pravdepodobnosťou práve v týchto dňoch vyzváňajú telefóny akosi častejšie.

V šiestej lige Sever sa stal – opäť raz – kráľom strelcov s 30 gólmi Patrik Lukáč z Považanu Pruské, v skupine Stred sa delia o tento honor 26-góloví Adam Zelenka z vicemajstrovského Slovanu Čeľadice a Juraj Jančiar z mužstva nováčika ŠK Nitra Dolné Krškany.

V skupine Západ šiestej ligy HUMMEL triumfoval Filip Durec z MFK Stará Turá, ktorý strelil 32 gólov, no a tabuľku strelcov južnej skupiny šiestej ligy HUMMEL vyhral Gergely Kálmán z Družstevníka Topoľníky, ktorý prispel k zisku majstrovského titulu svojho tímu 22 gólmi.

Dvoma gólmi oddialil oslavy majstra

„Hlavne v jarnej časti sa mi strelecky naozaj darilo, a i keď stále platí, že keď vidím lepšie postaveného spoluhráča, tak prihrám, musím povedať, že mi to tam v tejto sezóne padalo akosi ľahšie,“ hovorí pre Sportnet 28-ročný Martin Letko, útočník šiestoligového ŠK Kmeťovo, ktoré skončilo tesne za tretími Želiezovcami na štvrtej priečke. Ambiciózni Kmeťovčania - ako jediní - dokázali zdolať majstrovský Slovan Šahy nielen doma, ale aj vonku, lenže.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Kráľ strelcov odskočil po štvorgólovom trháku. Dal ho materskému klubu