Zapíše sa do dejín? Niekdajšia bašta neprehrala v ligovej súťaži už tri roky

Lokomotíva Košice (v modrom) zažíva dominantné obdobie.
Lokomotíva Košice (v modrom) zažíva dominantné obdobie. (Autor: facebook FC Lokomotíva Košice)
Daniel Dedina|3. nov 2022 o 07:30

Valcujú aj starší dorastenci klubu, súťaž vedú bez straty bodu.

KOŠICE. Načrieť je už potrebné hlbšie do archívu. Písal sa 27. október 2019, futbalisti piatoligovej Lokomotívy Košice prehrali na ihrisku Ždane 1:3.

Odvtedy žiaden ďalší premožiteľ kedysi slávneho železničiarskeho klubu v ligovom súboji nepribudol. Napriek tomu, že už uplynuli viac než tri roky...

Vzhľadom na to, že sezóna 2019/20 sa kvôli covidu-19 nedohrala, prehru Lokomotívy, ktorá sa rátala do konečného poradia v tabuľke by bolo potrebné hľadať ešte ďalej.

Zájsť by sme museli do ročníka 2018/19, v ktorom košický klub účinkoval ešte v druhej lige. Vskutku raritná vec!

Už len jeden zápas k 50-tke

„Ak zvládneme aj predohrávku v Borši, bude to päťdesiaty zápas bez prehry,“ skonštatoval tréner Lokomotívy Košice Milan Lalkovič st.

Úvodný zápas unikátnej série pochádza ešte z nedohratej pandemickej sezóny. Bezprostredne po prehre v Ždani zvíťazila Lokomotíva v Čečejovciach. Mužstvo v tom čase viedol legendárny Dušan Ujhely.

Košičania drvia svojich súperov a bavia sa futbalom.
Košičania drvia svojich súperov a bavia sa futbalom. (Autor: facebook FC Lokomotíva Košice)

Jarná časť sa neuskutočnila, následne prebral Lokomotívu nový tréner. Jeho bilancia na lavičke od leta 2020 znie nasledovne: 44 výhier, štyri remízy, nula prehier.

„Dal sa dokopy kvalitný tím, chlapci šliapu. Je to z ich strany dobré, ale musíme si uvedomiť aj to, že súťaž je taká, aká je,“ hovorí Lalkovič.

Na piatoligové pomery má k dispozícii nadštandardný káder.

„Sú v ňom dvaja-traja skúsení hráči, zvyšok sú mladí z Útvaru talentovanej mládeže. Keďže sa s ňou pracuje dobre, je z čoho čerpať,“ pochvaľuje si.

„Ak by nezvládli piatu seniorskú ligu - bez toho, žeby som niekoho podceňoval, ku každému súperovi mám rešpekt - nemáme sa o čom baviť. V takom prípade nech si radšej nájdu iný šport. Zatiaľ to zvládajú k spokojnosti. Tým, že hrajú mužský futbal, ich výkonnosť rastie,“ tvrdí Lalkovič.

Nadeľujú aj dvojciferné debakly

Napriek tomu, že Lokomotíva v predvlaňajšej skrátenej sezóne ani raz neprehrala, postup z piatej ligy jej o chlp ušiel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zapíše sa do dejín? Niekdajšia bašta neprehrala v ligovej súťaži už tri roky