Slávny klub bude farmou tímu z Niké ligy. Nie na úkor našich hráčov, vraví tréner

Futbalisti Lokomotívy Košice.
Futbalisti Lokomotívy Košice. (Autor: FC Lokomotíva)
Ivan Mriška|15. júl 2024 o 17:10

FC Lokomotíva Košice sa teší na vyššiu súťaž.

KOŠICE. V slávnej ére hrala proti AC Miláno a bola popredným klubom v Československu. Lokomotíva Košice si prešla turbulentným obdobím, padla dokonca až do piatej ligy.

V roku 2019 prevzal klub bývalý reprezentant Vladislav Zvara. V nedávno skončenej sezóne sa Lokomotíve podarilo postúpiť do tretej ligy.

Veľká výzva pre Lokomotívu

Vo štvrtej lige obsadili Košičania druhé miesto za Popradom. Druhí skončili o dva body. Nakoniec však predsa doplnili tretiu ligu Východ.

„Je to pre nás veľký impulz. Tretiu ligu berieme ako veľkú výzvu, s ktorou sa ideme pobiť,“ pre Sportnet povedal tréner FC Lokomotíva Košice Milan Lalkovič starší.

Tretia liga bude mať šestnásť účastníkov, úvodné zápasy sú na programe cez víkend 3. a 4. augusta.

„Od začiatku sme mali ambície postúpiť a sme radi, že sa nám to podarilo. I keď nie športovo, ale administratívne. S Popradom sme boli na inej úrovni, ako ostatné tímy, takže sme si postup zaslúžili.

Sme si vedomí, že nás čaká kvalitnejšia a inteligentnejšia súťaž. Verím však, že sa rýchlo adaptujeme a budeme zdatným súperom pre ostatné tímy,“ dodal.

Šanca pre amatérskych hráčov

Lokomotíva by sa v novej, treťoligovej sezóne, rada pohybovala v strede tabuľky. V pokojných vodách.

„V zimnej i letnej príprave hráme pravidelne s treťoligistami. Očakávam preto kvalitné zápasy proti futbalistom s väčším potenciálom. Čo sa týka výkonnosti hráčov, každý jeden súboj v tretej lige ich bude posúvať vpred,“ tvrdí Lalkovič.

Podľa skúseného lodivoda ponúka tretia liga jeho zverencom možnosť, ako sa z amatérskeho hráča stať profesionálom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slávny klub bude farmou tímu z Niké ligy. Nie na úkor našich hráčov, vraví tréner