V dvoch zápasoch získali polovicu toho, čo za celú jeseň. Majú aj veľký tromf

Futbalistom Giraltoviec (v modro-bielom) sa v úvode jarnej časti darí.
Futbalistom Giraltoviec (v modro-bielom) sa v úvode jarnej časti darí. (Autor: Ladislav Lukáč)
Daniel Dedina|13. mar 2023 o 16:30

Motivuje ich aj to, že ich už odpisovali.

GIRALTOVCE. Jesennú časť ukončili na predposlednom mieste tabuľky, zaknihovali aj prehru 1:10. Pod nimi bolo už len Fiľakovo, ktoré cez zimu výdatne zbrojilo. Pre mnohých tak boli jasným kandidátom na vypadnutie.

Futbalisti Giraltoviec však v úvode jarnej časti III. ligy Východ vyvracajú akékoľvek prognózy. V dvoch vystúpeniach získali štyri body, to znamená polovicu toho, čo za celú prvú polovicu sezóny.

A to ešte mužstvo zo svidníckeho okresu čaká séria ďalších troch domácich stretnutí v rade.

Na jar až desaťkrát doma

Giraltovčania najprv zdolali Lučenec 2:0. Počas uplynulého víkendu remizovali 0:0 s Rimavskou Sobotou, ktorá patrí k popredným mužstvám súťaže. V tabuľke jej aktuálne patrí štvrtá priečka.

„Myslím si, že po jesennej časti, v ktorej sme uhrali len osem bodov, je získať štyri z úvodných dvoch jarných kôl celkom fajn,“ netají tréner MFK Slovan Giraltovce Tomáš Suslo.

V klube sa spoliehajú na to, že v druhej polovici sezóny odohrá mužstvo až desať zápasov doma, kde je tradične silné. Jedenásť z doposiaľ dvanástich získaných bodov získalo na vlastnom štadióne.

Keďže ten musel v úvode sezóny prejsť potrebnými úpravami, aby spĺňal parametre novovytvorenej tretej ligy, Giraltovčania odohrali prvých päť stretnutí na ihriskách súperov.

Teraz sa karta obrátila. Dva domáce súboje už majú za sebou, tri ich ešte čakajú. Najbližšie v sobotu 18. marca proti Vranovu nad Topľou.

„Domáce zápasy sú pre nás výhodou. Z tohto pohľadu bolo dôležité zachytiť úvod. Hráme na ihrisku, ktoré poznáme a pred publikom, ktoré dokáže do zápasu vniesť väčšie emócie. Mužstvo funguje lepšie než vonku,“ hovorí Suslo.

Bodujú, hoci káder neposilnili

Pravidelne bodujú aj ďalšie tímy z druhej polovice tabuľky, čo potvrdzuje, že boj o záchranu bude nesmierne dramatický. Rozdiel medzi desiatym a šestnástym miestom predstavuje len sedem bodov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»V dvoch zápasoch získali polovicu toho, čo za celú jeseň. Majú aj veľký tromf