Amatéri odolávali ligistovi. Pred zápasom by prehru o gól brali, po ňom ich aj mrzela

Momentka zo zápasu Kalinovo - Banská Bystrica.
Momentka zo zápasu Kalinovo - Banská Bystrica. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|16. okt 2024 o 20:25

Kalinovo podľahlo Banskej Bystrici 1:2.

KALINOVO. „Len horko-ťažko dali gól!“ „Na konci sa triasli o výsledok!“ „Ale boli lepší...“

Takto zhodnotili cestou zo štadióna fanúšikovia zápas 4. kola Slovnaft Cupu medzi TJ Baník Kalinovo a MFK Dukla Banská Bystrica. Ligista zvíťazil 2:1, ale jeho postup sa nerodil ľahko.

Proti „svojim“

Prvú veľkú šancu stretnutia mali domáci, keď v 12. minúte trafil Abubu technickým oblúkom brvno. O minútu neskôr nastrelili brvno aj hostia.

Dukla sa ujala vedenia v 40. minúte, keď po strate lopty centroval Timotej Záhumenský a pred bránou sa presadil Martin Rymarenko.

Domáci však posledných päť minút pred prestávkou zamakali, Lukáš Filipiak najprv trafil žrď a následne po centri Lukáša Kojnoka hlavičkoval do brány Nigérijčan Edward Simon Abubu.

„Videl som, že na mňa ide Adam Brenkus, s ktorým som hrával. Prebehlo mi hlavou, že čaká, že budem kopať pravou, tak som si to sekol na ľavačku,“ opísal svoju prihrávku na gól Kojnok.

Stretnutie malo preňho špeciálnu príchuť, lebo v minulosti hrával v Dukle. „Hral som proti chalanom, s ktorými som hrával a proti klubu, kde som hrával. Bolo to pekné. Tešil som sa na chalanov, videl som ich po dlhej dobe,“ poznamenal Lukáš Kojnok.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Amatéri odolávali ligistovi. Pred zápasom by prehru o gól brali, po ňom ich aj mrzela