Sklamaný Kubík v Slovane skončí: Nedostal som žiadne extra zdôvodnenie

František Kubík.
František Kubík. (Autor: TASR)
Sportnet|12. jan 2018 o 18:47

Slovan Bratislava odcestoval na sústredenie do Turecka.

BRATISLAVA. Výprava futbalistov ŠK Slovan Bratislava nabrala v piatok smer Turecko, kde hráči absolvujú kondično-herné sústredenie i šesť duelov s kvalitnými súpermi.

V tréningovom rezorte v Beleku pri brehu Stredozemného mora sa úradujúci slovenský vicemajster bude 25 dní pripravovať na jarnú časť sezóny 2017/2018, návrat je plánovaný 7. februára.

Do Turecka odcestovalo pod vedením trénera Martina Ševelu 24 hráčov, ku ktorým sa priamo v Beleku pridá brankár Frederik Valach, ten bol v kádri reprezentácie SR "20" v Grécku.

Na sústredenie už necestoval František Kubík, ktorý podľa informácie na klubovom webe zostal v Bratislave a bude sa pripravovať s juniorkou. Dvadsaťosemročný ľavý obranca či krídelník dostal od ŠK Slovan povolenie hľadať si nový angažmán.

"Samozrejme, že som z toho smutný a sklamaný. Celkovo mám zmiešané pocity, veď zo súčasného kádra som v klube najdlhšie bez prerušenia. Nedostal som žiadne extra zdôvodnenie. Len mi oznámili, že si môžem hľadať nové pôsobisko.

Som naklonený tomu, že budem pôsobiť niekde v zahraničí. Predsa len už nie som najmladší a môže to byť moja posledná šanca zahrať si niekde vonku.


František Kubík

Už počas jesennej časti, keď som prestal hrávať a nebol som v nomináciách na zápasy, som tušil, že by to mohlo skončiť presne takto," vyjadril sa pre denník Šport 28-ročný rodák z Prievidze František Kubík, ktorý má platnú zmluvu do leta 2018.

"Som naklonený tomu, že budem pôsobiť niekde v zahraničí. Predsa len už nie som najmladší a môže to byť moja posledná šanca zahrať si niekde vonku. Rád by som ju využil. Viem o nejakom záujme z Poľska a Kazachstanu, zatiaľ som nedostal žiadnu konkrétnu ponuku. Budem sa pripravovať s juniorkou, s B-tímom.

Úroveň slovenskej druhej ligy však nie je až taká vysoká, ako by som potreboval. A keď už viem, že ma v Slovane nechcú, tak radšej pôjdem preč. Otvorene som sa o mojej situácii rozprával aj s trénerom Ševelom. On ma nepovažuje za ľavého obrancu, ale za ľavého krídelníka. Tam je však v Slovane obrovská konkurencia, ešte väčšia ako v obrane, takže by som nedostával príležitosti v zostave."

Zoznam futbalistov ŠK Slovan Bratislava, ktorí odleteli na sústredenie do Turecka (zdroj: klubový web):

Brankári: Dominik Greif, Michal Šulla, Martin Trnovský + Frederik Valach sa pripojí v Turecku

Obrancovia: Vasil Božikov, Erik Čikoš, Diamantis Chuchumis, Adam Laczkó, Milan Rundič, Kornel Saláta, Boris Sekulič, Arťom Suchockij

Stredopoliari: Lukáš Droppa, Ricky van Haaren, Dávid Holman, Joeri de Kamps, Filip Oršula, Ibrahim Rabiu, Vukan Savičevič, Mitchell Schet

Útočníci: Aleksandar Čavrič, Filip Hološko, Jakub Mareš, Andraž Šporar, Róbert Vittek

Program stretnutí ŠK Slovan Bratislava v rámci sústredenia v tureckom Beleku (12. januára - 7. februára 2018):

20. januára: ŠK Slovan Bratislava - Krídla Sovietov Samara (Rus.-II. liga)

24. januára: ŠK Slovan Bratislava - Olimpik Doneck (Ukr.)

27. januára: ŠK Slovan Bratislava - FK Vojvodina Nový Sad (Srb.)

31. januára: ŠK Slovan Bratislava - FC Újpest (Maď.)

4. februára: ŠK Slovan Bratislava - FC Zenit Petrohrad (Rus.)

6. februára: ŠK Slovan Bratislava - NK Veres Rivne (Ukr.)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Sklamaný Kubík v Slovane skončí: Nedostal som žiadne extra zdôvodnenie