DAC dostal od Michaloviec päť gólov v prvom polčase, Slovan zvýšil náskok

Andraž Šporar po strelenom góle v zápase 16. kola Fortuna ligy 2019/2020 ŠK Slovan Bratislava - ŠKF Sereď.
Andraž Šporar po strelenom góle v zápase 16. kola Fortuna ligy 2019/2020 ŠK Slovan Bratislava - ŠKF Sereď. (Autor: Michal Svítok - TASR)
Sportnet|23. nov 2019 o 18:14

Šporar zabezpečil výhru nad Sereďou dvoma gólmi.

BRATISLAVA. Futbalisti Michaloviec pri premiére Jozefa Majoroša na poste hlavného trénera Zemplínčanov gólovo explodovali.

Odniesli si to hráči Dunajskej Stredy, ktorí od domácich inkasovali päť gólov už v 1. polčase sobotňajšieho duelu 16. kola Fortuna ligy.

Michalovce dosiahli najvyšší triumf

Michalovčania v sobotu dosiahli svoj najvyšší triumf v najvyššej domácej súťaži, keď Dunajskú Stredu zdolali 5:0 (5:0).

Prvý gól domácich strelil už v 11. minúte Modibo Sidibé a poistku pridal v 27. minúte z pokutového kopu Peter Kolesár.

Ešte pred prestávkou sa druhýkrát do listiny strelcov zapísal Sidibé gólom na 3:0, vzápätí si dal vlastný gól obranca Kristián Koštrna a v nadstavenom času druhýkrát skóroval aj Kolesár.

Po zmene strán si Michalovčania ustrážili pohodlný náskok a vo Fortuna lige vyhrali prvýkrát od 21. septembra, teda po dvoch mesiacoch. Medzitým zaznamenali tri remízy a tri prehry.

Dunajskostredčania si napriek prehre udržali 2. priečku v tabuľke.

Slovan sa stal jesenným šampiónom

Zaváhanie zverencov trénera Petra Hyballu využil Slovan, ktorý si doma dvoma gólmi slovinského reprezentanta Andraža Šporara poradil so Sereďou 2:0 a na čele hodnotenia má pred DAC už deväťbodový náskok.

Keďže pred zimnou prestávkou sú na programe už len dve fortunaligové kolá, Slovan sa v predstihu stal jesenným šampiónom.

Fortuna liga 2019/2020: Momenty zo zápasu ŠK Slovan Bratislava - ŠKF Sereď: fotogaléria

23.11.2019

Senica viedla na pôde Ružomberka zásahmi Akinyoolu Samsona a Franka Castaňedu po prvom polčase už 2:0 a zdalo sa, že favorit doma nebude bodovať.

Ružomberok však po zmene strán skorigovala zásluhou striedajúceho Kristiho Quoseho a bod pre tím spod Čebraťa zariadil z pokutového kopu Filip Twardzik.

Aj po sobote tak platí, že Ružomberok vo Fortuna lige prehral naposledy ešte 31. augusta v Zlatých Moravciach.

Žilina nevyužila streleckú a územnú prevahu

Iba bod za Dunajskou Stredou je po sobote Žilina, ktorá remizovala 0:0 na pôde Nitry. Žilinčania síce mali územnú aj streleckú prevahu, ale brankára Dávida Šípoša neprekonali ani raz. Nitra napriek zisku bodu zostáva v tabuľke predposledná.

Trenčania získali na žilinskom štadióne tri body v súboji s Trnavou. Postavou stretnutia bol ghanský útočník Osman Bukari, ktorý v 36. minúte strelil jediný gól duelu a tesne pred koncom zápasu ho rozhodca po druhej žltej karte vylúčil.

Futbalisti nováčika súťaže FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa síce v domácom súboji so Zlatými Moravcami nestrelili ani jeden gól, získali však bod za remízu 1:1. Hostia sa ujali vedenia v 25. minúte zásahom Senada Jaroviča, po zmene strán si však dal vlastný gól Michal Pintér.

Fortuna liga 2019/2020 - 16. kolo - sobota:

MFK Zemplín Michalovce - FC DAC 1904 Dunajská Streda 5:0 (5:0)

Góly: 11. a 40. Sidibé, 27. a 45.+ P. Kolesár (prvý z pok. kopu), 43. Koštrna (vlastný)

Rozhodoval: Očenáš. ŽK: Savvidis, Grič, Sidibé, Rota – Vida

Divákov: 1528

Michalovce: Kira – Rota, Carrillo, Soler, Vojtko – Grič – Danko (71. Kountouriotis), Savvidis (75. Mavretić), Martínez García, Kolesár (87. Kolesár) – Sidibé.

Dunajská Streda: Jedlička – Koštrna (46. Ramírez), Kružliak, Beskorovajnyj, Davis – Oravec – Rodolfo (83. Fábry), M. Vida, Ronan, Divković (81. Šimčák) – K. Vida.

Hlasy po zápase

Jozef Majoroš, tréner Michaloviec: "V predošlých zápasoch sme mali problémy s premieňaním šancí, dnes sme mali naopak vysokú efektivitu. V prvej štvrťhodine hry sme mali problémy s terénom, ktorý bol náročný. V prvom polčase sme boli lepšie mužstvo, hráčom hostí sme nedávali priestor. Naša hra v prvom polčase zniesla prísne kritériá. Druhý polčas sa už iba dohrával."

Peter Hyballa, tréner Dunajskej Stredy: "Gratulujem trénerovi domácich k výbornému výsledku. Máme za sebou náročný týždeň, v ktorom sa nám zranil kľúčový hráč Zsolt Kalmár, ktorý utrpel v reprezentačnom zápase zlomeninu členka. Celkovo 9 hráčov bolo v reprezentáciách, my sme sa kompletní zišli až vo štvrtok a aj to ovplyvnilo náš výkon.

Prvých dvadsať minút sme mali takticky pod kontrolou, mali sme aj šance, ale nevyužili sme ich. Zápas rozhodla fáza v závere prvého polčasu, keď sme školáckymi chybami darovali súperovi tri góly. Hráčom sme v prestávke prízvukovali, aby zápas dohrali so cťou a pokúsili sa vyhrať aspoň druhý polčas."

FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 1:1 (0:1)

Góly: 59. Pintér (vlastný) - 25. Jarovič

Rozhodovali: Chmura - Štrbo, Súkeníková. ŽK: Mészáros, Nosko, Jacko - Brašeň, Ďubek, Duga, Maranhao

Divákov: 882

Pohronie: Jenčo - Dzurík, Nosko, Jacko, Župa - Mazan (81. Hrnčár), Meda, Klec (74. Abrahám), Pellegrini - Mészáros (58. Blahút), Badolo

Zlaté Moravce-Vráble: Pindroch - Čögley, Asanović, Pintér, Brašeň - Maranhao - J. Švec (61. Gustavo), A. Sloboda, Ďubek (64. Duga), Kovaľ - Jarović (83. Rodrigues Junior)

Hlasy po zápase

Mikuláš Radványi, tréner Pohronia: "Pre divákov to bol dobrý zápas, hralo sa hore - dole, videli množstvo šancí. Zápas sa im musel páčiť, ale už menej nám trénerom, pretože tam boli situácie, ktoré boli hlavne za stavu 1:1 nebezpečné. Mrzí ma, že sme nevedeli vystupňovať v poslednej štvrťhodine tlak, hoci sme tam mali dostatok štandardiek.

Pellegrini ich výborne zahrával, ale mali sme slabý dôraz v šestnástke. V 93. minúte sme mali tutovku a mohli sme zápas rozhodnúť, chlapci by sa nakopli do ďalších zápasov prvým víťazstvom doma. Nestalo sa tak, no remíza je spravodlivá vzhľadom na priebeh zápasu. Aj hostia mali totiž vyložené šance, ktoré nevyužili."

Karol Praženica, tréner Zlatých Moraviec: "Bol to špecifický zápas, pretože sme sa streli v priebehu desiatich dní druhýkrát. Išli sme do vedenia, mali sme aj ďalšie šance, ešte v prvom polčase sme mohli pridať druhý gól, ale nestalo sa tak. Dobre sme vstúpili aj do druhého polčasu, nepustili sme domácich do očakávaného tlaku. Ten prišiel až neskôr po štandardkách súpera. Ten napokon vyrovnal.

Zápas sme však mohli preklopiť na svoju stranu dvoma veľkými šancami Kovaľom a neskôr Pintérom, ktorý dal druhé naše brvno. Škoda nezvládnutých koncoviek. Chceli sme vyhrať, ale v nadstavenom čase sme ešte vykopávali loptu z bránkovej čiary, takže mohli sme aj prehrať. Predchádzal však tomu faul na nášho brankára, ale rozhodca túto situáciu zle videl."

AS Trenčín - FC Spartak Trnava 1:0 (1:0) - hralo sa v Žiline

Gól: 36. Bukari

ČK: 87. Bukari (Trenčín) po druhej ŽK

Rozhodovali: Kružliak - Kováč, Borsányi

Divákov: 532

Trenčín: Šemrinec - Šulek, Koolwijk, Kleščík, Skovajsa - Zubairu (46. Corryn) - Roguljič (87. Križan), El Mahdioui - Van Kessel, Čatakovič (76. Lamine), Bukari

Trnava: Rusov - Turňa, Joao Diogo (58. Oršula), Mitrea, Menich - Gamboš (68. Halilovič), Tešija - Grendel (75. Yilmaz), Dangubič, Tavares - Sobczyk

Hlasy po zápase

Norbert Hrnčár, tréner Trenčína: "Zápas bol ťažký pre obe mužstvá. Mrzí ma, že sme nedotiahli veľmi veľa situácií v prečíslení do úspešného konca. Trnavu sme prakticky do ničoho nepustili, musím pochváliť celé mužstvo za defenzívu. Máme síce kvalitných ofenzívnych hráčov, ale musia to potvrdiť vo finálnej fáze. Potrebujeme takéto víťazstvá, aby sa nám do tímu vrátila víťazná mentalita."

Richardo Cheu, tréner Trnavy: "Bol to ťažký zápas pre dva veľmi dobré tímy ligy. Domáci majú niekoľko výborných individualít, najmä Bukariho, ktorý patrí k najlepším v lige. Zameriavali sme sa na to, ako ho brániť počas niekoľkých tréningov, no aj tak skóroval. Chceli sme v druhom polčase zvrátiť stav v náš prospech, niečo s výsledkom spraviť.

Prišla aj penalta, ktorú Rusov zapríčinil, ale aj chytil, no potom sme mali aj niekoľko šancí, ktorým chýbalo vo finále málo k tomu, aby sme ich premenili na gól. Nebol to pekný zápas, skôr taktický, ale gratulujem súperovi k víťazstvu. Musíme sa zdvihnúť a proti Ružomberku zabodovať naplno."

FC Nitra - MŠK Žilina 0:0

Rozhodovali: Sedlák - Somoláni, Ferenc. ŽK: Bilovský (Nitra)

Divákov: 867

Nitra: Šípoš - Kuník, Farkaš, Podhorin - Faško, Bilovský - Fabiš, Gatarič, Magda - Ristovski (90. M. Fábry), Chobot

Žilina: Holec - Anang, Kaša, Králik, Kiwior - Káčer, Fazlagić (88. Bernát), Diaz - Paur (71. Bičachčjan), Boženík (83. Balaj), Ďuriš

Hlasy po zápase

Gergely Geri, tréner Nitry: "Veľmi si ceníme bod, ktorý sme získali so Žilinou. Zamerali sme sa na to, čo nám v predchádzajúcich zápasoch vychádzalo a chceli sme aj hroziť rýchlymi protiútokmi. Prvý polčas sme nezachytili začiatok a súper jasne dominoval.

Druhý polčas bol z našej strany lepší. Bola tam aj pasáž, kde sme mali aj šance na rozhodnutie zápasu. V konečnom dôsledku sme radi za bod, ale zišli by sa nám aj tie ďalšie dva, teda keby máme tri. Verím, že tento výsledok chlapcom dodá sebavedomie a touto cestou pôjdeme aj ďalej."

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: "Nitra zlepšila v posledných zápasoch svoju defenzívu. Bola kompaktná. Tá zmena systému jej pomohla. My sme dnes mali problémy s prechodom do kompaktnej defenzívy súpera. Zápas z našej strany nebol zlý a mali sme tam aj pár nebezpečných situácií. Našu ofenzívu však nemožno hodnotiť pozitívne, pretože mi tam chýbalo viac kreativity.

Nepresadili sme sa cez obranný kompaktný blok súpera a to bol dôvod prečo sme dnes neuspeli. V druhom polčase sme mali dobrú šancu, no Boženik ju nepremenil. Potom sme mali pasáž asi 7-8 minút, kedy sme začali prehrávať osobné súboje a súper sa dostal do gólových príležitostí, no ustáli sme to. Finálnu fázu však budeme musieť zlepšiť."

MFK Ružomberok - FK Senica 2:2 (0:2)

Góly: 63. Qose, 82. Twardzik (z pok. kopu) - 21. Samson, 40. Castaňeda

Rozhodovali: Dohál - Pozor, Hrmo. ŽK: Kostadinov, Čurma - Akinyoola, Yenne, Vorel, Ščasný (tréner), Didiba

Divákov: 987

Ružomberok: Macík - Čurma, J. Maslo, Twardzik - Kojnok (70. Gerec), Kostadinov, Qose, Takáč (58. Qose), Mojžiš - T. Bobček, Regáli

Senica: Vorel - Didiba, Dias, Krč (69. Cascardo)- Klapan, Cvek - Addo, Baumgartner (90. Totka), Yenne - Castanaňeda (81. Moses), Akinyoola

Hlasy po zápase

Ján Haspra, tréner Ružomberka: "Všetci sme sa tešili na zápas, pred domácimi fanúšikmi sme chceli zvíťaziť. Vstup do stretnutia nám absolútne nevyšiel. Boli sme strašne pomalí, mĺkvi, nekoncentrovaní. Klobúk dole, čo kolega dokázal s mužstvo Senice. Kvalitnému individuálnemu ansáblu dal kolektívnu pečať.

Je to nepríjemný tím, rýchly, silný, energický, ktorý nám robil obrovské problémy. Mali veľa šancí a tým, že ich nepremenili, nás posadili na koňa. Do 2. polčasu sme išli s tým, že zápas chceme zlomiť. Qose znížil na 1:2 a priniesol do hry niečo, čo nám dovtedy chýbalo. V závere sa nám podarilo vyrovnať. Všetkými desiatimi ten bod berieme."

Michal Ščasný, tréner Senice: "Prišli sme s rešpektom, ale aj napriek sile Ružomberka a dobrej robote, ktorú tamojší tréneri odvádzajú, sme chceli získať tri body, čo sa aj mohlo podariť. Mužstvo malo strašne veľa stopercentných šancí. Zápas sme si prehrali sami, že sme svoje príležitosti nepremenili.

Vedeli sme, že aj súper, ktorý hrá organizovane a produkuje veľmi dobrý futbal, si vytvorí šance, čo sa tiež potvrdilo. A ešte chcem povedať, že išlo o hrubé ovplyvnenie zápasu rozhodcom. Čo predvádzal druhý polčas, bolo niečo neskutočné a vyvrcholilo to pokutovým kopom, ktorý absolútne nebol."

ŠK Slovan Bratislava - ŠKF iClinic Sereď 2:0 (0:0)

Góly: 77. a 82. Šporar

Rozhodovali: Marhefka - Weiss, Ádám. ŽK: Holman, Ljubičič (obaja Slovan)

Divákov: 4371

Slovan: Šulla - Pauschek (81. Medveděv), Abena, Božikov, De Marco - Ljubičič, Nono (65. Rabiu) - Daniel, Holman, Dražič - Ratao (65. Šporar)

Sereď: Iliev - Dabó, Ba, Hučko, Slaninka - Pankaričan (85. Rorič), Lukáčik - Iván, Špehar (65. Louka), Ventúra - Morong (87. Cleber)

Hlasy po zápase

Ján Kozák ml., tréner Slovana: "Bol to ťažký zápas. Sereď hrala aktívne v obrane, takže sme to mali náročné. Z našej strany to nebolo ideálne, cením si tieto body, lebo výkon nebol dobrý. Vieme aj chceme hrať lepšie, ale po tých výsledkoch z iných zápasov sme radi za tri body, zvýšili sme náskok v tabuľke. Čaká nás náročný záver jesene, päť zápasov za pätnásť dní, verím, že ich zvládneme a cez zimu si trochu oddýchneme."

Slavče Vojneski, tréner Serede: "Hrali sme proti najlepšiemu tímu v krajine. Dali sme do zápasu všetko, ale ak chcete bodovať, musíte dať gól. Vedeli sme, že nebudeme mať veľa šancí, preto sme ich museli premieňať. Nepodarilo sa, ale nemáme sa za čo hanbiť. Ja som hrdý, že môžem trénovať takýchto hráčov. Držím palce Slovanu, aby sa mu podarilo získať tri body proti Besiktasu Istanbul v Európskej lige.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»DAC dostal od Michaloviec päť gólov v prvom polčase, Slovan zvýšil náskok