Blamáž Dunajskej Stredy, už polčas prehrala v Michalovciach 0:5

Hráči Dunajskej Stredy - ilustračná fotografia.
Hráči Dunajskej Stredy - ilustračná fotografia. (Autor: Martin Baumann - TASR)
Pavol Spál|23. nov 2019 o 18:05

Futbalisti Michaloviec senzačne deklasovali druhý najlepší tím súťaže.

MICHALOVCE. V defenzíve pôsobili ako amatéri z okresnej súťaže, ktorí prišli na zápas priamo z nočného flámu. Alebo akoby sa stretli pred zápasom vôbec prvýkrát. Spomalene. Chaoticky. Robili detinské chyby.

Futbalisti Dunajskej Stredy majú v slovenskej lige vysoké ambície, ale v sobotu si spravili hanbu. Totálnu. Na pôde Michaloviec prehrali v 16. kole najvyššej futbalovej súťaže 0:5. Už po polčase prehrávali 0:5.

„Máme za sebou náročný týždeň, v ktorom sa nám zranil kľúčový hráč Zsolt Kalmár, ktorý si v reprezentačnom zápase zlomil členok,“ cituje agentúra TASR trénera Dunajskej Stredy Petra Hyballu.

Nemecký tréner hľadal dôvody neúspechu.

„Celkovo deväť hráčov bolo v reprezentáciách. Kompletní sme sa zišli až vo štvrtok a aj to ovplyvnilo náš výkon,“ vysvetľoval Hyballa blamáž svojho tímu.

„Pri piatkovej ceste na zápas sme tesne pred hotelom zažili menšiu nehodu," načrtol Hyballa. Upozornil na stehy stopéra Kružliak. "Boli sme s ním aj v nemocnici. Toto tiež narušilo našu koncentráciu,“ dodal.

Dunajská Streda má pritom jednu z najlepších obrán v súťaži a Michalovce jeden z najslabších útokov.

„Zápas rozhodla fáza v závere prvého polčasu, keď sme školáckymi chybami darovali súperovi tri góly. Hráčom sme v prestávke prízvukovali, aby zápas dohrali so cťou a pokúsili sa vyhrať aspoň druhý polčas,“ povedal Hyballa.

Michalovce boli neskutočne efektívne, zo šiestich striel dali päť gólov. „V predošlých zápasoch sme mali problémy s premieňaním šancí. Proti Dunajskej Strede sme mali, naopak, vysokú efektivitu,“ tvrdil tréner Michaloviec Jozef Majoroš.

Bol to jeho prvý zápas v pozícií hlavného kouča. Pred pár dňami robil asistenta trénera už prepustenému Antonovi Šoltísovi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Blamáž Dunajskej Stredy, už polčas prehrala v Michalovciach 0:5