Počas zápasu v Žiline vypadlo osvetlenie, Trnava stratila ďalšie body

Žilinčan Róbert Boženík (vo výskoku) sa raduje zo svojho gólu.
Žilinčan Róbert Boženík (vo výskoku) sa raduje zo svojho gólu. (Autor: TASR)
Sportnet|18. aug 2018 o 18:50

Bodovali všetky domáce tímy.

NITRA. Západoslovenské derby vo Fortuna lige gól neprinieslo, Nitra a Trnava sa v sobotňajšom zápase piateho kola najvyššej súťaže rozišli po remíze 0:0.

V teplom počasí videli diváci na novom nitrianskom štadióne iba minimum šancí. Abdulrahman Taiwo síce v prvom polčase dopravil loptu po rohovom kope do siete, no iba z ofsajdu.

FC Nitra - Spartak Trnava (autor: Ladislav Odráška): fotogaléria

21.8.2018

Aj po zmene strán boli bližšie ku gólu domáci, Andrej Fábry trafil z priameho kopu do brvna.

Nitra ani vo svojom štvrtom vystúpení v tejto sezóne nebodovala naplno a má v tabuľke dva body, úradujúci majster z Trnavy hral prvýkrát nerozhodne a v piatich ligových vystúpeniach získal zatiaľ sedem bodov.

V Žiline nadstavovali dvanásť minút

Futbalisti Serede neboli ďaleko od triumfu na pôde Žiliny, no napokon domácemu tímu podľahli 1:2.

Nováčik najvyššej slovenskej súťaže po bezgólovom prvom polčase otvoril skóre, keď odcentroval Tomáš Hučko a hlavičkoval Nigérijčan Bankole Adekuoroye.

Žilina - Sereď 2:1: fotogaléria

19.8.2018

Odpoveď prišla z kopačky kapitána Žiliny Michala Škvarku. Tri body pre domácich zariadil v samom závere 18-ročný mládežnícky reprezentant Róbert Boženík po centri Lukáša Jánošíka.

Zaujímavý moment sa medzitým udial v 70. minúte, keď na štadióne vypadlo osvetlenie a nasledovala nútená desaťminútová pauza.

Keďže čas pokračoval, rozhodca na konci nadstavil až dvanásť minút.

VIDEO: Zostrih zápasu (výpadok osvetlenie v čase 4:15)

Michalovce majú prvý bod

Futbalisti Michaloviec získali svoj prvý bod v novom ročníku, keď doma remizovali so Senicou 1:1.

Zemplínčania viedli, keď sa v skrumáži v šestnástke presadil v 9. minúte skúsený 35-ročný Igor Žofčák. Za hostí vyrovnal z brejku ešte v prvom polčase Ségbé Azankpo.

Michalovce zostávajú v tabuľke na poslednom dvanástom mieste, o bod za Nitrou.

Trápenie Zlatých Moraviec pokračuje

Hráči Podbrezovej si pohodlným spôsobom poradili so Zlatými Moravcami, súpera zdolali presvedčivo 3:0.

Dvoma gólmi v drese domáceho tímu sa zaskvel 36-ročný Miroslav Viazanko, jeden pridal ďalší skúsený hráč - bývalý slovenský reprezentant Michal Breznaník.

Všetky tri góly padli zvnútra šestnástky, keď sa strelci ocitli sami pred brankárom hostí Martinom Krnáčom.

Zlaté Moravce okrem víťazstva nad Senicou prehrali v ďalších štyroch dosiaľ odohraných ligových stretnutiach.

Fortuna liga 2018/2019 - 5. kolo:

Nitra - Trnava 0:0

ŽK: 38. Pavol Farkaš, 55. Kuník, 58. R. Križan, 68. Abdulrahman Taiwo - 90. Čonka, rozhodovali: J. Pavlík - B. Hancko, Tomčík, 4323 divákov

Nitra: Hroššo - Kuník, R. Križan, Pavol Farkaš, J. Chovanec - A. Fábry, Šimončič, T. Kóňa, Kotrík (83. Steinhübel) - Čeredničenko (52. T. Vestenický) - Abdulrahman Taiwo

Trnava: Rusov - A. Kadlec, Martin Tóth (77. Hladík), Godál, Čonka - Greššák - Jirka, E. Grendel (82. Š. Pekár), J. Rada - Marek Bakoš, Dangubič (52. Miesenböck)

Hlasy po stretnutí:

Ivan Galád, tréner Nitry: "My sme veľmi chceli vyhrať. Trnava je majster a veľmi sme sa snažili ju zdolať. Vypracovali sme si pekné šance, ktoré sme nepremenili. Osobne sa pozerám do budúcnosti s optimizmom. Teraz síce nemáme body, ale určite predvádzame slušnú hru. Ľudia mali pozitívnu atmosféru. Dnes chýbal len gól, ktorý sa nám nepodarilo streliť, ale do budúcnosti určite góly dáme."

Radoslav Látal, tréner Trnavy: "Po utorku nám dnes chýbali sily. Neboli sme agresívni a ani tak dynamickí ako v predošlých zápasoch. Prvý polčas z našej strany nebol zlý, ale chýbala nám lepšia finálna prihrávka."

Žilina - Sereď 2:1 (0:0)

Góly: 56. Škvarka, 89. Boženík - 54. Adekuoroye

ŽK: 32. J. Mihálik, 51. I. Díaz - 10. Ventúra, 90.+ Ľ. Michalík, rozhodovali: Dohál - Ádám, Čajka, 1937 divákov

Žilina: Holec - Anang, Kaša, Králik, Holúbek (46. B. Sluka) - I. Díaz (81. F. Balaj), Fazlagič, Škvarka - L. Jánošík, Boženík, J. Mihalík (46. Káčer)

Sereď: Nwolokor - Menich, Djiby Ba, Ľ. Michalík, T. Hučko - Adekuoroye, Ventúra - Gatarič (90.+ Sus), Pankaričan (81. Loduha), Morong - Ľ. Ulrich (62. N. Subotič)

Hlasy po stretnutí:

Jaroslav Kentoš, tréner Žiliny: "S naším výkonom absolútne nie som spokojný. Podali sme slabý výkon. V určitých fázach sa to trochu zlepšilo, ale môžem vysloviť spokojnosť iba s výsledkom a mentalitou hráčov, keď sme dokázali otočiť zápas, v ktorom sme hrali zle a výkon nebol v poriadku. Striedania nám pomohli, dve boli vynútené zraneniami, ale všetky tri prispeli k tomu, že sme sa zlepšili a dokázali otočiť ťažký zápas. Máme za sebou ťažšie obdobie, v ktorom bolo veľa odchodov a príchodov a budem rád, keď sa prestupové obdobie skončí."

Michal Gašparík st., tréner Serede: "Prvý polčas sme chceli hrať aktívne, čo sa nám aj darilo. Malo to iba jednu chybu, mali sme viesť minimálne 1:0. Nevyužili sme naše príležitosti, polčas skončil bez gólov. V druhom polčase sme chceli pokračovať v aktívnej hre, chceli sme dať gól. Strelili sme ho, viedli sme, ale potom dvoma našimi netaktickými a hrubými chybami sme stratili zápas. Minimálne sme mohli získať aspoň bod."

Michalovce - Senica 1:1 (1:1)

Góly: 9. Žofčák - 27. Ségbé Azankpo

ŽK: 70. J. Carrillo - 87. Solano, rozhodovali: Smolák - Pozor, Jekkel, 1316 divákov

Michalovce: Kira - Rota, J. Carrillo, Kavka, Beskorovajnyj - Grič - Vaščák (74. Iloski), Žofčák, Turík, Ch. Diarra (64. Regáli) - Kurminowski (55. Sulley)

Senica: Taborda - J. Herrera (55. Solano), Otrísal, R. Dias, J. Kotula - Zezinho (86. Krč), Asmah, Nirennold, Tešija - Castaňeda (76. Celis), Ségbé Azankpo

Hlasy po stretnutí:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Začiatok zápasu bol z našej strany dobrý, prvých dvadsať minút sme hrali to, čo sme chceli. Išli sme do vedenia, no potom sme inkasovali gól z prvej strely na bránku. Mali sme dostatok možností streliť druhý gól, ale v šestnástke nám chýbala rozvaha. V druhom polčase sme prepadávali v obrane, súper mal po jednoduchých prihrávkach viaceré šance. Potrebujeme skvalitniť hru najmä v súperovej šestnástke."

Frederico Ricardo, tréner FK Senica: "Oba tímy chceli body. My sme boli v úvode zápasu zaskočení, potom sme to však vyrovnali. Neskôr si oba tímy vytvorili mnoho šancí, no nepremenili sme ich. Z Michaloviec si odnášame jeden bod. Berieme ho, ale myslím si, že sme mohli mať aj tri."

Podbrezová - Zlaté Moravce-Vráble 3:0 (1:0)

Góly: 14. a 70. Viazanko, 54. Breznaník

ŽK: 33. J. Sedláček, 85. Matúš Mikuš - 30. Duga, 75. Udeh, 79. Ďubek, rozhodovali: P. Kráľovič - Vorel, Peter Kováč, 1021 divákov

Podbrezová: M. Kuciak - D. Magda, M. Baran, M. Bartoš, Matúš Turňa - J. Sedláček, Obročník (73. Krivák) - Viazanko (88. Bernadina), Njire (63. Wiezik), Breznaník - Matúš Mikuš

Zlaté Moravce-Vráble: Krnáč - Čögley, Udeh (80. M. Chren), Banovič, Dimitrijevič - Ewerton Paixao da Silva, Duga (62. Ľ. Urgela), Richtárech (46. J. Casado), Orávik - Ďubek - Brašeň

Hlasy po stretnutí:

Marek Fabuľa, tréner Podbrezovej: "Veľmi dobre nám fungovala ofenzíva, ale iba prvých dvadsaťpäť minút. Dali sme gól a mohli sme pridať aj ďalšie. Potom prevzal iniciatívu súper a bol veľmi nepríjemný. V tom čase sme mali aj šťastie a vďaka výbornému Kuciakovi sme neinkasovali.

V druhom polčase defenzíva pracovala na jednotku až na jednu nevyužitú šancu Ďubeka. V ofenzíve to už fungovalo dobre, mali sme príležitosti a ďalšie dve sme aj využili. Nebol to však jednoduchý zápas. Súper bol nepríjemný, má svoju kvalitu a tieto tri body sa nerodili ľahko. Žiaľ Leško nemohol nastúpiť pre vysoké teploty."

Juraj Jarábek, tréner ViOnu: "Videli sme výborné stretnutie, oba tímy chceli hrať futbal. Kto neprišiel na štadión, môže banovať. V prvom polčase sa striedali šance na oboch stranách. Škoda gólu Viazanka na 1:0. Inkasovali sme po našich chybách. My musíme byť úspešnejší v koncovke. Mali sme veľa šancí, ale nevyužili sme ich. To nás stálo dnes aspoň bod. Domáci si za premenené šance zaslúžili vyhrať. My sme nehrali zle, ale za držanie lopty či za futbalovú krásu sa nevyhráva. Podbrezová bola efektívna, preto má tri body."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Počas zápasu v Žiline vypadlo osvetlenie, Trnava stratila ďalšie body