Trnava prehrala, v zápase medzi Nitrou a Slovanom boli vylúčení traja hráči

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa radujú po jednom z gólov.
Futbalisti ŠK Slovan Bratislava sa radujú po jednom z gólov. (Autor: TASR)
Sportnet|11. nov 2018 o 17:27

Slovan si udržal neporaziteľnosť.

MICHALOVCE. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce zdolali FC Spartak Trnava 1:0 v nedeľňajšom zápase 15. kola najvyššej slovenskej súťaže Fortuna ligy. Jediný gól tímu z východu republiky dosiahol v 20. minúte skúsený Blažej Vaščák.

Domáci futbalisti vďaka víťazstvu poskočili na desiate miesto tabuľky a od šiestej Trnavy ich delia iba tri body.

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava zvíťazili 2:1 na trávniku FC Nitra a udržali si neporaziteľnosť v aktuálnom ročníku.

Slovanisti rozhodli o svojom triumfe v úvodnom polčase, keď sa presadili dvakrát vďaka presnému zásahu Andraža Šporara z pokutového kopu a gólu Dávida Holmana.

Domáci hráči spod Zobora síce na začiatku druhého polčasu znížili zásluhou Andreja Fábryho, no na body im to nestačilo.

Zostávajúci priebeh stretnutia priniesol hneď tri vylúčenia. V nitrianskom drese nedohrali Tomáš Kóňa a Macdonald Ngwa Niba, v tíme Slovana sa nechal vylúčiť Šporar.

Bratislavčania sú naďalej na prvom mieste tabuľky s 39 bodmi, Nitrania figurujú po troch prehrách za sebou na deviatej pozícii.

V záverečnom stretnutí kola hráči Serede zvíťazili na trávniku Zlatých Moraviec 1:0. Zverenci Karla Stromšíka pred týmto duelom nezaznamenali ani jedno víťazstvo na ihriskách súperov, ale v Zlatých Moravciach túto sériu zlomili.

Kríza domácich hráčov pokračuje, naďalej sú poslední a na ligové víťazstvo čakajú už deväť stretnutí.

Fortuna liga 2018/2019 - 15. kolo:

Michalovce - Trnava 1:0 (1:0)

Gól: 20. Vaščák

ŽK: 77. Vaščák, 85. Kira - 30. Martin Tóth, 66. K. Yilmaz, 90.+ Čanturšvili, rozhodovali: Smolák - Vorel, Hrmo, 2073 divákov

Michalovce: Kira - Rota, Carrillo, Beskorovajnyj, Vojtko - Turík - Ch. Diarra (78. J. Grič) S. Danko (65. Nawotka) I. Žofčák, P. Kolesár (89. Kurminowski) - Vaščák

Trnava: Chudý - Greššák, Martin Tóth, Kulhánek - Čanturišvili, Grendel (78. Miesenböck), J. Rada, Schirtladze (33. K. Yilmaz), Janso - Ghorbani, Malecki (65. Dangubič)

Hlasy po stretnutí:

Andrej Šoltis, tréner Michaloviec: "Chlapcom môžem len poďakovať. Výborným výkonom sme sa rehabilitovali za prehru na Slovane. Vedeli sme, že Trnava má za sebou náročný program a chceli sme to využiť. Súpera sme v prvom polčase do ničoho nepustili a podarilo sa nám streliť gól. V druhom polčase bola Trnava lepšia, ale mali sme dve šance a mohli sme rozhodnúť o víťazstve."

Radoslav Látal, tréner Trnavy: "Blahoželám súperovi k víťazstvu. My sme zápas nezvládli. Prvých 20 minút sme hrali podľa mojich predstáv, potom sme sa však začali dopúšťať chýb a jednu súper potrestal. Hrali sme ľahkovážny futbal. Druhý polčas sme začali dobre, trafili sme žrď, mali sme ďalšiu šancu, ale gól sa nám streliť nepodarilo."

Nitra - Slovan Bratislava 1:2 (0:2)

Góly: 46. A. Fábry - 37. Šporar (z pok. kopu), 45.+ Holman

ŽK: 27. Križan, 39. T. Kóňa, 45.+ Hroššo, 59. A. Fábry, 61. Niba - 27. Šporar, 72. Ljubičič, 90.+ Moha, 90.+ Božikov, ČK: 81. T. Kóňa, 86. Niba - 61. Šporar, rozhodovali: Chmura - Peter Kováč, Žákech, 2412 divákov

Nitra: Hroššo - Kuník, Križan, Niba, Ján Chovanec (84. Machovec) - T. Kóňa, Šimončič - Charizopulos (46. Vestenický), Chobot (46. Čeredničenko), A. Fábry - Abdulrahman Taiwo

Slovan: Greif - Apau, Bajrič, Božikov, Suchockij - Ljubičič, De Kamps - Holman (70. Saláta) - Čavrič (81. Dražič), Šporar, Moha (90.+ Hološko)

Hlasy po stretnutí:

Ivan Galád, tréner Nitry: "Aj napriek úcte ku kolegovi, ktorú nepochybne chovám, sa k dnešnému zápasu nevyjadrím pre veci, ktoré sa udiali počas zápasu."

Martin Ševela, tréner Slovana: "Odohrali sme výborný prvý polčas. Hrali sme rýchlo na jeden - dva dotyky, ukázali sme kvalitu a vytvorili sme si dostatok šancí na to, aby sme strelili viac než dva góly. Cez prestávku sme hráčov upozorňovali, že súper prestrieda a pôjde do rizika, no napriek tomu sme mali zlý vstup a Nitra získala veľkú energiu.

Druhý polčas bol viac o bojovnosti ako o hernej kvalite. Ak v takýchto zápasoch nedáte tretí gól, ale naopak, súper zníži na 1:2, je to stále otvorené a protivník cíti šancu. Postupom času prišli karty, vylúčenia a miestami zbytočné emócie, na druhej strane, aj emócie patria k futbalu.

Prišli sme do Nitry s cieľom vyhrať, čo nám vyšlo, no druhý polčas si musíme dôkladne rozobrať a poukázať na veci, ktoré neboli podľa našich predstáv. Víťazstvo nás teší, potrebujeme však pracovať na viacerých veciach v našom hernom prejave.

Ďakujeme za podporu aj fanúšikom, ktorí si našli cestu do Nitry a povzbudzovali nás, i keď ma mrzí incident z druhého polčasu, keď sa emócie z trávnika preniesli aj do publika. Dôležité je, že sa nikomu nič nestalo. Som rád, že sme sa po zápase mohli spoločne s našimi priaznivcami tešiť z cenných troch bodov."

Zlaté Moravce-Vráble - Sereď 0:1 (0:0)

Gól: 74. Čögley (vlastný)

ŽK: 22. Duga, 79. Čögley - 37. Menich, 90.+ Penksa, rozhodovali: F. Glova - P. Bednár, Roszbeck, 1017 divákov

Zlaté Moravce-Vráble: M. Krnáč - Čögley, Práznovský, Banovič, M. Chren - Duga (64. Dimitrijevič), Karlík (76. J. Švec), Richtárech, Paixao da Silva - Brašeň, L. Urgela

Sereď: Penksa - Hučko, Ľ. Michalík, Menich, Sus - Baéz, Ventúra - Gatarič (82. M. Mečiar), Pankaričan (65. Richnák), Ulrich (46. Subotič) - Morong

Hlasy po stretnutí:

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: "Dnes sme v ofenzíve ukázali veľmi málo. Boli sme zbytočne nervózni a nešli nám ani štandardné situácie. Pre zranenie nám chýbali Ďubek, Lupták a Cassado, ktorý sa včera obaril horúcou vodou. Musíme dať hlavy hore, lebo tých prehier je skutočne už dosť."

Karel Stromšík, tréner Serede: "V prvom polčase sme boli veľmi nervózni. Skúšali sme to stredom, ale nešlo to. V kabíne sme cez polčas museli zdvihnúť hlas. Po zmene strán bol pohyb lepší. O osude zápasu napokon rozhodol vlastný gól. Pre nás sú to zlaté tri body."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Trnava prehrala, v zápase medzi Nitrou a Slovanom boli vylúčení traja hráči