Dunajská Streda zvíťazila v Trenčíne, strelila tri góly

Futbalisti DAC sa prebojovali na druhé miesto tabuľky.
Futbalisti DAC sa prebojovali na druhé miesto tabuľky. (Autor: SITA)
Sportnet|8. apr 2018 o 17:48

Futbalisti DAC sa v tabuľke prebojovali na druhé miesto pred Slovan Bratislava.

TRENČÍN. Futbalisti AS Trenčín prehrali na vlastnom ihrisku s hráčmi Dunajskej Stredy 1:3 v nedeľňajšom stretnutí 4. kola skupiny o titul v nadstavbovej časti futbalovej Fortuna ligy 2017/2018.

Za hostí skórovali postupne Eric Davies, Vakoun Issouf Bayo a Kristopher Vida. Domáci v závere už iba znížili, do listiny strelcov sa zapísal striedajúci Hamza Čatakovič.

Dunajská Streda sa v tabuľke prebojovala na druhé miesto pred Slovan Bratislava.

Fortuna liga 2017/2018 - nadstavbová časť:

Skupina o titul - 4. kolo - nedeľa:

AS Trenčín - FC DAC 1904 Dunajská Streda 1:3 (0:1)

Góly: 85. Čatakovič - 12. E. Davis, 51. Bayo, 76. Vida, ŽK: 38. Pambou, 53 Macej (obaja Dunajská Streda), rozhodovali: Chmura - Vorel, Štrbo, 1928 divákov

Trenčín: Šemrinec - Čögley, Kleščík, Lawrence, Skovajsa (75. Van Arnhem) - El Mahdioui - Gong, Paur, Ubbink (70. Sleegers), Azango - Antonio Mance (30. Čatakovič)

Dunajská Streda: Macej - Koštrna, T. Huk, Záhumenský - Rodolfo, Ljubičič, Pambou (77. Herc), E. Davis (58. Živkovič) - Pačinda (10. Vida), Kalmár, Bayo

Hlasy po zápase:

Vladimír Cifranič, tréner AS Trenčín: "Nedokázali sme nadviazať na zápas so Žilinou. Dokázali nám hostia postrážiť hráčov, čím sme sa nevedeli presadzovať cez krídelné priestory. Mali sme dobré vstupy do prvého a druhého polčasu, mali sme aktivitu, no súper hneď pri prvej šanci v oboch polčasoch dokázal vsietiť gól. Bolo dva nula, išli sme do brejku na troch obrancov a tam sme opäť inkasovali. Bolo po zápase, no aj napriek tomu ďakujem hráčom, že sa naďalej snažili zmeniť priebeh hry aj keď sa im to v konečnom dôsledku nepodarilo."

Marco Rossi, tréner DAC: "Myslím si, že sme proti Trenčínu odohrali opäť veľmi náročný zápas. Náš súper má veľmi dobre organizované mužstvo, ktoré je veľmi silné v držaní lopty. Jeho hráči si dokážu nachádzať priestory, nabiehajú si a sú veľmi silní v súbojoch jeden na jedného. Práve kvôli týmto okolnostiam sme oproti jesennému prehranému duelu zvolili zmenu taktiky. Práve takticky sme odohrali dobrý zápas. Chýbalo nám jedine vzadu viac odvahy. V posledných pätnástich minútach sme sa zbytočne dostali pod tlak a aj sme inkasovali, keď sme Trenčín nechali držať loptu. S výsledkom som však spokojný a ďakujem hráčom aj fanúšikom. To, čo sme dokázali do tejto fázy, tak to od nás nikto nemohol čakať. Závery však môžeme robiť až po 32. kole."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Dunajská Streda zvíťazila v Trenčíne, strelila tri góly