Florbalový šláger v Košiciach sľubuje gólové hody

Florbalisti ATU Košice sú s aktuálnym druhým miestom spokojní.
Florbalisti ATU Košice sú s aktuálnym druhým miestom spokojní. (Autor: FaBK ATU Košice)
Patrik Fotta|15. nov 2019 o 16:25

ATU doma privíta lídra z Trenčína.

KOŠICE. Florbalistom ATU Košice patrí po siedmich zápasoch základnej časti extraligy mužov druhá priečka o skóre pred mestským rivalom Florkom.

V sobotu privíta ATU v šlágri kola lídra z Trenčína, ktorý zatiaľ neprehral ani jeden zápas, čo by Košičania veľmi radi zmenili.

V zostave im však bude chýbať dvojica opôr – Lukáš Blaszczyk a Dávid Ujhelyi.

Stretnutie v Hádzanárskej hale Slavomíra Šípoša je na programe od 17. hod.

Trenčania majú silné individuality

Tréner ATU Peter Vrba očakáva, že v šlágri kola nebudú dominovať obrany a diváci sa môžu tešiť na gólové hody.

„Môže to skončiť vysokým víťazstvom jedného alebo druhého mužstva. Vo florbale je možné čokoľvek. Rozhodne očakávame zaujímavý zápas pre divákov. Oba tímy sú známe ofenzívnou hrou. Vieme, že Trenčín sa pred sezónou posilnil. Káder doplnili aj kvalitnými juniormi, ktorí vytvorili najlepšiu formáciu v lige. V tíme majú silné individuality. Hrajú systém, ktorý nikto iný v lige nepraktizuje a z toho hľadiska to bude pre nás určite náročné,“ povedal Vrba.

V úvode sezóny sa ATU podarilo zdolať druhý trenčiansky tím, ktorý je zároveň úradujúcim majstrom vysoko 12:4 a podobný výsledok by brali aj proti lídrovi súťaže.

„Dôvodom, že sa nám podarilo poraziť aktuálneho majstra vysokým rozdielom bolo, že hráči do bodky plnili predzápasové pokyny. Vytvorili sme si množstvo gólových šancí, z ktorých sme asi 90 percent úspešne zakončili. Týmto výsledkom sme prekvapili celé Slovensko,“ uviedol Vrba.

Káder omladili, cieľom je semifinále

Košičania nenastúpia v šlágri v najsilnejšom zložení. Chýbať im bude dvojica hráčov.

„Musíme sa vyrovnať s absenciami hráčov kvôli chorobám. Vypadol nám center prvej formáce Lukáš Blaszczyk, ktorý je síce dorastencom, ale veľmi dobre sa chopil príležitosti a patrí medzi naše opory. Počítať nemôžeme ani s Dávidom Ujhelyim, ktorý mal výborný vstup do sezóny, ale už dva týždne netrénuje kvôli chorobe.“

S aktuálnym umiestnením je lodivod ATU spokojný. Zo siedmich zápasov vyhrali košickí florbalisti päť.

„Keby mi niekto pred sezónou povedal, že budeme po siedmich kolách na druhom mieste, tak by som to bral všetkými desiatimi. Síce sme stratili body, ktoré sme nemuseli, ale na druhej strane sa nám podarilo poraziť majstra aj vicemajstra a uspeli sme aj v Žiline, čo je skvelá vizitka,“ povedal Vrba, ktorého ambíciou je dostať sa v play-off medzi najlepšie štyri mužstvá.

„Môj osobný cieľ je, aby sme sa dostali do semifinále a potom sa uvidí. Odišlo nám pred sezónou sedem hráčov a žiadne posily neprišli. Káder je teda v porovnaní s vlaňajškom omladený, no ja pevne verím, že sa nám podarí sezónu zakončiť úspešne.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Florbalový šláger v Košiciach sľubuje gólové hody