Má iba 18 rokov, ale žiadnu trému. Jednu jedenástku zneškodnil, ďalšiu premenil

Hráči Jesenského schádzajú z ihriska po zápase so Slovenskou Ľupčou.
Hráči Jesenského schádzajú z ihriska po zápase so Slovenskou Ľupčou. (Autor: Titanilla Bőd)
Titanilla Bőd|16. aug 2023 o 22:45

Do ďalšieho kola Slovnaft Cup postupuje šiestoligista.

JESENSKÉ. Nestáva sa často, že v jedenástkovom rozstrele sa postaví k bielemu bodu aj brankár. Zvyčajne k tomu dôjde len vtedy, ak sa rozstrel natiahne a musia kopať všetci hráči.

V 1. kole Slovnaft Cup medzi FK Jesenské a OFK Slovenská Ľupča však boli obaja brankári aj v úlohe exekútora už v úvodnej pätici.

Do ďalšieho kola napokon postúpilo Jesenské, účastník VI. ligy D SsFZ, ktoré po remíze 1:1 zvíťazilo 4:3 na pokutové kopy.

Skvelé striedanie

Prvý gól stretnutia dali hostia, ktorí pôsobia v V. lige Juh SsFZ. V úvode druhého polčasu dostal výbornú prihrávku do voľného priestoru Michal Čief a krásne preloboval brankára.

Potom však ako striedajúci hráč prišiel na ihrisko Kristián Kókai, ktorý mohol vyrovnať hneď z prvého dotyku. Vtedy ešte minul, no o šesť minút neskôr už hlavou skóroval.

„Futbal bol vyrovnaný, my sme boli lepší po hernej stránke, ale domáci nás tlačili po štandardkách. Využili to, že mali vyšších hráčov, my sme to po štandardných situáciách neustáli,“ vravel po stretnutí tréner Slovenskej Ľupče Matúš Holécy.

„Kristiána som chcel poslať na ihrisko už skôr, lebo viem, že dobre hlavičkuje a chcel som aj trošku zrýchliť hru. Vyšlo to veľmi dobre,“ povedal spokojný kouč domácich Jozef Pisár.

Mrzelo ho, že jeho tím inkasoval zo situácie, na ktoré si obzvlášť chceli dávať pozor, ale chválil celkový výkon mužstva.

V riadnom hracom čase mohol rozhodnúť Tomáš Szabó, ale zblízka netrafil bránu. „Čo mi vtedy chodí hlavou? Že čo by sme mali zmeniť na tréningu, aby chlapci tieto šance premieňali,“ vravel Pisár, ktorý ako hráč bol vychýreným kanonierom.

V drese Rimavskej Soboty sa stal najlepším strelcom tretej i druhej ligy, hral aj v najvyššej súťaži a má niekoľko reprezentačných štartov.

Brankár nemal trému

Penaltový rozstrel začali domáci a hneď na úvod chytil hosťujúci brankár Michal Gašperan jedenástku Norberta Uličného.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Má iba 18 rokov, ale žiadnu trému. Jednu jedenástku zneškodnil, ďalšiu premenil