Česi smútia, Ledecká pár minút pred štartom MS oznámila, že nebude súťažiť

Ester Ledecká.
Ester Ledecká. (Autor: TASR/AP)
Igor Dopirák|1. mar 2021 o 10:50

Česká obojživelníčka sa zranila.

BRATISLAVA, ROGLA. Pri jej mene sa v kvalifikácii paralelného obrovského slalomu na majstrovstvách sveta v snoubordingu objavila skratka DNS - did not start (neštartovala).

Češka Ester Ledecká len pár minút pred štartom úvodnej disciplíny na svetovom šampionáte v slovinskej Rogle oznámila, že vynechá celé majstrovstvá.

"Zlaté plány prekazilo zranenie," informoval český portál iDnes. "Rana pre MS! Hviezda Ledecká nepôjde," oznamoval konkurenčný iSport.

Na štarte nemá čo robiť

Ledecká na štart kvalifikácie nenastúpila pre nešpecifikované zdravotné problémy. V paralelnom obrovskom slalome patrila medzi najväčšie favoritky.

"Držím prsty organizátorom, aby boli preteky úspešné, a ospravedlňujem sa nielen im, ale aj všetkým svojim fanúšikom, partnerom a sponzorom, že ma dnes neuvidia bojovať o zlato," odkázala prostredníctvom agentúry, ktorá ju zastupuje.

"Na preteky som sa starostlivo pripravovala a veľmi som sa na ne tešila. Nedokážem ale ani dokončiť rozcvičku, nie to ešte uniesť snoubord jednou rukou nad hlavou. To rozhodlo o tom, že na štarte nemám čo robiť," skonštatovala.

Prioritou je lyžiarske finále

Ledeckej prioritou je teraz zotaviť sa, aby mohla štartovať vo finále Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní.

To sa koná od 15. do 21. marca vo švajčiarskom Lenzerheide.

"Budem so svojím tímom pracovať na tom, aby som tam mohla súťažiť," želá si 25-ročná snehová obojživelníčka.

Práve z dôvodu prípravy na svetový šampionát v snoubordingu vynechala víkendové lyžiarske podujatie v talianskom Val di Fassa.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Aktuálne témy»Snoubording»Česi smútia, Ledecká pár minút pred štartom MS oznámila, že nebude súťažiť