Ďurica podstúpi operáciu v Helsinkách, nebude hrať 3 - 4 mesiace

Ján Ďurica nenastúpi ani na júnový kvalifikačný zápas proti Macedónsku.
Ján Ďurica nenastúpi ani na júnový kvalifikačný zápas proti Macedónsku. (Autor: TASR)
TASR|15. apr 2015 o 10:05

Som optimistický človek, v živote hľadám vždy len pozitíva. Zranenia patria k životu, aj keď chcem urobiť všetko pre to, aby som bol späť čo najskôr, priznal obranca.

MOSKVA. Stabilný člen slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Ďurica absolvuje v pondelok v Helsinkách operáciu slabín. Po nej sa na trávnikoch neobjaví tri až štyri mesiace.

Informovalo o tom stredajšie vydanie denníka Šport.

"Zajtra prídem na krátku návštevu na Slovensko. V nedeľu letím do Fínska a v pondelok ma čaká operácia," ozrejmil stopér Lokomotivu Moskva.

"Vedenie klubu fantasticky zareagovalo na moju situáciu, prezidentka mi vyjadrila podporu. Pomohla mi vybaviť jednu z najlepších kliník a perfektného doktora v Helsinkách. V minulosti operoval trebárs môjho spoluhráča Tarasova, ktorý mi dal tiež len tie najlepšie referencie."

Ján Ďurica bude Lokomotivu Moskva veľmi chýbať.

Liečiť sa bude doma na Slovensku. "Vrátim sa v strede budúceho týždňa a zostanem tu. V klube mi vyšli v ústrety, za čo im ďakujem," prezradil Ďurica. Definitívne vynechá júnový duel kvalifikácie EURO 2016 s Macedónskom.

"Som optimistický človek, v živote hľadám vždy len pozitíva. Zranenia patria k životu, aj keď chcem urobiť všetko pre to, aby som bol späť čo najskôr. Aby som sa vrátil ešte silnejší a múdrejší."

Ďurica sa zranil v minulotýždňovom ligovom súboji s Torpedom Moskva. Odohral iba sedemdesiat minút.

"Stalo sa mi to v druhom polčase. Išiel som vystreliť, zle som trafil loptu a vtom som pocítil bolesť. Mám poranené ľavé trieslo a vytvoril sa mi aj hematóm," povedal vtedy.

V prebiehajúcom ročníku najvyššej ruskej súťaže odohral dvadsaťjeden stretnutí. Dostal v nich štyri žlté karty. Ďalšie dva štarty si pripísal v Ruskom pohári a dva v Európskej lige.

V národnom drese nastúpil vo všetkých piatich víťazných kvalifikačných súbojoch o postup na ME 2016.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ďurica podstúpi operáciu v Helsinkách, nebude hrať 3 - 4 mesiace