Dukla prehrávala o štyri góly, napokon v derby vyhrala

Zemplínske hokejové derby malo výbornú úroveň a znova v ňom uspeli Michalovčania.
Zemplínske hokejové derby malo výbornú úroveň a znova v ňom uspeli Michalovčania. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|1. nov 2018 o 10:25

Napriek víťazstvu prišli Michalovčania o líderskú pozíciu, vystriedal ich Martin.

Michalovce - Humenné 7:6 pp: fotogaléria

1.11.2018

MICHALOVCE. Derby ako bič videli fanúšikovia v stredu večer na michalovskom zimnom štadióne.

Domáca Dukla v ňom triumfovala nad humenským nováčikom 7:6 po predĺžení, keď jej víťazný gól zaznamenal v polovici nadstavenia Marek Mašlonka.

Vo výbornej atmosfére sa hral divácky atraktívny hokej s množstvom šancí na oboch stranách.

Humenské „levy“ v úvodnej polovici zápasu nekompromisne trestali katastrofálne hrajúce michalovské „líšky“ a keď v 22. minúte viedli po góle Denisa Markuša už 5:1, zdalo sa byť rozhodnuté.

Favorita však nakopol šťastný gól Mária Rótha, ktorým odštartoval stíhaciu jazdu za vyrovnaním.

Na 5:5 dali domáci ešte v druhom dejstve a hoci Oliver Jokeľ ešte dokázal kontrovať šiestym humenským zásahom, bola to posledná radosť hostí v zápase, pretože Dukla duel otočila.

Mladíci získavajú ostrohy

Výkony mužstva spod Vihorlatu sa zlepšujú každým zápasom a aj na horúcom michalovskom ľade jeho hráči ukázali, že hokej hrať vedia.

Napriek prehre nebol hosťujúci kormidelník kritický ani sklamaný.

„Mali sme výbornú prvú polovicu zápasu. Vypracovali sme si v nej štvorgólový náskok, ktorý sme však neudržali. Taký je však hokej, domáci potvrdili svoju veľkú kvalitu. Aj keď sme prehrali, získali sme jeden cenný bod, pretože v Michalovciach sa neboduje ľahko, hlavne nie nováčikovi. Chlapcom tento zápas dá do ďalšej hokejovej kariéry veľké skúsenosti. Máme v kádri veľa mladíkov, ktorí ešte len získavajú ostrohy v mužskom hokeji a takéto súboje sú pre nich veľmi prospešné,“ poznamenal lodivod MHK Milan Staš.

Chudý smútil, aj sa tešil

Michalovčania premiérovo v sezóne na domácom ľade nevyhrali v riadnom hracom čase a stratili prvý bod.

Môžu byť radi, že neobstáli naprázdno, lebo to s nimi vyzeralo zle-nedobre. Našťastie sa zobudili v pravý čas a predviedli takmer dokonalý obrat.

„Neviem, či mám byť k chlapcom kritický alebo ich pochváliť za ten obrat. Na jednej strane človek smúti, na druhej sa teší. V prvej tretine sme hrali úplne zle, stav bol pre nás ešte lichotivý, pretože sme horeli v každom striedaní, súper trafil niekoľko tyčiek, niečo pochytal aj Adam Trenčan. Za stavu 1:5 sme si povedali zopár pozitívnych slov, ktoré zabrali. Prialo nám aj šťastie a chlapci sa nakopli. Po takom priebehu by som bral aj bod, ale myslím si, že sme si zaslúžili aj ten druhý za to, že sme sa nezlomili,“ skonštatoval tréner HK Dukla Ingema Miroslav Chudý.

Fakty z derby

Michalovce - Humenné 7:6 pp (1:3, 4:3, 1:0 - 1:0)

Góly: 6. a 34. F. Pulščák, 31. Róth, 37. Linet, 38. Ľ. Balko, 50. M. Kolba, 63. Mašlonka - 2. a 39. O. Jokeľ, 16. Marcel Baláž, 18. Bylina, 21. Solomončak, 22. D. Markuš.

Vylúčení: 9:8, navyše Bylina (Humenné) na 5 min + DKZ. Presilovky: 1:1. Oslabenia: 0:0. Rozhodovali: P. Korba - Riš, Jobbágy. Divákov: 1650.

HK DUKLA INGEMA: A. Trenčan (22. Tkačik) – M. Kolba, D. Hančák, Valečko, Ľ. Balko, Novický, L. Hopkovič, M. Bdžoch, Korenko - Mašlonka, Piatak, Banovský - Mesaroš, R. Cútt, F. Pulščák - Róth, Linet, Safaraleyev – L. Hamráček, L. Toma, S. Chalupa.

MHK: D. Sidor - Ľ. Buraľ, M. Ondrej, Mačkovič, Pavúk, Ch. Michalčin, Lenďák, M. Krempaský – Marcel Baláž, Bylina, Solomončak - Fedorko, Babynets, F. Vaško - D. Markuš, F. Vrábeľ, O. Jokeľ - Šiňanský, F. Hudák, Kamenický.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dukla prehrávala o štyri góly, napokon v derby vyhrala