Dudáš: Ostáva už len vyhrať alebo umrieť

(Autor: sita)
Patrik Fotta|23. mar 2018 o 00:00

Košických hokejistov čaká odvracanie hrozby konca sezóny.

KOŠICE. Hokejisti HC Košice vo štvrtok v Steel Aréne podľahli Banskej Bystrici 0:3 a vo štvrťfinále Tipsport ligy prehrávajú už 1:3 na zápasy.

V sobotu nastúpia oceliari na banskobystrickom ľade v existenčnom dueli. Prípadná prehra bude pre zverencov trénerov Šimíčka a Šimurdu znamenať koniec sezóny.

V úvodnej tretine stretnutia mali viac šancí domáci, no vedenia sa ujali hostia zásluhou legionára Delislea, ktorý nahadzoval puk na bránu od modrej čiary.

Na začiatku druhého dejstva išli Banskobystričania do dvojgólového vedenia, keď sa v oslabení po zvláštnom odraze puku presadil Hrnka. V tretej tretine uzavrel do prázdnej brány Bubela.

Surovému zaželal skoré uzdravenie

V stretnutí nastúpil v košickom drese obranca Martin Dudáš, ktorý dostal pôvodne od Disciplinárnej komisie SZĽH trest na päť zápasov za faul na Tomáša Surového.

Pred štvrtkovým duelom sa však dozvedel, že má možnosť sa z trestu vykúpiť po zaplatení finančnej pokuty.

„O tom, že budem hrať, som sa dozvedel pred zápasom. Prišiel som na zraz a tam mi povedali, že sa mám obliecť do dresu a tak som to urobil. Nechcem sa však k tomu bližšie vyjadrovať. Chcem len popriať Surovému skoré uzdravenie. Z mojej strany to nebol úmysel, ospravedlnil som sa mu a viac to nekomentujem,“ povedal Martin Dudáš.

Košičania nevyužili ani jednu z piatich presilových hier a práve v početných výhodách sa oceliarom vo štvrťfinálovej sérii nedarí.

„Šťastiu treba ísť jednoducho naproti, samo od seba to nepríde. Navyše súper do toho išiel od začiatku trochu iným štýlom ako my a to bol hlavný rozdiel,“ uviedol Dudáš.

Nechce skončiť, kým je vonku sneh

Séria sa presúva do Banskej Bystrice, kde potrebujú košickí hokejisti jednoznačne uspieť aby sa ešte vrátili na svoj ľad.

„Bude to len o tom vyhrať alebo umrieť. Čo iné môžeme urobiť. Navyše vonku je ešte sneh, tak to by bolo blbé skončiť tak skoro. Asi nikto z nás to nechce. Budeme musieť urobiť totálne maximu, pokojne si nechať aj vyraziť zuby ale musíme vyhrať inak všetci vieme čo nás čaká,“ skonštatoval košický obranca.

Oceliari vedia, že zajtra v Banskej Bystrici potrebujú ísť až za hranicu svojich síl aby súperovi prekazili postupové oslavy.

„Musíme sa v prvom rade pozerať na seba. Každý jeden musí nechať na ľade maximum, pretože ak to neurobíme tak sme odpísaní,“ povedal Dudáš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Dudáš: Ostáva už len vyhrať alebo umrieť