Do ringu vstúpili s jasnou víziou

Zástupcovia klubu Giant Gym. V spoločnosti talentovanej Viktórie Valentovej.
Zástupcovia klubu Giant Gym. V spoločnosti talentovanej Viktórie Valentovej. (Autor: archív)
Bohuslav Matia|2. sep 2016 o 00:00

Dali o sebe vedieť na začiatku minulého roka, keď bol neoficiálne založený košický Giant Gym.

KOŠICE.  „Naša vízia bola od začiatku jasná, znovu rozbehnúť thajský box na východnom Slovensku“, vraví jeden z otcov myšlienky Dušan Riňák.

Začínali skromne. „Spočiatku sa netrénovalo pravidelne, na tréningy nás chodievalo málo. Aj keď postupom času sa o nás dozvedalo viac a viac ľudí, stále chodievali trénovať iba naši kamaráti a známi.“

Na „občianskom preukaze“ majú dátum narodenia 1. apríl 2016.

„Náš klub sme oficiálne otvorili v závere sezóny 2015/2016, ale naši pretekári ho súťažne reprezentovali už na jeseň roku 2015 v amatérskych ligách thajského boxu a K1.“ a prišli aj prvé úspechy.

„Máme už dvoch amatérskych majstrov Slovenska, Adam Šoffa získal titul v kategórii low kick juniorov do 67 kg a ďalší junior Nikolas Krivák v kategórii K1 do 70 kg. Taktiež máme za sebou už aj dva profi zápasy, Miloš Timko pri svojej premiére v profesionálnom ringu v Novom Meste nad Váhom síce prehral, ale vo februári v poľskom meste Nowy Sacz predviedol svoje kvality a nad domácim zápasníkom vyhral suverénne 3:0 na body,“ bilancuje Dušan Riňák.

Lákajú ďalšie talenty

„Radosť nám robí aj náš mladý talent, šestnásťročná Viktória Valentová, ktorá má za sebou štyri zápasy, z toho tri víťazné. Postupne sa nám z malého množstva detí a mládeže, ktoré u nás trénujú, vyčleňujú ďalšie talenty. Radi uvítame nových ľudí, ktorí sa neboja tvrdej driny, či už s cieľom súťažiť, formovať postavu alebo sa len odreagovať po ťažkom dni.“

Košický Giant Gym organizuje začiatkom septembra nábor nových členov a podrobnejšie informácie sa záujemcovia o thajský box dozvedia na facebookovej stránke klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Do ringu vstúpili s jasnou víziou