Debut hádzanárov Prešova v Európskej lige bude v riadnom termíne

Tatran môže v utorok hrať, diváci mu však budú chýbať.
Tatran môže v utorok hrať, diváci mu však budú chýbať. (Autor: SITA)
Ján Leško|16. okt 2020 o 14:18

Prípadne pozitívne testovaný hráč pôjde do karantény, ostatní môžu hrať.

PREŠOV. Po tom ako Slovenský zväz hádzanej odložil dva víkendové extraligové zápasy (medzi nimi aj duel Prešova v Šali), v klube slovenského šampióna prijali zo sídla Európskej hádzanárskej federácie pozitívnu informáciu.

Na základe nej sa stretnutie premiérového ročníka Európskej ligy Tatran Prešov – USAM Nimes Gard uskutoční v plánovanom termíne.

Hrať sa bude v utorok

Slovenský majster bude v tejto druhej najprestížnejšej európskej súťaži účinkovať v B skupine.

Okrem svojho najbližšieho súpera z francúzskeho Nimes sú v nej nemecký Fuchse Berlín, portugalský Sporting CP Lisabon, švédsky IFK Kristianstad a C.S. Dinamo Bukurešť z Rumunska.

V prvom kole Tatran Prešov doma privíta v utorok 20. októbra od 20.45 h Nimes.

„Na základe všetkých informácií, ktoré Európska hádzanárska federácia mala od kompetentných slovenských úradov a inštitúcií, padlo v piatok predpoludním rozhodnutie, že zápas Tatrana s Nimes sa uskutoční v naplánovanom termíne," skonštatoval generálny manažér Tatrana Prešov Miroslav Benický.

Francúzi pricestujú do Prešova v nedeľu a hneď po stretnutí sa vracajú domov.

„Veľmi pozitívne je, že v platnosti je aj manuál, ktorý rieši možnosti odohrania športových stretnutí. Z neho vplýva, že prípadne pozitívne testovaný hráč na Covid-19 ide do karantény. Avšak zvyšok mužstva môže na stretnutie nastúpiť. Práve to bolo jedným z kritických bodov, za akých podmienok sa zápasy môžu uskutočniť. Takže v utorok nastúpime na premiérový duel EHL a ak sa nič mimoriadne neudeje, tak vycestujeme aj na zápas druhého kola do Lisabonu,“ dodal Benický.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Debut hádzanárov Prešova v Európskej lige bude v riadnom termíne