Chovanec ako tréner v Ružomberku skončí, píše Šport

Jozef Chovanec na lavičke Ružomberka.
Jozef Chovanec na lavičke Ružomberka. (Autor: TASR)
SITA|29. máj 2014 o 08:59

V kádri futbalového Ružomberka budú zmeny, na odchode je aj kapitán Tomáš Ďubek.

RUŽOMBEROK. Nenaplnenie ambícií v podobe účasti v európskych pohároch spôsobí v kádri futbalistov MFK Ružomberok zemetrasenie. Mužstvo sa má výrazne omladiť.

Podľa informácií v denníku Šport už v MFK nepočítajú napriek kontraktu do roku 2016 ani s kapitánom tímu Tomášom Ďubekom.

Nemá sa za čo hanbiť

"Mám zmluvu s klubom ešte na dva roky, ale keď ma nechcú, nebudem v Ružomberku nasilu. Nesplnil sa cieľ na tento ročník a nedoplatím na to len ja sám. Za seba vravím, že sa nemám za čo hanbiť, keďže už druhý rok som najproduktívnejším hráčom Corgoň ligy," poznamenal pre štvrtkové vydanie Športu s 9 gólmi tretí najlepší strelec ružomberského tímu.

Okrem Ďubeka sú vraj na odchode z MFK aj ďalší hráči: Adamovič, Nikolič, Greššák, Peter Maslo, Nosek, Lupták, Zošák a Serečin. Údajne nemá na lavičke Ružomberčanov, ktorým pred záverečným kolom patrí v tabuľke 4. miesto, pokračovať ani súčasný tréner Jozef Chovanec.

Bystričania podpísali v Prahe

Novými tvárami v mužstve futbalovej Dukly Praha sú Slováci Jakub Považanec a Martin Chudý. Ako informuje oficiálna internetová stránka účastníka najvyššej českej súťaže, stredopoliar Dukly Banská Bystrica podpísal zmluvu na tri roky.

Za klub pod Urpínom odohral 23-ročný záložník 119 zápasov a nastrieľal desať gólov. O dva roky starší brankár Chudý, na Slovensku známy z pôsobenia v Nitre, prichádza na dva roky z druholigového tímu FC Graffin Vlašim, ktorého hráčom bol od februára tohto roka.

"Martin Chudý má skúsenosti z najvyššej slovenskej ligy. Je to ambiciózny gólman, ktorý spoločne s Filipom Radom vytvorí dobrú dvojicu do ďalšej sezóny. Jakub Považanec patrí k najtalentovanejším záložníkom na Slovensku a sme presvedčení, že oživí ofenzívu nášho tímu," uviedol na webe fkdukla.cz športový riaditeľ klubu Günter Bittengel.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Chovanec ako tréner v Ružomberku skončí, píše Šport