Bývalí ligisti na dedine valcujú súperov. Rómom zo Žehne dali 22:1

Ivan Mriška|27. okt 2020 o 08:40

TJ ŠM Dulova Ves je výnimočným zjavom.

DULOVA VES. Dávajú v priemere viac ako sedem gólov za zápas. Posledný a predposledný tím rozdrvili 17:0 respektíve 10:0.

TJ ŠM Dulova Ves suverénne kraľuje v siedmej lige ObFZ Prešov, kde má po desiatich zápasoch plný počet 30 bodov a impozantné skóre 71:12.

„Máme výborné mužstvo s bývalými ligistami. Je tam veľká skúsenosť. Chalani hrajú výborne, klobúk dole,“ spokojne konštatoval prezident TJ ŠM Dulova Ves Lukáš Bidovský.

Postup im ukradol koronavírus

Na futbalovej mape sú len od ročníka 2014/15 a začínali od poslednej ôsmej ligy. V predminulej sezóne si vybojovali postup do siedmej najvyššej súťaže.

„Najskôr sme mali len mládež, no začali sme pracovať aj s dospelými. Tak intenzívnejšie v posledných troch rokoch, keď sme sa posilnili veľmi kvalitnými hráčmi. Naposledy sme mohli postúpiť už do šiestej ligy, ale sezóna bola anulovaná.

Dúfam, že teraz sa nič podobné nestane, ochotní sme hrať aj v zime na umelej tráve. Aby bola súťaž regulárna a mohli sme postúpiť, treba podľa nových pravidiel odohrať nadpolovičnú väčšinu sezóny. V našom prípade sú to ešte tri zápasy,“ dodal.

Šéf klubu verí, že v najbližších rokoch sa obci s menej ako tisíc obyvateľmi podarí postúpiť do štvrtej ligy.

„Naša méta je aspoň piata liga a Slovnaft Cup. Máme pekný športový areál, tribúnu, tak prečo nie,“ prezradil ciele klubu, ktorý podporujú najmä obec a menší podnikatelia.

V tíme bývalí hráči Tatrana Prešov

Dulova Ves leží prakticky hneď vedľa Prešova. A práve o bývalých hráčov Tatrana sa suverén siedmej ligy opiera.

Spomenúť treba mená ako Jakub Bartek, Martin Dupkala, Mikuláš Gomoľa či Erik Kapraľ. Hrajúcim trénerom je ostrieľaný Peter Katona.

„Keď sme hrávali ligové súťaže, smiali sme sa pri pive, že raz skončíme všetci v Dulovej Vsi. A stalo sa,“ pousmial sa Peter Katona, ktorý okrem Tatrana Prešov hrával za MŠK Rimavská Sobota či Partizán Bardejov.

„Mal som zdravotné problémy a tie výkony už neboli také, ako by som chcel. Rozhodol som sa preto posunúť do nižšej ligy. A som rád, je tu skvelá partia, ktorá je základom v každej súťaži.

Iné tímy z našej súťaže by si radi ulovili bývalých ligistov, ale oni sú radšej tu. Inde by im dali aj peniaze, ale oni radšej hrajú u nás zadarmo. So srdcom,“ prezradil.

Katona: Máme na štvrtú ligu

Koučovať kvalitné mužstvo ako Dulova Ves je pre neho radosť.

„Najskôr som tvrdil, že takíto hráči nepotrebujú trénera. Ale treba usmerniť aj ich, pohľad z lavičky je iný. A máme tu aj mladších chalanov.

Dôležité je hlavne udržať disciplínu, aby to na tréningoch nejako vyzeralo. Nie, že si každý bude robiť čo chce. Ak chceme ísť do vyššej súťaže, musí to nejako vyzerať. Podľa mňa tento tím má aj na štvrtú ligu,“ tvrdí tréner, ktorý na hráčov nikdy nekričí.

„Presadzujem iné metódy. Nemám ambície byť ligový tréner, preto nestratím svoju tvár. Uznávam radšej pokojnú diskusiu a dohovor ako zbytočné pokrikovanie,“ dodal.

Rómom nasúkali 22 gólov

Najvyššie víťazstvo TJ ŠM Dulova Ves dosiahla proti klubu Rómovia napredujú, Žehňa. Zdolali ich 22:1.

„Chlapci hrali proti nám otvorene za každého stavu, čo si ceníme. Málokto ide s nami do otvorenej partie, väčšinou všetci len bránia. Stoja pred šestnástkou a odkopávajú lopty.

Ale Rómovia zo Žehne nie. Stále chceli hrať futbal, za každého stavu. Hrali srdcom a so zápalom pre hru. Prišlo s nimi množstvo divákov, ktorí fandili za každého stavu. Ich brankár hodil rukavice o zem, vraj už nechce chytať. Aj sme sa zasmiali, niečo také sa vidí len v dedinskom futbale.

Moji chlapci boli pri chuti a ja som im nemohol zakázať dávať góly. Niečo také človek v prvej lige nezažije,“ uzavrel Peter Katona.

Boli ste svedkami zaujímavého futbalového momentu, videli ste parádny gól, akciu, alebo inú nezvyčajnú situáciu v zápase? Dajte nám o tom vedieť na futbalnet@sportnet.sk

Aj vy tvoríte obsah futbalnetu. Ďakujeme.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Bývalí ligisti na dedine valcujú súperov. Rómom zo Žehne dali 22:1