Brezovaj: Sklamanie z vypadnutia je stále čerstvé, ešte som ho nestrávil

Futbalisti FK Noves Spišská Nová Ves mali skvelú jesennú časť, ale katastrofálnu jar.
Futbalisti FK Noves Spišská Nová Ves mali skvelú jesennú časť, ale katastrofálnu jar. (Autor: archív FK)
Róbert Andrejov|13. jún 2018 o 00:00

Spišskonovoveskí futbalisti po troch rokoch opustili druholigovú spoločnosť.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Keď sa pred štartom jarnej časti z tábora FK Noves Spišská Nová Ves, ktorému po jeseni patrila v druholigovej tabuľke výborná šiesta priečka, ozývali hlasy, že prvoradým cieľom bude záchrana v súťaži, Spišiaci asi dobre vedeli, o čom hovoria.

Napriek tomu, že na vedúcu Skalicu strácali len päť bodov a v tabuľke pravdy figurovali dokonca na skvelom druhom mieste za Popradom, po zimnom oslabení kádra tušili, že jarná časť bude pre ich mužstvo viac než náročná.

To sa začalo potvrdzovať od prvého zápasu. Spišiaci kráčali od prehry k prehre a v pelotóne sa prepadávali nižšie a nižšie. Prvýkrát sa pod zostupovú čiaru dostali štyri kolá pred koncom a už sa z nej nevyhrabali.

Po troch rokoch účinkovania v druhej najvyššej súťaži klub spadol opäť na regionálnu úroveň a v novej sezóne bude účinkovať vo východnej tretej lige.

Až taký odliv nečakali

Pre mnohých futbalových priaznivcov bol takýto strmý pád Spišiakov po nesmierne vydarenej jeseni nepochopiteľný a šokujúci.

Aj keď v zimnej prestávky opustili káder opory ako Tomáš Kubík, Bankole Olawale Adekuoroye či Lukáš Kubus, nikto by si ani nepomyslel, že jesenná šťuka získa v jari jediný bod za domácu remízu s FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa.

„Udržať káder, ktorý na jeseň predvádzal „nezabudnuteľné“ výkony pred početnou diváckou kulisou, sa v našich podmienkach kvôli prirodzenému záujmu silnejších klubov nedalo. Avšak až taký odliv kvalitných hráčov sme nepredpokladali. Boli sme presvedčení, že sa nám podarí po historickej eufórii z jesene presvedčiť okolie, že dokážeme byť konkurencieschopným druholigistom a niekto nám bude chcieť pomôcť zabezpečiť ďalšie, možno aj dlhodobejšie pôsobenie v druhej celoslovenskej súťaži,“ rozhovoril sa manažér FK Noves Patrik Brezovaj.

Podľa jeho slov sa v tomto smere v klube poriadne prepočítali.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Brezovaj: Sklamanie z vypadnutia je stále čerstvé, ešte som ho nestrávil