Benkovský: Percentuálne sme boli lepší, ale bez gólov sa nevyhráva

Futbalisti Lokomotívy Košice cez víkend prehrali na pôde Interu Bratislava 0:1.
Futbalisti Lokomotívy Košice cez víkend prehrali na pôde Interu Bratislava 0:1. (Autor: facebook Inter Bratislava)
Daniel Dedina|30. sep 2018 o 10:07

Lokomotíva po bleskovom údere v druhom polčase prehrala v Stupave.

KOŠICE. Súboj 11. kola II. ligy medzi Interom Bratislava a Lokomotívou Košice rozhodol jediný gól.

Už v 33. sekunde druhého polčasu ho dorážkou zblízka strelil domáci kapitán Šulc.

Hostia si vypracovali viacero dobrých príležitostí, ale bez úspechu.

V úvodnom dejstve nemierili do čierneho Karaš a Mikuláš Tóth, v závere biliardovou strelou opečiatkoval Pavúk žrď a následne sa neujal ani pokus Človečka.

Útok súpera zavreli, aj tak inkasovali

„Dá sa povedať, že zápas sme určovali my. Boli sme pripravení na to, že Inter chce hrať futbal, držať loptu a pripravovať si útoky. V úvode druhého polčasu sme po chybe inkasovali a v ďalšom priebehu sme súpera, ktorý sa snažil skôr o protiútoky, tlačili. Celkovo sme sa ocitli tri-štyrikrát sami pred brankárom, pokiaľ ale nedáme gól, nemôžeme vyhrať,“ neostávalo po skončení stretnutia asistentovi trénera Lokomotívy Ľubošovi Benkovskému nič iné, len oprášiť odvekú futbalovú pravdu.

Košičania už v 10. minúte nútene striedali, zraneného Koleka nahradil Ukrajinec Bardeckij.

Aj tento moment napokon zavážil pri inkasovanom góle.

„Na ľavú obranu musel ísť hráč, pre ktorého to nie je primárny post. Situáciu pred gólom sme dokázali dobre ´zatvoriť´, súperov hráč však loptu v poslednej chvíli predsa len dostal do päťky a ďalší ju dorazil do prázdnej brány. Bol to sled viacerých chýb,“ priznal Benkovský.

V umelej tráve to nebolo

Aj keď centimetrovo bola Lokomotíva ku gólovej radosti najbližšie pri strele do konštrukcie brány Bratislavčanov, hosťujúci tábor nechcel všetko zvaľovať len na tento moment.

„Už v prvom polčase sme mali možnosti po rohových kopoch, šli sme dva razy sami na brankára a trafili sme ho. Bohužiaľ, nedávame góly,“ zopakoval mladý košický asistent trénera najväčšiu súčasnú boľačku svojho tímu.

Hráči Lokomotívy sa v týždni pripravovali aj na umelej tráve, aby sa lepšie adaptovali na podmienky, ktoré ich čakali v Stupave, kde Inter hráva domáce stretnutia.

„Tento aspekt nezohral rolu. Percentuálne sme boli lepšie mužstvo, možno 60:40 alebo dokonca 70:30, v konečnom dôsledku je to ale na nič. Rozhodujúci je výsledok. Pred sebou máme ďalšie zápasy a sústrediť sa už musíme na ten najbližší s Pohroním,“ preladil na záver Ľuboš Benkovský pozornosť na to, čo jeho mančaft čaká najbližšie.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Benkovský: Percentuálne sme boli lepší, ale bez gólov sa nevyhráva