Bardejovčanky zdolali Slovan a vyhupli sa na čelo ligy

Partizánky pokorili majstra.
Partizánky pokorili majstra. (Autor: Peter Cingel)
Rudolf Rondzik|21. okt 2018 o 17:21

Aj Košičanky opäť triumfovali.

BARDEJOV, KOŠICE. Ak sme pred týždňom východoslovenské zástupkyne medzi futbalovou elitou chválili za stopercentný bodový zisk, tentoraz ich rovnaký počin musíme ešte podčiarknuť.

Ako Bardejovčanky, tak aj Košičanky opäť triumfovali, ale v omnoho náročnejších súbojoch.

Partizánky ako druhý tím tabuľky hostil majstrovský Slovan, dovtedy bez jediného zakopnutia kraľujúceho na samotnej špici klasifikácie.

Víťazstvom 2:1 si títo súperi pozície v tabuľke vymenili a to samozrejme znamenalo spokojnosť bardejovského kormidelníka Ľubomíra Čekana.

„Sme nesmierne radi, že sme ligu opäť zdramatizovali. Dievčatá vydali maximum za obrovskej podpory fantastických divákov a za to si vzájomne užili triumf, ktorý dosiahli v samom závere zápasu. O to viac im chutil. Hrali sme to, čo sme si naordinovali. Chceli sme hrať na protiútoky a vyhrávať osobné súboje. Oboje nám vyšlo. V pretekaní sa o majstrovský titul je teda všetko otvorené.”

Do brány Lokomotívy musela kapitánka

Košickú Lokomotívu pred výkopom so Žilinou strašili dve veci. Pohárový výprask 1:7 s týmto súperom a skutočnosť, že v priebehu mesiaca prišla po zraneniach o štyri brankárky. A tak musela ísť medzi žrde ich kapitánka Zita Baníková.

„Už ako žiačka som celkom rada chytávala a vyžívala sa v robinzonádkach,” priblížila nám vzťah k brankárskym rukaviciam vlaňajšia najlepšia strelkyňa druhej ligy a futbalovým povolaním ofenzívna stredopoliarka nováčika najvyššej súťaže.

Následne pokračovala: „Keď ma tréner Chovaník oslovil, že či by som to opäť neskúsila v bráne, neoponovala som. Už pred zranením Katky Ďurišovej sme spoločne absolvovali brankárske tréningy s Jurajom Nemčíkom, takže som si niektoré činnosti mohla vyskúšať či obnoviť a ako sa v zápase ukázalo, určite mi to pomohlo a som rada, že som svojmu tímu pomohla aj na neobvyklom mieste.”

To sa už vrátila k trojbodovému úspechu Lokomotívy.

„Bol to náročný duel. Po príučke v pohári sme sa ho aj obávali. Avšak aj tentoraz, rovnako ako pred týždňom proti NMŠK Bratislava, sme splnili taktické pokyny určené pred zápasom a príkladnou bojovnosťou všetkých a zlatých kopačiek Pati Vaškovej dosiahli veľmi cenné víťazstvo. Je dobré, že sme v závere jesennej časti bodovali so silnými konkurentmi a pripravili si pohodu pred zimnou prípravou do odvety. “

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Bardejovčanky zdolali Slovan a vyhupli sa na čelo ligy