Baldovský sa opäť zranil. Hneď v prvom útoku

Stanislav Baldovský (vľavo) verí v postup do finále.
Stanislav Baldovský (vľavo) verí v postup do finále. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Patrik Fotta|10. feb 2018 o 00:00

Býci nastúpia v šlágri proti Leviciam.

KOŠICE. Basketbalisti KB Košice dnes od 18. hod. na domácej palubovke nastúpia proti svojmu tabuľkovému susedovi z Levíc.

Košičanom patrí aktuálne druhé miesto, Levice majú o dve víťazstvá menej a figurujú na tretej priečke.

Býci si v poslednom stretnutí poradili so Spišskou Novou Vsou 102:84 a zapísali si štvrtý triumf v rade.

Východniarske derby začali lepšie Košičania, ktorí už po prvej štvrtine viedli o 16 bodov.

Zvyšná časť duelu sa niesla vo vyrovnanom duchu, pričom si zverenci trénera Čuroviča udržiavali vyše dvojciferný náskok.

Poučili sa z chýb

„Som rád, že sme mali tak kvalitný začiatok, z ktorého sme následne ťažili po zvyšok zápasu. Hru sme neustále kontrolovali a teší ma, že sme to zvládli doviesť do víťazného konca bez väčších problémov,“ povedal tréner KB Miljan Čurovič.

Vydarený začiatok v predošlých zápasoch mali skôr súperi Košíc, ktorí sa dostali do výraznejšieho náskoku a ten museli následne býci doháňať.

Dokázali sme sa poučiť z chýb, ktoré sme spravili v Komárne a na Karlovke a tentoraz sme mali lepší úvod my. Myslím si, že to bol základ nášho víťazstva,“ uviedol Čurovič.

Košičanom vychádzala aj streľba z diaľky. Najlepší strelec býkov v zápase Igor Marič premenil celkom päť z ôsmich trojkových pokusov.

„Sme najlepšie útočiace družstvo v lige a úspešná trojková streľba patrí k jedným z hlavných atribútov, ktoré potrebuje mužstvo, aby bolo v zápase úspešné,“ skonštatoval košický tréner.

Dostal „koňara“

Návrat po zranení absolvoval slovenský reprezentant a rodák zo Spišskej Novej Vsi Stanislav Baldovský, ktorý však neodohral ani dve minúty a opäť sa nešťastne zranil.

„To bolo najväčšie negatívum zápasu. Mrzí ma to najmä kvôli Stanovi, pretože bol veľmi motivovaný. Pripravil som pre neho aj väčšiu porciu minút, aby si schuti zahral proti svojim Spišiakom. Už v prvom útoku dostal nepríjemného 'koňara' a povedal nám, že nemôže pokračovať ďalej. Ja pevne verím, že sa dá čím skôr dokopy a pomôže nám ako v lige, tak aj v Slovenskom pohári. Veľmi by chcel nastúpiť už proti Leviciam, ale uvidíme, podľa toho ako zvládne tréning,“ povedal Čurovič.

Dnes od 18. hod. v Angels aréne privítajú Košičania tretí tím Eurovia SBL ligy – Levice, ktoré majú stále šancu predbehnúť býkov do konca základnej časti.

„Pre nás je dôležitý každý jeden zápas. Tak ako bol dôležitý duel so Spišskou, rovnako bude pre nás podstatné, aby sme zvládli aj stretnutie s Levicami. Sú naším tabuľkovým susedom, pričom máme nad nimi náskok dvoch víťazstiev. Určite chceme doma predviesť kvalitný výkon a potvrdiť druhé miesto v tabuľke.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Baldovský sa opäť zranil. Hneď v prvom útoku