06.08.2024 09:00
Deň 11
Minúta po minúte
Live

Amerického trénera vylúčili z OH v Paríži pre sexuálne nevhodné správanie

Rana Reider.
Rana Reider. (Autor: TASR/AP)
TASR|6. aug 2024 o 13:52

Američana v minulosti vyšetrovala nezisková organizácia na ochranu obetí sexuálneho násilia.

PARÍŽ. Americký atletický tréner Rana Reider musel opustiť prebiehajúce OH v Paríži.

Kanadský olympijský výbor (COC) mu odobral akreditáciu v dôsledku sexuálne nevhodného správania.

Reider je koučom olympijských víťazov z Tokia Kanaďana Andreho De Grasseho (beh na 200 m) a Taliana Marcella Jacobsa (beh na 100 m).

V minulosti ho vyšetrovala americká nezisková organizácia na ochranu obetí sexuálneho násilia U.S. Center for SafeSport.

Tá naňho uvalila ročnú podmienku, ktorá sa skončila v máji. Päťdesiatštyročný Raider na olympiádu odcestoval pod záštitou COC vďaka jeho spolupráci s De Grassem.

"Rozhodnutie poskytnúť mu akreditáciu bolo založené na pochopení, že jeho podmienka sa skončila v máji tohto roku, že nemal žiadne ďalšie suspendácie či sankcie a že spĺňal naše požiadavky.

V nedeľu 4. augusta sme sa dozvedeli nové informácie o tom, či je vhodné, aby v Paríži zostal akreditovaný ako člen kanadského tímu," citovala z vyhlásenia COC agentúra AP.

De Grasse aj Jacobs tak budú v Paríži pokračovať bez svojho trénera.

Kanaďana čaká v utorok večer semifinále dvestovky, obaja bežci mali so svojimi krajanmi štartovať aj v štafete na 4x100 m.

Carlos Edriel Yulo.
dnes 15:12
Filipínsky šampión spôsobil v krajine ošiaľ. Dostal byt a je označovaný ako národný pokladCarlos Edriel Yulo získal na OH 2024 v Paríži dve zlaté medaily v gymnastike.
dnes 15:12
Veľryba počas semifinále žien v surfingu.
dnes 11:25
VIDEO: Veľryba navštívila semifinále žien v surfingu, vyskočila na hladinu a zapózovalaKu kurióznemu momentu došlo počas súboja Brazílčanky Tatiany Westonovej-Webbovej s Kostaričankou Brisou Hennessyovou.
dnes 11:25
Gabriela Gajanová.
dnes 13:18
Tréner Gajanovej hovorí, že národný rekord môže ešte zlepšiť. Som na ňu veľmi hrdý, dodalPoznamenal tiež, že vydareným účinkovaním pod piatimi kruhmi sa cesta nekončí.
dnes 13:18
Ilustračná fotografia.
dnes 10:10
Jeden zo športovcov mal pozitívny dopingový test, ihneď bol suspendovanýV Paríži zatiaľ nevypukli väčšie dopingové škandály.
dnes 10:10
Thomas Ceccon.
dnes 09:57
Zlatý medailista si zdriemol na tráve v parku, posteľ mu je úzka a maláTaliansky plavec tvrdí, že postele pre športovcov v ubikáciách sú naozaj nepohodlné.
dnes 09:57
Novak Djokovič.
dnes 08:483
Ivaniševič nabáda Djokoviča, aby štartoval aj na OH 2028. Dokáže stvárať bláznivé veci, hovoríGoran Ivaniševič tvrdí, že zisk olympijského zlata v Paríži bude pre Djokoviča veľkou motiváciou.
dnes 08:483
Futbalisti Francúzska oslavujú postup do finále.
dnes 11:39
Futbalový turnaj bude mať po 32 rokoch európskeho víťaza, o zlato zabojuje aj domáci výberObaja finalisti museli v semifinále otáčať vývoj zápasov proti súperom zo severu Afriky.
dnes 11:39
Triatlonisky plávali v rieke Seina na OH 2024 v Paríži.
dnes 10:59
Kvalita vody v Seine sa opäť zhoršila, organizátori museli zrušiť tréningKvalitu vody ovplyvnili silné dažde.
dnes 10:59
Nachádzate sa tu:
Domov»Olympiáda Paríž 2024»Amerického trénera vylúčili z OH v Paríži pre sexuálne nevhodné správanie