Atletický míting avizuje kvalitnú účasť, chýbať nebude ani Volko

Atletický míting JBL Jump Fest v Košiciach.
Atletický míting JBL Jump Fest v Košiciach. (Autor: TASR)
SITA|19. aug 2021 o 14:15

Súťažiť bude v behu na 60 yardov.

BRATISLAVA. Prvýkrát v histórii sa atletický míting JBL Jump Fest v Košiciach bude konať počas dvoch dní. Organizátori pod Dómom sv. Alžbety pripravili dovedna päť súťažných blokov.

Hlavný program je naplánovaný na štvrtok 9. septembra od 16.30 h, keď muži aj ženy v kategórii elite budú súťažiť v štyroch disciplínach - na 60 yardov, 60 yardov prekážok, v diaľke a trojskoku.

Informáciu priniesol oficiálny web Slovenského atletického zväzu (SAZ).

"Štartovať bude niekoľko účastníkov olympijských hier v Tokiu, medailisti z majstrovstiev sveta aj Európy. Diváci sa môžu tešiť aj na slovenského šprintérskeho rekordéra Jána Volka, ktorý nevynechal žiadny z doterajších piatich ročníkov,“ informoval zakladateľ podujatia Stanislav Návesňák.

Už v stredu 8.9. si v centre Košíc zasúťažia žiaci materských a základných škôl aj pretekári do 18 a 23 rokov. O deň neskôr príde na rad dvojboj registrovaných žiakov a finalistov Čokoládovej tretry, po nich spomenutý hlavný program.

"Pre obmedzenú kapacitu športoviska budú organizátori z prihlásených vyberať, pričom platí pre každý klub účastnícky limit. Maximálny limit na celé podujatie je 550 pretekárov. Ak by sme ho naplnili, bola by to jedna z najpočetnejších atletických súťaží na Slovensku v roku 2021,“ dodal Návesňák podľa atletika.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Atletika»Atletický míting avizuje kvalitnú účasť, chýbať nebude ani Volko