Arne Kroták zavesil korčule na klinec

Arne Kroták opúšťa popradských kamzíkov.
Arne Kroták opúšťa popradských kamzíkov. (Autor: TASR)
Jana Pisarčíková|7. mar 2018 o 22:21

Ikona popradského hokeja už na ľad za kamzíkov nenastúpi.

POPRAD. Dres s kamzíkom na hrudi si už viac na seba neoblečie.

Popradská hokejová legenda už za kamzíkov na ľad nenastúpi.

Medzi fanúšikmi sa pošepkáva o nezhodách Arneho Krotáka s trénerom Ozimákom.

Dlhoročná opora popradských kamzíkov urobila rázne rozhodnutie.

Ako Arne Kroták zverejnil na svojej stránke na sociálnej sieti jeho odchod nie je o hrdosti, o žiadnych hráčskych manieroch a nepotrebuje tým nikomu nič dokazovať.

„Viem, že už mám svoj vek. Chcel som dohrať svoju poslednú sezónu a prenechať miesto mladším, ale..,“ napísal Arne k svojmu rozhodnutiu. Vetu nedokončil.

Fanúšikovia smútia

Arne Kroták je popradskou hokejovou ikonou. Je držiteľom viacerých historických rekordov.

Na svojom konte má najviac ligových štartov, strelil najviac gólov a získal aj najviac kanadských bodov.

Fanúšikovia: Bude nám chýbať

Mnohí fanúšikovia si nevedia predstaviť zápas bez Arneho na ľade.

„Určite nám bude chýbať. Arne Kroták bol v Poprade už akýmsi pojmom. Myslím, že v tíme by mal stále mať svoje miesto,“ povedal fanúšik Marek Pirožiak.

Mnohým sa tlačili slzy do očí. „Arne je akoby tatranský klenot. Musíme sa mu poďakovať za všetko čo pre popradský hokej urobil, keď som si jeho rozhodnutie prečítal, bolo mi smutno, aj som si poplakal,“ povedal druhý fanúšik Tibor Zavacký.

Spor s trénerom?

Už dlhšie sa medzi fanúšikmi preberá Arneho neúčasť na ľade.

Vo viacerých zápasoch si ľudia všimli, že zvykol skôr zohrievať lavičku ako hrať. Čo u neho zvykom nebýva.

Pošepkáva sa o nezhodách s aktuálnym trénerom kamzíkov Marcelom Ozimákom.

Klub na svojej internetovej stránke zverejnil stanovisko Ľudovíta Jurínyiho, riaditeľa klubu.

„Počúvame a vnímame rôzne šumy na tému Kroták verzus Ozimák. Ja osobne sa na to pozerám z profesionálneho hľadiska na vzťah hráč – tréner. V živote si mnoho ľudí nesadne, ale aj v tomto prípade je to práca, kde má hráč zmluvu, dostáva plat, a tak musí rešpektovať aj pravidlá jeho priameho nadriadeného, ktorý je v tomto prípade tréner. Takže otázku, či má niekto niekoho rád, prípadne či sú medzi nimi nezhody, ja nebudem riešiť,“ hovorí riaditeľ klubu vo svojom oficiálnom vyjadrení na stránke klubu.

Riaditeľ: Rešpekt zo strany klubu dostáva

Hlavný tréner podľa riaditeľa klubu dostal mandát viesť mužstvo, takže je zodpovedný za svoj prístup, koučing, výsledky.

„Čo sa týka pozície trénera, tak ak by mužstvo a hráči nedosahovali výsledky, určite by sme to spoločne v klube riešili. Dôležitý je aj postoj kabíny a samotných hráčov. Samozrejme berieme do úvahy aj to, že Arne je legenda, ale myslím si, že zo strany klubu patrične dostáva rešpekt,“ povedal.

Poslednýkrát s Novými Zámkami

Arne po dlhodobom zranení nastúpil poslednýkrát na zápas 26. januára s Novými Zámkami.

Odvtedy ho na ľade nik nevidel. Riaditeľ klubu tvrdí, že práve na tomto zápase si Arne vypracoval množstvo šancí a do ďalších zápasov s ním rátali.

Tvrdí, že s Arnem si sadli a viedli rozhovor. Odcitoval tiež jeho vyjadrenie.

„V poslednom zápase, ktorý som odohral proti Novým Zámkom, som v závere ani v predĺžení už priestor ani dôveru od trénera nedostal. Keďže sa to zopakovalo aj v minulosti a tréner nevyužíval moje skúsenosti v zápasoch, tak som usúdil, že nemá význam takto ďalej pokračovať ako hráč. Po dohode s vedením klubu som súhlasil, že budem naďalej súčasťou A-tímu,“ napísal Jurínyi vyjadrenie Arneho Krotáka.

Rozlúčkový zápas odohrá

Riaditeľ ale dodal, že Arne je aj naďalej pod platnou hráčskou zmluvou a tiež je neoddeliteľnou súčasťou HK Poprad.

„My s ním stále počítame a veríme, že nám pomôže k rastu, aj keď možno z inej pozície. Rozprávali sme sa o rôznych variantoch a som rád, že sme otvorení spolupráci, ktorú potvrdil aj Arne. Nie je nikde vylúčené, že sa na ľade ešte neobjaví. Zároveň by som chcel ubezpečiť fanúšikov, že svoj rozlúčkový zápas určite odohrá, ale pod jeho réžiou a s našou účasťou. Dôležité je, že sme sa zhodli na základnom princípe, a tým je slovíčko „my“,“ dodal riaditeľ.

Arne Kroták tvrdí, že chlapcov bude podporovať aj naďalej. „Aby dosiahli čo najlepší úspech v tejto sezóne. Budem sa snažiť byť nápomocný pri tom, aby hokej v Poprade napredoval, len už nie ako hráč,“ uzavrel Kroták.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Arne Kroták zavesil korčule na klinec