Veril, že dal gól roka a vyšlo to. S hlavnou cenou hrať neplánuje

Súboj o prvé miesto bol mimoriadne tesný.

Víťazom ankety o najkrajší gól roka 2020 v amatérskych súťažiach sa stal len 19-ročný Stropkovčan Branislav Artim. Výstavným kúskom sa zaskvel v stretnutí III. ligy Východ do siete Spišskej Novej Vsi.

Dostal takmer tisíc hlasov

„Veľmi ma to potešilo. Nečakal som to, pretože v jednej podobnej súťaži som sa už ocitol a nevyhral som. Ďakujem všetkým, čo za mňa hlasovali. Je to super,“ neskrýval radosť talentovaný mladík, ktorý dostal takmer tisíc hlasov (961).

Prvé miesto v súťaži obsadil so ziskom 22,2 percenta z celkového počtu hlasov. „Každý deň som sa snažil o to, aby za mňa hlasovalo čo najviac ľudí,“ priznal Artim.

Neunikli mu ani priebežné informácie o tom, že veľmi tesný boj o celkové prvenstvo zvádzajú dvaja aktéri. „Veril som, že ja som ten prvý a nie druhý,“ usmial sa.

Od Slovenského futbalového zväzu získal hlavnú cenu - loptu podpísanú slovenskými reprezentantmi. Futbal s ňou hrať neplánuje. „Pôjde do vitríny. Vyložím si ju v izbe na poličke,“ prezradil autor najkrajšieho gólu za uplynulý kalendárny rok.

Budú si ho teraz fanúšikovia všímať pozornejšie? „Niektorí možno áno. Bude to trochu náročnejšie, tlak na mňa bude väčší,“ zamyslel sa.

Prvý gól mu stačil na druhé miesto

Minimálny rozdiel medzi prvou a druhou priečkou zostal v platnosti až do konca. Jozef Šarišský napokon zaostal za celkovým víťazom len o jedenásť hlasov.

„Taký maličký rozdiel určite zamrzí. Pred začiatkom súťaže som si však stanovil cieľ, že budem veľmi šťastný, ak skončím do piateho miesta. A zrazu bum - druhé miesto! Nemám slov, veľmi ma to potešilo. V takejto súťaži sa človek neocitne každý deň,“ s dojatím v hlase konštatoval obranca piatoligovej Kamenice.

Celkový počet získaných hlasov výrazne prevýšil jeho očakávania. „Hovoril som si, že budem veľmi rád, ak dostanem 400-500 hlasov. Nakoniec ich mám dvojnásobok. Veľmi milo ma to prekvapilo,“ pokračoval Šarišský.

Aj on sa mohol oprieť o široký okruh podporovateľov. „Kamaráti i rodičia sa snažili osloviť ďalších ľudí, aby za mňa hlasovali. Využívali sme všetky možnosti,“ priblížil 21-ročný futbalista, ktorý sa do ankety dostal vďaka svojmu prvému gólu na seniorskej úrovni.

Ak strelí ďalší, ocitne sa v nej znovu? „Verím, že áno. A zároveň, že bude ešte krajší ako tento,“ s úsmevom poznamenal sympatický mladík.

Zaúradoval otec

Na treťom mieste skončil Vladislav Lipovský. 23-ročný hráč štvrtoligového ŠK Strážske strelil exportný gól do siete Kráľovského Chlmca.

Nemenej parádny bol však aj jeho finiš v ankete. Dva dni pred ukončením hlasovania, keď sme bez odokrytia konkrétnych mien zverejnili priebežný stav, bol ešte len na piatom mieste. Za krátke obdobie však získal 70 hlasov a preskočil tak dvoch konkurentov.

„S tretím miestom som spokojný. Ja som bol prekvapený už aj z toho, že som bol v desiatke,“ prezradil Lipovský.

„A čo sa týka môjho finišu, keď ste zverejnili rozdiely, tak môj otec mal také tušenie, že by som tam možno niekde mohol byť zainteresovaný. Tak trošku zaúradoval, hlasoval aj on, dal výzvu aj na sociálnu sieť, aby ľudia ešte rýchlo zahlasovali. No a nakoniec to vyšlo,“ dodal.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Veril, že dal gól roka a vyšlo to. S hlavnou cenou hrať neplánuje