Malý zázrak pre amatérsky šport. Zápasy do sto ľudí sa môžu hrať bez testov

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: Robo Michalec)
Ivan Mriška|29. júl 2021 o 12:18

Podmienkou je, aby bol okres v zelenej farbe.

BRATISLAVA. Športové zväzy na Slovensku sa spojili a začali volať po zmiernení protipandemických opatrení pre amatérsky a mládežnícky šport. Z časti zostali ich žiadosti vypočuté.

Na rokovaní konzília sa rozhodlo, že v športových súťažiach, v ktorých počet účastníkov podujatia nepresiahne sto osôb a miesto dejiska bude v zelenej farbe Covid automatu, účastníci nepotrebujú test ani očkovanie.

„Legislatívny proces zmeny nariadenia má svoje časové parametre, veríme, že tento dnešný výsledok sa premietne do vyhlášky UVZ v čo najkratšom čase.

Ďakujeme za dnešnú ústretovosť všetkým účastníkom epikonzília pri odstraňovaní disharmónie v nastaveniach športu v porovnaní s inými odvetviami bežného života,“ na sociálnej sieti informoval štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR Ivan Husár.

Zároveň vyzval športovú obec a obzvlášť rodičov mladých športovcov, aby sa dali zaočkovať.

„Cesta k bezproblémovému režimu všetkých športových tréningových, súťažných aktivít vedie cez vakcínu. Dajte sa očkovať a bude dobre,“ uviedol a uzavrel: „Požadovali sme viac, ale kompromis uzrel svetlo sveta aspoň v tejto verzii.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Malý zázrak pre amatérsky šport. Zápasy do sto ľudí sa môžu hrať bez testov