Správy

ZsFZ oceňoval najlepšiu Jedenástku roka 2017

Martina Radošovská|14. mar 2018 o 00:00

Išlo o jubilejný 25. ročník

V hoteli FC ViOn v Zlatých Moravciach sa po Mimoriadnej konferencii ZsFZ odovzdávali ceny najlepšej futbalovej jedenástke západoslovenského regiónu za rok 2017. Svojou účasťou poctili večer viacerí vzácni hostia, medzi ktorými nechýbal primátor mesta Zlaté Moravce PaeDr. Dušan Husár, či majiteľ klubu FC ViOn Zlaté Moravce Viliam Ondrejka.

Výber Jedenástky ZsFZ 2017 prebiehal pod kuratelou Trénersko-metodickej komisie ZsFZ na čele s jej predsedom Rudolfom Hanákom v spolupráci s Výkonným výborom ZsFZ. Za najlepšiu jedenástku hlasovali tréneri z klubov III. ligy Západ. Aj keď predseda ZsFZ Ladislav Gádoši prezradil, že na zorganizovanie tohto výnimočného večera nemali veľa času, málokto by to povedal. 25. ročník najlepšej jedenástky roka sa najväčšiemu regionálnemu zväzu na Slovensku veľmi vydaril.

Večerom sprevádzal Tomáš Vaňo, ktorý sa úlohy moderátora ujal bravúrne a pomedzi jednotlivé odovzdávania cien zahral spevák Itcho Pčelár, ktorého s futbalom spája viac, ako len tento večer. Pri odovzdávaní cien pomáhal Ladislavovi Gádošimu zástupca SFZ Dušan Radolský.

Ceny si neprebrala len najlepšia jedenástka hráčov

Okrem vyhlásenia najlepšej hráčskej jedenástky sa odovzdávali ocenenia aj v iných kategóriách. Ako prvá si prebrala cenu Katarína Košiabová (FC Nitra), ktorá bola ocenená ako Najlepšia hráčka. Nezabudlo sa ani na rozhodcov. Ako Najlepší rozhodca roka 2017 si prebral cenu Tibor Santa, Matúš Farkaš zas ako Najlepší asistent rozhodcu. Ocenenie pre Najlepšieho trénera roka 2017 získal Peter Jakuš (FK Dubnica). Ďalším oceneným trénerom sa stal Tibor Meszlényi (FC Slovan Galanta), avšak už ako cena in memoriam, ktorú prebral jeho syn. Toto ocenenie sa stalo najdojímavejším momentom celého večera, kedy sa sálou ozýval najdlhší potlesk hostí.

Uctili si aj históriu

Počas večera sa neodovzdávali len ocenenia pre najlepších za rok 2017, ale vrátili aj do minulosti. Konkrétne do roku 1992, kedy Výber ZsFZ v kategórii U17 nielen úspešne reprezentoval, ale aj získal 1. miesto na najväčšom mládežníckom medzinárodnom futbalovom turnaji San Jaime Trophy v Španielsku (26.6. – 4.7.1992). Na tento historický úspech si zaspomínal Rudolf Hanák, ale aj samotní ocenení, medzi ktorými bola trénerská dvojica Jozef Hanák a jeho asistent Miloš Lintner, vedúci mužstva Štefan Ördög a manažér výpravy Ján Fülöp. Pamätné plakety si prebrala aj trojica hráčov, medzi ktorými bol kapitán vtedajšieho výberu Štefan Kollár.

Najlepšia jedenástka ZsFZ 2017:

Róbert Bačík (Lednické Rovne), Róbert Štefánek (Dubnica), Roman Častulín (Dubnica), Róbert Ešek (Nové Zámky), Marek Gajdošík (Púchov), Miroslav Barčík (Borčice), Matej Jakúbek (Dubnica), Igor Obert (Nové Zámky), Stanislav Detko (Lednické Rovne), Martin Kočiš (Galanta), Illya Cherednychenko (Trnava B).

Predseda ZsFZ Ladislav Gádoši vyjadril s vyhlásením najlepšej Jedenástky roka 2017 veľkú spokojnosť: „Popoludnie sme začali konferenciou a keďže bol reálny predpoklad, že nebude mať dlhé trvanie, rozhodli sme sa v jedno popoludnie, okrem mimoriadnej konferencie, vyhlásiť aj najlepšiu Jedenástku roka ZsFZ 2017 a okrem toho oceniť aj rozhodcov, trénerov a najlepšiu hráčku. Dokonca sme si trochu spomenuli aj na históriu, i keď možno dnes nie je tento turnaj, za ktorý sme oceňovali, v povedomí mladých ľudí, ale v tom čase to bol jeden veľký medzinárodne uznávaný turnaj. Nezabúdame na históriu a ukázali sme, že si vieme vážiť aj minulosť.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: