Správy

Výber ZsFZ dospelých povedie Peter Gergely, ktorý chce v Rumunsku uhrať čo najlepšie výsledky

Martina Radošovská|14. sep 2018 o 00:00

Výber ZsFZ seniorov - amatérov vycestuje už zajtra na medzinárodnú kvalifikáciu Majstrovstiev Európy do Rumunska – Región Buzau organizovanou UEFA, kde bude reprezentovať Slovensko. Kvalifikácia potrvá do 23.9.2018, pričom hracie dni pre Výberz ZsFZ sú 16.9., 19.9. a 22.9.2018.

Všetci hráči Výberu Zsfz musia spĺňať prísne kritériá určené pre seniorov – amatérov k reprezentácii stanovených reglementom vydaným UEFA. Kritéria hovoria jasne o tom, že hráči nemohli mať v minulosti a ani teraz profesionálne zmluvy a nikdy nemohli hrať najvyššiu súťaž.

Trénerom Výberu ZsFZ sa stal Peter Gergely (FK Dubnica nad Váhom), ktorý však s Výberom ZsFZ nemá jednoduchú úlohu. Ako sám dodáva, výber hráčov neprešiel tak úplne len jeho rukami: „Výber viedol Peter Lérant, ktorý s ním postúpil, vo funkcii trénera ho potom vystriedal Peter Jakuš a momentálne som sa k tomu dostal ja. Vzhľadom k času, nebolo už možné robiť nejaké prípravné zrazy, no snažil som sa zobrať hráčov, ktorých dobre poznám. Môžem povedať, že na základe toho som sa rozhodol o konečnej forme nominácie.“

„Nebude to pre nás jednoduché a neberieme to na ľahkú váhu, pretože je to súťaž, v ktorej sa dá kvalifikovať na Majstrovstvá Európy. Osobne si vôbec neviem predstaviť, čo nás čaká a akú kvalitu budú mať naši súperi, čo však môžem povedať je to, že sa budeme snažiť čo najlepšie obstáť. Som presvedčený, že naše mužstvo, ktoré sme zostavili má kvalitu a máme rovnaké šance ako ostatní, takže sa pokúsime uhrať čo najlepšie výsledky,“ popísal celú situáciu Gergely.

Zraz hráčov je 14. septembra 2018 (piatok) od 13:30 v Nitre (dom futbalu ZsFZ). „Z Nitry pôjdeme do Senca, kde jednu noc prespíme a čas využijeme na tréning. Aj keď nebude príliš veľa času na nejaké zoznamovanie sa, myslím si, že to nebude problém, pretože predpokladám, že väčšina hráčov sa bude medzi sebou poznať. Každopádne si povieme nejaké základné vec, ukážeme si niečo na tréningu a v sobotu ráno odlietame do Rumunska. Tam máme tréning v poobedňajších hodinách a v nedeľu už hráme zápas, takže času je málo a budeme sa ho snažiť využiť čo najefektívnejšie,“ popísal program prípravy Gergely.

Rozpis zápasov nájdete tu: https://www.uefa.com/regionscup/season=2019/matches/qualifying/#/mt/2018/09

Nominačná listina: Samuel Vavrúš (Nové Mesto nad Váhom), Kristián Strelčík (Púchov), Lukáš Čačko (Beluša), Patrik Krupanszki (Veľké Ludince), Marcel Chynoradský (Malženice), Matej Vaculík (Trenčianske Teplice), Róbert Petruš (Považská Bystrica), Adam Cisár (Beluša), Dimitrij Korman (Hlohovec), Matej Zavadzan (Považská Bystrica), Roman Holíček (Nové Mesto nad Váhom), Daniel Pilný (Púchov), Dávid Krčík (Prievidza), Daniel Valašík (Považská Bystrica), Denis Martinko (Nové Mesto nad Váhom), Michal Hrenák (Beluša), René Šiko (Trenčianske Teplice), Kristián Bartoš (Častkovce).

Náhradníci: Filip Planický (Malženice), Radovan Hodál (Trenčianske Teplice), Peter Lipták (Lednické Rovné), Ladisalv Tóth (Gabčíkovo), Marek Pecho (Šaľa).

Realizačný tím: Peter Gergely (tréner), Ivan Hádek (vedúci), Bc. Jozef Novota (technický vedúci), Peter Buranský (asistent trénera), Michal Méres (fyzioterapeut), Monika Hulíková (fyzioterapeut).

Nominačná listina Výberu ZsFZ seniori - amatéri

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu: